Terim’in ‘Fetih 2014’ formülü!

Spor Güncel
! Hürriyet’in haberine göre; Ay yıldızlı takım ile yeni bir maceraya yelken açan Fatih Terim, Abdullah Avcı döneminde “Mucize” gözüyle bakılan 2014 Dünya Kupası umutlarımızı yeniden yeşerttiR...
EMOJİLE

!

Hürriyet’in haberine göre; Ay yıldızlı takım ile yeni bir maceraya yelken açan Fatih Terim, Abdullah Avcı döneminde “Mucize” gözüyle bakılan 2014 Dünya Kupası umutlarımızı yeniden yeşertti… Daha önce Milli Takım’ı iki kez Avrupa Şampiyonası’na taşıyan ve bir çok başarıya imza atan İmparator önündeki 4 kritik maç ve zorlu yol için ince hesaplar yapmaya başladı.

3. Milli Takım döneminin startını veren Terim’in Brezilya vizesi almamız adına epey bir mesai harcaması gerekiyor. Gelin, bugüne kadar zorları başaran ve olmaz denilenleri yapan Terim ile Milli Takımımız’ın 2014 Dünya Kupası’na gitme ihtimallerine bakalım…

RÖNTGEN HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL

D Grubu’nda liderliği neredeyse garanti olan Hollanda’nın ardından ikinci olmak için Macaristan, Romanya ve Türkiye yarışıyor.

1-Ay yıldızlılar grupta her şartta kalan tüm maçlarını kazanmak zorunda… Aksi takdirde büyük bir futbol mucizesi olmazsa grubu ikinci bitirme şansımız yok.

2-Millilerin son 4 maçından en kritik iki sınav Romanya ve Hollanda karşılaşmaları. Diğer iki maç Estonya ve Andorra önünde. Bu iki mücadeleyi farklı kazanmak önemli. Tüm maçlarımızı kazanırsak, üç takımın da eşit puanda grubu bitirme ihtimali var. Bu durumda genel averaja bakılacak ve son 4 maç öncesi Romanya ve Türkiye’nin averajı 0, Macaristan’ın ise +5…

3-Romanya’nın son 4 maçtaki en büyük avantajı grubun en güçlü takımı Hollanda ile karşılaşacak olması. Türkiye ve Macaristan ile de oynayacak. Bu maçları kendi sahasında oynaması da bir diğer önemli avantajı.

4-Macaristan’ın en büyük dezavantajı Romanya ve Hollanda deplasmanına gidecek olması. Avantajı ise rakipleri Romanya ve Türkiye’den gol averajında +5 puan önde bulunması.

3 TAKIM İÇİN HESAP, KiTAP ZAMANI…
6 Eylül’de Andorra ile içeride oynayacağız, kazanmalıyız. Gözümüz ise Romanya-Macaristan maçında olacak. Macarların yenilmesi şart. Beraberlik ve Romanya galibiyeti halinde daha çok sevineceğiz.

1. OLASILIK: Romanya-Macaristan (Romanya kazanırsa)
PUAN DURUMU: Romanya 13, Macaristan 11, Türkiye 10
2. OLASILIK: Romanya-Macaristan (Berabere)
PUAN DURUMU: Macaristan 12, Romanya 11, Türkiye 10,

10 Eylül’de Romanya’da sahaya çıkıyoruz, kazanmalıyız. Beraberlik bile herşeyi bitirebilir. Macaristan ise Estonya’yı konuk edecek. Macaristan ve Türkiye galip gelirse grupta puan tablosu şu olacak…

PUAN DURUMU: Macaristan 14, Türkiye 13, Romanya 13
(Bir önceki hafta oynanan Romanya-Macaristan maçı berabare biterse Puan Durumu: Macaristan: 15, Türkiye: 13, Romanya: 12).

Dokuz grubun birincileri Dünya Kupası’na katılacak. Geriye kalan en iyi 8 ikinci eşleşerek play off maçları oynayacak. 4 takım vize alacak.

KALAN MAÇLARIMIZ
6 Eylül: Türkiye-Andorra
10 Eylül: Romanya-Türkiye
11 Ekim: Estonya-Türkiye
15 Ekim: Türkiye-Hollanda

ANDORRA MAÇLARI ÇOK ÖNEMLİ
Tarih 11 Ekim. Estonya deplasmanındayız yine kazanmalıyız. Macaristan da Hollanda deplasmanında. Hollanda’nın alacağı puan bize yarayacak. 15 Ekim. Son hafta.

Hollanda misafirimiz. Kazanmalıyız. Romanya-Estonya ve Macaristan-Andorra maçlarının sonuçlarını bekleyeceğiz. Romanya ve Macarlar galip gelirse, puanların eşit olma ihtimali var. Bu nedenle Romanya, Macaristan ve Türkiye’nin Andorra maçlarında alacağı skorlar ikinciyi belirleyecek.

Ajansspor