Bir Büyük Hayal Kırıklığı

Futbol
İki hafta önce Wolfsburg ile deplasmanda golsüz berabere kalarak gruptan çıkma yolunda umutlanan Beşiktaş, bu kez rakibine 3-0 mağlup oldu ve şansını mucizelere bıraktı. Grubu ilk iki içinde bitirip Ş...
EMOJİLE

İki hafta önce Wolfsburg ile deplasmanda golsüz berabere kalarak gruptan çıkma yolunda umutlanan Beşiktaş, bu kez rakibine 3-0 mağlup oldu ve şansını mucizelere bıraktı.

Grubu ilk iki içinde bitirip Şampiyonlar Ligi’nde devam etme şansı almayan Beşiktaş, kalan iki maçta CSKA Moskova’yı geçerek UEFA Avrupa Ligi’nde boy göstermeye çalışacak.

Fabian, Ernst, Nihat Kahveci, İbrahim Toraman ve Rüştü Reçber’den yoksun siyah-beyazlılar, Zvezdan Misimovic, Christian Gentner ve Edin Dzeko‘nun gollerine engel olamadı.

Beşiktaş bu yenilgiyle bir puanda ve grubun son sırasında kaldı. Wolfsburg ise yedi puan yaparak ilk iki iddiasını kuvvetlendirdi.

Grubun diğer maçında Manchester United ile CSKA Moskova Old Trafford’da 3-3 berabere kaldı. United 10 puanla lider, CSKA dört puanla üçüncü sırada yer alıyor.

8. dakikada Gentner ceza sahası dışı sol çaprazından yerden sert vurdu, Hakan’ın sektirdiği topu Sivok rakibinden önce uzaklaştırdı.

14. dakikada Wolfsburg öne geçti. Misimovic ceza yayı gerisinden sol ayağıyla çok sert vurdu, top sol köşeden ağlara gitti: 0-1.

38. dakikada soldan hareketlenen Ekrem’in ceza sahasına yaptığı ortada Bobo’nun kafa vuruşu üstten auta çıktı.

40. dakikada sol çaprazdan çalımlarla ilerleyen Dzeko ceza sahasına girdikten sonra vurdu, top Hakan’da kaldı.

55. dakikada Tabata ceza yayı üzerinden çok sert vurdu, top üsten auta gitti.

62. dakikada Fink’in ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı sert vuruşta kaleci Benaglio topu iki hamlede kontrol etti.

66. dakikada Wolfsburg savunmasından seken topa ceza yayında Tabata gelişine vurdu, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

68. dakikada Schafer soldan ceza alanına girerken kaleyi denedi, top az farkla hedefi bulmadı.

71. dakikada Wolfsburg’un sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta Misimovic doğrudan kaleyi düşündü, top Hakan’da kaldı.

72. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza sahası sağ çaprazına gönderilen pasta Fink’in vuruşunda Benaglio gole izin vermedi.

80. dakikada Beşiktaş ikinci golü yedi. Misimovic’in derin pasında Dzeko’nun penaltı noktasından yaptığı vuruş kaleci Hakan’dan döndü, pozisyonun devamında topu cezanın hemen dışında kontrol eden Gentner düzgün bir vuruşla Hakan’ın boşalttığı kalenin filelerini havalandırdı: 0-2.

87. dakikada Dzeko ceza sahasına girdi, net bir vuruşla Wolfsburg’un üçüncü golünü kaydetti: 0-3.

 

Beşiktaş: Hakan, İbrahim Kaş, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez (78 İsmail Köybaşı), Serdar Özkan (46 Tello), Fink, Uğur, Tabata (69 Nobre), Ekrem, Bobo

Wolfsburg: Benaglio, Schafer, Ricardo Costa, Josue, Riether, Gentner, Hasebe (46 Pekarik), Madlung, Misimovic (90 Santana), Martins (69 Dejagah), Dzeko

Goller: 14 Misimovic, 80 Gentner, 87 Dzeko

Sarı kartlar: İbrahim Kaş, Tello, Uğur İnceman, Sivok

Stat: İnönü

Hakem: Alberto Undiano Mallenco (İspanya)