Fener Rakiplerini Solladı!

Futbol
Bu sezon hem UEFA Avrupa Ligi’ni zirvede tamamlayan, hem de Turkcell Süper Lig’de lider bulunan Fenerbahçe‘nin bu başarısı Avrupa’da da yankı buldu. Avrupa’nın bir numara...
EMOJİLE

Bu sezon hem UEFA Avrupa Ligi’ni zirvede tamamlayan, hem de Turkcell Süper Lig’de lider bulunan Fenerbahçe‘nin bu başarısı Avrupa’da da yankı buldu. Avrupa’nın bir numaralı spor kanalı olan ve verileri referans olarak alınan EUROSPORT‘un yaptığı ‘Güç sıralaması’ değerlendirmesinde Sarı-Lacivertli temsilcimiz kendisine 18. 89 puanla 14. sırada yer buldu.

KANARYA İNTER’E GEÇİLDİ

Değerlendirmede ilk sırada Fransa’nın Bordeaux takımı 23.40 puanla yer alırken, Chelsea (23.10) ikinci, Real Madrid (22.41) üçüncü, Barcelona (22.06) puanla dördüncü ve Arsenal (21.74) beşinci oldu. Sıralamada İtalya Ligi Serie A‘da 9 puan farkla lider bulunan Jose Mourinho‘nun İnter’inin hemen ardından 14. olan Fenerbahçe, Lyon, Valencia, Roma, Bayern Münih, Milan, Werder Bremen, Juventus, Liverpool ve Marsilya gibi Avrupa’nın dev kulüplerini geride bıraktı. EUROSPORT‘un güç sıralamasında, bu sezon Süper Lig’de Fenerbahçe’nin ardından ikinci sırada bulunan ve UEFA Avrupa Ligi‘ni zirvede tamamlayan Galatasaray da 22. oldu. Geçen yılı çifte kupa ile tamamlamasına karşın, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne veda eden ve Süper Lig’de taraftarlarını üzen Beşiktaş ise kendisine ilk 48 takım arasında bile yer bulamadı. Bu arada sıralamada Fenerbahçe’nin UEFA’daki rakibi Lille (14.60) 33., Galatasaray’ın rakibi Atletico Madrid ise ancak 48. olabildi.

F.BAHÇE’YE 200 BİN DOLAR DAHA

Fenerbahçe dün oynamadan 200 bin dolar daha kazandı. Daha önce Ziraat Türkiye Kupası A Grubu‘ndan çıkmayı garantileyen Sarı-Lacivertli takım, Antalyaspor’un dün Altay’ı yenmesi halinde 100 bin dolar kazanarak kupada çeyrek finale yükselecekti. Ancak Antalya, Altay ile berabere kalınca Fenerbahçe gruptan lider olarak çıktı ve bu nedenle kasasına 200 bin dolar daha koydu. Antalyaspor ise 100 bin dolar kazandı.