Kırmızı gecede Aslan’ın ”yüzü” güldü!

Spor Güncel
GALATASARAY-SİVASSPOR: 2 – 1 STAT: TT ARENA YAYIN: LiG TV HAKEM: Halis Özkahya GALATASARAY: Eray, Eboue, Chedjou, Gökhan, Dany, Aydın, Selçuk, Melo, Riera, Burak, Umut TEKNİK DİREKTÖR: Roberto M...
EMOJİLE

GALATASARAY-SİVASSPOR: 2 – 1

STAT: TT ARENA

YAYIN: LiG TV

HAKEM: Halis Özkahya

GALATASARAY: Eray, Eboue, Chedjou, Gökhan, Dany, Aydın, Selçuk, Melo, Riera, Burak, Umut

TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

SİVASSPOR: Korcan, Cicinho, Da Costa, Ümit, Eren, Burhan, Adem, Kadir, Aydın, Aatif, Djebbour

TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Carlos

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Dakika 1: Maç konuk ekip Sivassporlu futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 2: Maça Sivasspor hızlı başlıyor… Ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Burhan’ın vuruşu kaleci Eray’da kaldı.

Dakika 4: Galatasaray Albert Riera ile serbest vuruş kullandı… Riera, kullandığı serbest vuruşta ceza alanına ortasını yaptı ama savunmaya yardıma gelen Aatif topu uzaklaştırdı.

Dakika 5: Sivasspor’da Aatif sağ kanattan hızla ceza alanına girdi ama son anda savunmanın müdahalesiyle top kornere gitti.

Dakika 9: Sivasspor ceza alanı çizgisi üstünde Eboue’nin yüzüne Sivasspor savunmasından bir dirsek darbesi geldi ancak hakem devam kararı verdi oyun kısa süreliğine Eboue için durdu.

Dakika 11: Sivasspor’da Aatif, pasını ceza alanı ön çizgisi üzerindeki Cicinho’ya verdi. Cicinho’nun plase vuruşu üst ağlarda kaldı.

 Dakika 13: Burak Yılmaz.. Burak alışkın olduğumuz gollerinden birini daha atıyor ve 100’ler kulübüne giriyor… Savunma arkasına koşu yapan Burak’a atılan ara pasında Burak topu alıp ceza alanına girdi ve karşı karşıya pozisyonda topu sol köşeden ağlarla buluşturdu.

Dakika 15: Sivasspor’da Eren, Dany’den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

Dakika 15: Galatasaray’da Dany Nounkeu yaptığı faul sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

Dakika 18: Galatasaray sağ kanattan Selçuk ile köşe vuruşu kullandı… Selçuk’un ceza alanına ortasında savunmadan dönen topla yine Selçuk topla buluştu ve Aydın’a güzel bir pas attı. Aydın, son çizgiye yakın bir noktadan ceza alanına girip Burak Yılmaz’a topu yükseltti. Burak topu sektirip röveşata vurdu ama top dışarıya gitti.

Dakika 20: Eboue rakibinden çok iyi sıyrılıp Sivasspor ceza alanına girdi ve şutunu çekti ama top yandan dışarıya gitti.

Dakika 21: Ve Galatasaray 10 kişi kalıyor… Az önce sarı kart gören Dany, Eren’e yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bırakıyor.

Dakika 25: Sivasspor’da Manuel Da Costa, Burak’a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Dakika 27: Sivasspor sağ kanattan bir köşe vuruşu kullandı… Ceza alanına yapılan ortaya Ümit yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Eray gole izin vermedi… 

Dakika 27: Pozisyonun devamında Galatasaray’da Burak’a atılan uzun pasta Ümit’in sert müdahalesi ile Burak yerde kalıyor ve Ümit sarı kart görüyor.

Dakika 31: Djebbour… Sivasspor çok hızlı geldi… Burhan’ın sağ kanattan ceza alanına ortasında Djebbour topa gelişine çok sert vurdu ve durumu 1-1’e getirdi.

Dakika 34: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortaya Umut’ın kafa vuruşu direkten döndü… Dönen topa Gökhan’ın kafa vuruşu yine direkten döndü… Ardından ceza alanı dışından Eboue’den gelen sert şutta top Cicinho’nun eline çarptı ve karar penaltı.

Dakika 35: Cicinho bu pozisyonun ardından sarı kartla cezalandırılıyor.

Dakika 36:  Selçuk İnan… Selçuk penaltıdan topu sağ köşeye gönderdi ve top ağlarla buluştu.

Dakika 39: Sivasspor takımı da sahada 10 kişi kalıyor… Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Burak, Ümit’ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve Ümit, gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Dakika 43: Sivasspor’da Eren’in sol kanattan ceza alanına ortasında Eboue, topu kontrol etti.

Dakika 44: Sivasspor’da Manuel Da Costa’ya sert bir müdahalede bulunan Umut Bulut sarı kart gördü.

..İlk yarı ev sahibi ekip Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi…

Dakika 46: İkinci yarı Galatasaraylı futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 48: Galatasaray’da Melo, ara pasını Burak’a attı… Burak sağ çaprazdan ceza alanına girip yerden ortasını yaptı ama Umut topu istediği gibi kontrol edemedi.

Dakika 51: Galatasaray ikinci yarıya baskılı başladı… Burak Sivasspor ceza sahası içinde sağ çaprazdan sert bir şut çekti ancak top farklı bir şekilde auta gitti.

Dakika 53: Riera Sivasspor sol kanadının sıfır noktasına yakın bir yerden güzel bir hareketle içeri ortasını kesti Aydın Yılmaz kafaya yükseldi ancak etkisiz bir vuruş oldu.

Dakika 55: Sivasspor’da Burhan, Melo’ya yaptığı faul sonrası sarı kart görüyor.

Dakika 59: Burak Yılmaz direğe takıldı… Ani gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Aydın ceza alanına yerden pasını gönderdi Burak gelişine sert vurdu ancak sol direk gole izin vermedi.

Dakika 60: Umut Bulut sol kanattan Sivasspor ceza alanı içine orta açmak istedi ancak top direk auta gitti.

Dakika 62: Galatasaray güzel paslarla Sivasspor ceza yayı üzerine kadar geldi… En son Aydın uzaktan şansını denedi ancak savunmaya çarpan top kornere gitti.

 Dakika 62: Sivasspor’da ilk oyuncu değişikliği… Eren Aydın oyundan çıkıyor yerine John Utaka oyuna dahil oluyor.

Dakika 64: Galatasaray rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı… Ceza alanına yapılan ortada Burak ve Umut, çok müsait durumda topa dokunamadı ve top dışarıya gitti.

Dakika 67: Sivasspor Burhan ile 2. gole çok yaklaştı… Aatif topla beraber ceza alanına kadar geldi ve pasını Burhan’a bıraktı… Burhan zor pozisyonda kaleye vuruşunu yaptı ancak Selçuk topa ayak koydu.

Dakika 69: Galatasaray yine sağ kanattan Aydınla hızlı geldi… Aydın topu içeri çevirdi ancak Burak topa dokunamadı ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 71: Galatasaray’da Aydın Yılmaz  kendi yarı alanında bir sakatlık geçiriyor ve oyun kısa bir süreliğine duruyor.

Dakika 72: Galatasaray’da ilk oyuncu değişikliği… Aydın Yılmaz oyundan çıkıyor Emre Çolak oyuna giriyor.

Dakika 74: Sivasspor’da Kadir ani gelişen Galatasaray atağında orta alanda Burak Yılmaz’a yaptığı faul sonrası sarı kartla cezalandırılıyor.

Dakika 76: Emre Çolak uzaktan bir şut denemesi yapıyor ancak top kaleci Korcan’da kalıyor.

Dakika 77: Sivasspor’da ikinci oyuncu değişikliği… Burah Eşer oyundan çıkıyor Mehdi Taouil oyuna giriyor.

Dakika 78: Burak Yılmaz sağ arka adalesinden bir sakatlık geçiriyor.

Dakika 79: Sakatalık nedeniyle saha dışında tedavisi yapılan Burak oyuna girer girmez top önünde kaldı ve sol kanattan ceza alanı içindeki Umut’a topu göndermek istedi ancak kaleci Korcan topu kontrol ediyor.

 Dakika 82: Galatasaray’da ikinci oyuncu değişikliği… Burak Yılmaz oyundan çıkıyor yerine Didier Drogba oyuna giriyor.

Dakika 84: Galatasaray orta alanda hazırlık pasları yapıyor.

Dakika 86: Sivasspor’da son oyuncu değişikliği… Aatif Chahechouhe oyundan çıkıyor yerine Hakan Arslan oyuna dahil oldu.

Dakika 88: Sivasspor’da Djebbour ceza alanı dışı hafif sağ çaprazdan kaleye sert bir şut çekti ancak kaleci Eray iyi uzanarak gole izin vermedi.

 Dakika 89: Galatasaray’da kaleci Eray topu oyuna hızlı sokmadığı gerekçesiyle sarı kart görüyor.

Dakika 89: Sivasspor’da Manuel da Costa ceza alanı içinde Drogba’ya yaptığı faul sonrası direk kırmız kartla oyudan atılıyor ve Galatasaray penaltı kazanıyor.

Dakika 90+1: Drogba penaltı vuruşunu kullandı ancak top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

Dakika 90+2: Cicinho, Drogba’ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalıyor.

Haber7