Fenerbahçe, İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurdu

Spor Güncel
Fenerbahçe avukatlar (FEBAV) , sarı lacivertlilerin olası İsviçre Federal Mahkemesi süreci ve bunun CAS gerekçeli kararlarına yansımasını kaleme aldı. Eurosport’ta yer alan habere göre, sarı lac...
EMOJİLE

Fenerbahçe avukatlar (FEBAV) , sarı lacivertlilerin olası İsviçre Federal Mahkemesi süreci ve bunun CAS gerekçeli kararlarına yansımasını kaleme aldı. Eurosport’ta yer alan habere göre, sarı lacivertli yönetim, avukatları aracılığıyla isviçre Federal mahkemesi’ne başvurdu.

İşte o ayrıntılı açıklama;

“Fenerbahçe kulübü ve savunma heyeti tarafından çok şeyler beklenen CAS Yargılaması son buldu. Fakat enteresan bir biçimde daha önceki bir yazımızda da belirttiğimiz üzere, Fenerbahçe’nin seçtiği hakemin de içinde bulunduğu heyet tarafından oybirliği ile UEFA’nın verdiği 2 yıl turnuvaya katılım hakkından men cezası onandı.

Peki bu karar kesin mi? Başvuru yapılabilecek yeni bir merci var mı? Başvuru şartları nelerdir? Tüm bu soruların cevapları ve başvuru merci hakkında detaylı bilgileri yazalım. CAS kararları kesin, bağlayıcı ve taraflara tebliğinden itibaren mecburi/icra edilebilir niteliktedir.

Kural olarak bu kararlara karşı itiraz ya da temyiz yoluna gidilemez. İnfazı yabancı tahkim kararlarının tanınması ve uygulanması hakkındaki aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 125’den fazla ülkenin onayladığı “New York Sözleşmesi” uyarınca yapılmaktadır. Temyiz konusuna girilmeden önce anlaşılması gereken son husus da İsviçre Federal Mahkemesi yapı ve işleyiş olarak daha çok vakalarla değil hukuki olgularla uğraşan bir hukuk kurumudur.

Aşağıda detaylı olarak belirtildiği üzere sistemin daha iyi işlemesi için verilen mahkeme kararlarının Hukuki açıdan yorumlanması ve hukuk sisteminin değerlendirilerek sistemin problemlerinin çözümlenmesi mahkemenin asıl işidir”