Terim;’İyi oyunun karşılığını elbet alacağız’

Spor Güncel
Karşılaşma sonrası maçı değerlendiren Fatih Terim iyi oynamalarına rağmen puan alamadıklarını söyledi. Terim, “Rakibin pozisyonu yok ama gol yiyoruz. Bir yan toptan golü buluyorlar” dedi. Skor için ça...
EMOJİLE

Karşılaşma sonrası maçı değerlendiren Fatih Terim iyi oynamalarına rağmen puan alamadıklarını söyledi. Terim, “Rakibin pozisyonu yok ama gol yiyoruz. Bir yan toptan golü buluyorlar” dedi.

Skor için çaba gösterdiklerini söyleyen tecrübeli teknik adam, “Öyle anlarda gol yedik ki psikolojik olarak altından kalkamadık. İlk köşe vuruşundan gol yiyoruz. Girdiğimiz pozisyonları da atamıyoruz. Goller beklemediğimiz anlarda geldi. Bunlar bizi zihinsel ve fiziksel olarak etkiliyor” diye konuştu.

Takımın bir noktada kazanmaya başlayacağını vurgulayan Terim, “Mağlubiyet olarak gelen bu iyi oyunlar elbet galibiyete dönecektir. Oyuncuları bir sonraki maça hazırlamak için elimizden geleni yapacağız. Bizim ayakta durmamız lazım” ifadelerini kullandı.

61 yaşındaki teknik adam, “Böyle oynadığımızı bir maçı kazanmalıydık. En kötü berabere bitirmeliydik. Üç puanla tanışıp raya girmeliyiz” dedi.

Aljazeera’nın haberine göre takıma iyi top oynatmakla mükellef olduğunu söyleyen Terim, “İlk yarıda 12 hücum aksiyonumuz vardı. Altısı gol olmalıydı. Ülkedeki defans sıkıntısı devam ediyor. Biz antrenörler kişisel hatalara mani olamayız. İlk 45 dakika sonrası sonuç bu olmamalıydı” diye konuştu.

Kalan sekiz maçta çoşkularını kaybetmemeleri gerektiğini ifade eden Fatih Terim, “Bilet fiyatlarını federasyonu düşürür ama ligden daha çok izleyici vardi. İlk yarıdaki oyunun ardından dolu bir izleyici de olmalıydı. Maç oynanıyor, 2-2 olma şansı var. En çok ihtiyacımız olan bir dönemde başka şeylerle uğraşıyoruz. Seyirciler oyunda olmalı” ifadelerini kullandı.

‘Gol yemediğimiz için şanslıydık’

Çek Cumhuriyeti’nin teknik direktörü Pavel Vrba ilk yarıda çok pozisyon verdiklerini söyledi;

“Birden fazla gol yemediğimiz için çok şanslıydık. Ikinci yarıda daha organizeydik. Deplasmandan böyle bir skorla ayrılmak büyük avantaj.”

Tomas Sivok tercihi konusunda ise Vrba, “Sivok kendi takımında son dört beş maçtır oynayama başladı. Ben de çağırmaya karar verdim. Türk oyuncuları da tanıdığı için onu çağırdım” dedi.

Fatih Terim’in pozisyon vermediklerini söylediği iletilen 50 yaşındaki teknik adam, “Pozisyonlar olmasa goller nasıl olurdu? Hollanda halen grubun favorisi. Türkiye güçlü bir takım. Ayağa kalkmayı bilecektir” diye konuştu.

Arda Turan’ın düştüğü penaltı pozisyonu sorulan Vrba, “Ben hakem değilim. Maçlarda sahanın efendisi hakemdir. Tartışmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.