2010 Yılının İlk Derbisi: BJK – GS

Futbol
Futbolumuzun kalbi bugün Dolmabahçe‘de atıyor. Şampiyonluk yarışında kalmak için kazanmaktan başka çaresi olmayan Beşiktaş, 2010 yılının ilk derbisinde Madrid yorgunu lider Galatasaray‘ı a...
EMOJİLE

Futbolumuzun kalbi bugün Dolmabahçe‘de atıyor. Şampiyonluk yarışında kalmak için kazanmaktan başka çaresi olmayan Beşiktaş, 2010 yılının ilk derbisinde Madrid yorgunu lider Galatasaray‘ı ağırlıyor.

İki devin 324. randevusu öncesi daha rahat olan takım Galatasaray. Geçen hafta liderliği ele geçiren sarı kırmızılılar, İnönü‘ye avantajını korumak için giderken, ev sahibi ekip, bu maçla şampiyonluk yarışındaki kaderini belirleyecek. Bu maçta Beşiktaş‘ın başarılı defans oyuncusu Ferrari uzun süredir uzak kaldığı formasına kavuşuyor. Siyah beyazlılarda eksik futbolcu bulunmuyor. Mustafa Denizli, ideal kadrosuyla sahaya çıkacak ve bu sezon önemli maçları kazandıran Ferrari, Sivok, Fink, Ernst dörtlüsüne görev verecek.

A. Madrid ile 1-1 berabere kalarak Avrupa Ligi‘nde önemli bir avantajla İstanbul‘a dönen Galatasaray‘da derbi öncesi Jo sevinci yaşanıyor. İki hafta önce sakatlanan Brezilyalı‘nın en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Ancak o bugün sahadaki yerini alıyor. Uzun süren forvetsizlik sorununu çözen sarı kırmızılıların kontrollü bir oyun ortaya koyması bekleniyor.

İki takımın İnönü Stadı‘ndaki maçlarda ise ev sahibinin büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Siyah beyazlılar, son üç sezon rakibini mağlup ederken, Galatasaray, Dolmabahçe‘de son galibiyetine 2006‘da Hasan Kabze‘nin iki golüyle 2-1‘lik sonuçla ulaşmıştı.

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY

STAT: İnönü
HAKEM: Fırat Aydınus
SAAT: 19.00

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İ.Toraman, Ferrari, Sivok, İ.Üzülmez, Fink, Ernst, Ekrem, Tabata, Yusuf, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

GALATASARAY: Leo Franco, Uğur, Neill, Servet, Hakan, M. Topal, M. Sarp, Elano, Keita, Arda, Jo
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard