Ölmüşler de Ağlayanları Yok!

Futbol
Turkcell Süper Lig’in 29. hafta maçında kümede kalma savaşı veren Ankaragücü, Kadıköy’de şampiyonluk umutlarını yitiren Fenerbahçe’ye konuk oldu. Fenerbahçe’de cezalı Volkan De...
EMOJİLE

Turkcell Süper Lig’in 29. hafta maçında kümede kalma savaşı veren Ankaragücü, Kadıköy’de şampiyonluk umutlarını yitiren Fenerbahçe’ye konuk oldu.

Fenerbahçe’de cezalı Volkan Demirel’in yokluğunda kalede yine Volkan Babacan görev alırken, savunma Ali, Önder, Yasin, Roberto Carlos, orta alan Gökhan Emreciksin, Selçuk, Deniz, Vederson, Deivid, forvet de Güiza’dan oluştu. Cezalı Semih ve Lugano’nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Emre de maç kadrosunda yer almadılar.

Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır sahalardan uzak kalan kaptan Alex, Ankaragücü maçında sonradan oyuna girerek takıma döndü. Uğur Boral ise Sivasspor maçında olduğu gibi yine 18 dışında kaldı.

Boş tribünler önünde oynanan karşılaşmaya hızlı giren konuk Ankaragücü henüz 4. dakikada Iglesias’ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe golün ardından rakip kalede beklenen baskıyı kurmakta zorlanırken Aragones 24. dakikada Deniz Barış’ın yerine oyuna Alex’i sürdü.

İlk yarıda önemli bir gol pozisyonu üretemeyen sarı-lacivertliler soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Fenerbahçe ikinci yarıda da hücumda organize olmakta ve çoğalmakta güçlük çekerken Ankaragücü 60. dakikada Jaba’yla penaltıdan bir gol daha buldu ve farkı ikiye çıkardı.

İki farkın ardından Fenerbahçe taraftarının bir bölümü stadı terk ederken bir kısmı da oyuncuları ıslıkladı. Taraftarın tepkisinin ardından hırslanan sarı-lacivertliler 78. dakikada Deivid’le bir gol buldu ancak Brezilyalı’nın golü yenilgiyi önleyemedi.

Yeterince motive ve istekli çıkmadığı maçı kaybeden Fenerbahçe 48 puanda kalırken, çok değerli bir 3 puan alan Ankaragücü ise 33 puana yükseldi.