Asıl Bombayı Cimbom Patlattı

Futbol
Bir süredir özellikle İspanya’da teknik adam arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılı yönetim, son olarak İspanyol devi Barcelona’yı çalıştıran Frank Rijkaard ile anlaşma sağladı. Galatasaray ...
EMOJİLE

Bir süredir özellikle İspanya’da teknik adam arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılı yönetim, son olarak İspanyol devi Barcelona’yı çalıştıran Frank Rijkaard ile anlaşma sağladı.

Galatasaray sezonun bombasını patlattı. Hollandalı teknik adam sarı kırmızılı takımın yeni patronu. Rijkaard’ın yardımcılığını Hollanda’nın eski efsane futbolcusu Johan Neeskens yapacak. 17.30’da İstanbul’a gelecek olan Hollandalı teknik adam 20.00’de resmi sözleşme imzalayacak.

Önceki gün Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel ile İspanya’ya giden Başkan Adnan Polat, burada Shuster ile görüşürken bir yandan da Rijkaard ile temaslarda bulunuyordu. Hollandalı teknik adam ikna edildi ve takımın başına geldi. Transfer Galatasaray’ın resmi internet sitesinden de duyruldu. 

Rijkkard ile iki yıllığına anlaşan Galatasaray’da teknik adama yıllık 6 milyon euro verileceği belirtiliyor. Hollandalı 17.30 uçağıyla İstanbul’a geliyor. Rijkaard’ın yardımcılığını Hollanda’nın eski efsane futbolcusu Johan Neeskens yapacak. 17.30’da İstanbul’a gelecek olan Hollandalı teknik adam 20.00’de resmi sözleşme imzalayacak.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Asıl adı Franklin Edmundo Rijkaard olan Hollandalı teknik adam 30 Eylül 1962 Amsterdam doğumlu. Oldukça başarılı bir aktif futbol yaşantısı olan Frank Rijkaard, Ajax Amsterdam, Real Zaragoza ve AC Milan formalarını giydi. AC Milan, onunla birlikte diğer iki Hollanda Milli Futbol Takımı oyuncusu Marco van Basten ve Ruud Gullit etrafına takımı kurdu. ve tarihinin en başarılı dönemini geçirdi.

1981 – 1994 yılları arasında 73 kez milli formayı giydi ve 10 gol attı. 1988 yılında Hollanda Milli takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşadı. 1988’den 1993’e kadar oldukça başarılı geçen sezonlardan sonra futbola başladığı Ajax Amsterdam’a döndü ve 1995 yılında futbolu bıraktı.

Futbolu bıraktıktan sonra Hollandi Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Guus Hiddink’in yardımcısı olarak göreve başladı. Hiddink görevi bırakınca teknik direktörlük için tecrübesiz sayılabilecek bir durumda milli takımın başına geçti ve özellikle 2000 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynattığı futbol ile takdir kazandı. Ancak Hollanda penaltılar ile İtalya Milli Futbol Takımı’na elenince hemen istifa etti. 2001-02 sezonunda Sparta Rotterdam’ı çalıştırdıktan sonra 2003 yılında FC Barcelona’nın başına getirildi. Burada 2004/2005 ve 2005/2006 sezonlarında La Liga Şampiyonluğunu kazandı. Katalan takımını 2005/06 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yaptı. Aynı iki yıl Barcelona Avrupa Süper Kupa’yı kazandı. 2008 yılında FC Barcelona’dan ayrıldı.

FUTBOLCULUK KARİYERİ: