Barça’ya +93’de Piyango!..

Futbol
Şampiyonlar Ligi yarı finalinin ilk maçında gol yemeyip rövanşta da erken gol bulan Chelsea +93’te yıkıldı. 10 kişilik Barcelona, Chelsea’yi eledi. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelon...
EMOJİLE

Şampiyonlar Ligi yarı finalinin ilk maçında gol yemeyip rövanşta da erken gol bulan Chelsea +93’te yıkıldı. 10 kişilik Barcelona, Chelsea’yi eledi.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona Nou Camp’ta 0-0 berabere kaldığı Chelsea’yi 1-1’lik skorla elemeyi başardı. Deplasmanda henüz 9. dakikada Essien, Chelsea’yi 1-0 öne geçirerek İngiliz ekibini finale yaklaştırdı. Maç boyu etkili olan Chelsea bir çok gol fırsatından yararlanamadı. Özellikle Drogba ceza alanından mutlak fırsatları harcadı. İkinci yarının 66. dakikasında Abidal’ın kırmızı kartla oyun dışı kalması sonrası Barcelona’nın umutları iyice azaldı. Hakem Ovrebo da bu esnada Chelsea’nin bir penaltısını es geçti. 10 kişi kalan ve sık sık kontratak yiyen İspanyol ekibi Barcelona kaleye isabet eden tek şutu yokken, +93’te sahneye çıkan Iniesta topu 90’a yollayarak Londra-Roma biletini Barselona-Roma’ya çevirdi. Maçın bitimiyle tribündeki İngiliz taraftarlar büyük şok yaşarken, Chelseali futbolcular da hakemin etrafını çevirerek yoğun tepki gösterdiler. Bu sonuçla 27 Mayıs’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde son şampiyon Manchester United’ın rakibi Barcelona oldu.