Fenerbahçe’nin İşi Edu’ya Kaldı

Futbol
Fenerbahçe sözleşme yenilediği Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano’yu UEFA Avrupa Ligi play-off karşılaşmalarında oynatabilmek için Edu’nun onayını almak zorunda kalacak. Brezilyalı oy...
EMOJİLE

Fenerbahçe sözleşme yenilediği Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano’yu UEFA Avrupa Ligi play-off karşılaşmalarında oynatabilmek için Edu’nun onayını almak zorunda kalacak.

Brezilyalı oyuncuyu sakatlığı nedeniyle sözleşmesini feshetmek için masaya çağıran sarı-lacivertli yönetim, en geç yarın Brezilyalı oyuncu ile yollarını ayırarak, Lugano’nun ismini UEFA’ya bildirmenin hesaplarını yapıyor. Fenerbahçe daha önce UEFA’ya verdiği listeden bir oyuncusunu ise çıkaracak. Bu oyuncu muhtemelen önümüzdeki hafta oynanacak olan Sion rövanşında da sakatlığı nedeniyle forma giymesi mümkün olmayan kaptan Alex de Souza olacak.

Fenerbahçe’den yılda 1.2 milyon euro kazanan Edu’nun takımdan ayrılmak için bu ücretin tamamını peşin istediği öğrenildi. Yönetim ise dün masaya davet ettiği Brezilyalı oyuncuya bu paranın yarısını önerdi. Bir diğer savunma oyuncusu Bilica’nın kırmızı kart cezası nedeniyle Sion karşılaşmalarında sahaya çıkamayacak olması Teknik Direktör Daum’u Lugano’ya yöneltirken, Fenerbahçe Yönetimi’nin bu problemi çözmesi tamamen Edu’nun inisiyatifine kaldı.

Sion karşılaşmalarında oynatmak istediği Lugano’ya dün çıktığı ilk çalışmada özel antrenman yaptıran Alman hocanın Uruguaylı oyuncuyu Cenevre’de sahaya sürmek istediği bildirdi.

Lugano’nun takıma dahil olmasıyla birlikte takımdaki geleceği merakla beklenen Edu’nun ise antrenmanda takımdan ayrı koşu yapması ise dikkati çekti. (Milliyet)