İstanbul’da Dev Final

Futbol
Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile Alman ekibi Werder Bremen, son UEFA Kupası’nı kazanmak için  Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Bu maç, ilk ve son kez ...
EMOJİLE

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile Alman ekibi Werder Bremen, son UEFA Kupası’nı kazanmak için  Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Bu maç, ilk ve son kez Asya kıtasında oynanacak UEFA Kupası finali olarak tarihe geçecek.

Gelecek sezondan itibaren UEFA Europa Ligi ismi ve yeni formatla oynanacak olan UEFA Kupası’nın son finali saat 21.45’te başlayacak ve karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Luis Medina Cantalejo yönetecek. Cantalejo’nun yardımcılıklarını Jesus Calvo Guadamuro ve Roberto Diaz Perez Del Palomar yapacak.

NASIL FİNALİST OLDULAR

Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar, UEFA Kupası finaline erişen ilk Ukrayna ekibi olurken, teknik direktör Thomas Schaaf’ın da kadrosunda olduğu Werder Bremen 1991-92 sezonunda Kupa Galipleri Kupası’nı kaldırmıştı.

İki finalist ekip de sezona Şampiyonlar Ligi’nde başlamış, gruplarında üçüncü olarak UEFA Kupası’na 3. Tur’dan itibaren katılmışlardı. Shakhtar, final yolculuğuna Tottenham, CSKA Moskova, Marsilya ve Dinamo Kiev’i eleyerek geldi. Werder Bremen ise Milan, Saint Etienne, Udinese ve Hamburg’u saf dışı bıraktı.

BREMEN’DE DIEGO VE ALMEIDA YOK

Shakhtar Donetsk’te Çek stoper Tomas Hübschman, cezası nedeniyle finalde forma giyemeyecek. Werder Bremen ise rakibi kadar rahat değil. Alman ekibinin Brezilyalı yıldızı Diego ve Hugo Almeida, yarı finalde gördükleri sarı kartlar nedeniyle finalde cezalı duruma düştüler. İki stoper Mertesacker ve Naldo’nun da sakatlıkları bulunuyor. Pizarro ve Rosenberg, sakatlıkları nedeniyle hafta sonu oynanan maçta takımlarını yalnız bıraktılar.