Kütahya’da öğrenciler, ilçe stadını tamir etti

Spor Güncel
KÜTAHYA (AA) – Domaniç İlçesindeki bir okulun öğretmen ve öğrencileri, kış aylarında zarar gören ilçe stadını tamir etti. İlçedeki Çok Programlı Lise Tesisat Teknolojileri Bölümü öğret...
EMOJİLE

KÜTAHYA (AA) – Domaniç İlçesindeki bir okulun öğretmen ve öğrencileri, kış aylarında zarar gören ilçe stadını tamir etti.

İlçedeki Çok Programlı Lise Tesisat Teknolojileri Bölümü öğretmen ve öğrencileri, statta hasar görmüş yedek kulübeleri, kale direkleri ve koltukları tamir ederek hem pratik uygulama gerçekleştirdi hem de maddi sıkıntıları bulunan amatör spor kulüplerinin stadını onardı.

Bölüm öğretmenlerinden Uğur Kalyoncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarının çok sert geçmesi nedeniyle stadın zarar gördüğünü belirtti.

Okulda teorik ders gören öğrencilerine burada pratik yaptırmak istediklerini belirten Kalyoncu, şöyle konuştu:

“Stadın iki, üç kulübesinde sıkıntılar vardı, onları da tamir ettik. Ülkemizde ara eleman sıkıntısı yaşanırken meslek liselerine öğrenci bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Ailelerde eskiden kalma katsayı problemi olduğuna dair halen daha bilgi mevcut. Önceleri meslek lisesi öğrencileri üniversite tercihleri sırasında katsayı problemleri yaşıyordu ancak son yıllarda bu sorun çözüme kavuşturuldu. Hatta tercihlerinde ek puan bile alabiliyorlar. Hiçbir sebeple meslek lisesi öğrencileri mağdur olmuyor.”

Kalyoncu, ülkedeki ara eleman sıkıntısının giderilmesi adına ailelerden gerekli hassasiyeti beklediklerini sözlerine ekledi.