Düelloyu Trabzonspor Kazandı

Futbol
 Süper Lig‘de haftanın dev maçında Trabzonspor, Avni Aker’de konuk ettiği Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup etti. Geçen sezon Fenerbahçe’yi Türkiye Kupası’nda saf dışı bıraka...
EMOJİLE

 Süper Lig‘de haftanın dev maçında Trabzonspor, Avni Aker’de konuk ettiği Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup etti. Geçen sezon Fenerbahçe’yi Türkiye Kupası’nda saf dışı bırakan ardından lig şampiyonluğundan eden Trabzonspor, rakibine yeni sezonda bir darbe daha indirdi. Futbol resitalinin yaşandığı gece ise hafızalardan uzun yıllar silinmeyecek.

Bordo-mavili taraftarların takımlarına inanılmaz destek verdiği karşılaşma oldukça hızlı başladı. Maçın 14. dakikasında Selçuk’un ceza sahası içine gönderdiği serbest vuruşta Mehmet Topuz ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi 1-0. Henüz bu golün şokunu atlatamayan sarı-lacivertliler 16. dakikada Yattara’nın attığı golle karşılaşmada 2-0 yenik duruma düştü.

GOL SEVİNCİ 1 DAKİKA SÜRDÜ

Bu golden sonra biraz olsun toparlanan sarı-lacivertliler oyuna ortak oldu ve tempo biraz daha arttı. 28. dakikada Lugano attığı golle Fenerbahçe’ye adeta bir umut oldu. Ancak Fenerbahçe’nin sevinci çok kısa sürdü. 29. dakikada Glowacki, Yattara’nın sağdan kullandığı serbest vuruşa iyi yükseldi ve skoru 3-1’e taşıdı.

Fenerbahçe’de Semih Şentürk sakatlanarak oyuna devam edemedi. Semih’in yerine oyuna dahil olan Stoch’un derinlemesine yerden pasında topla buluşan Mehmet Topuz, farkı tekrardan 1’e indirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı 3-2.

TEMPO İKİNCİ YARIDA YÜKSEKTİ

Zorlu mücadelenin ikinci yarısı da inanılmaz hız bir şekilde başladı. 47. dakikada Teofilo’nun yerden vuruşunda top yan direğe çarparak auta çıktı. Temponun hiç düşmediği mücadelede top bir o kalede bir bu kalede derken, Avni Aker nefes kesen pozisyonlara sahne oldu.

MERT’TEN İZİN YOK

Karşılaşmanın 68. dakikasında Gökhan Gönül, Colman’ı ceza sahası içinde düşürünce hakem penaltı noktasını işaret etti. Colman’ın kullandığı penaltı atışında, kaleci Mert sağ köşesine gelen topu kornere çelmeyi başardı. Son dakikaların oldukça heyecanlı geçtiği 90 dakikada Trabzonspor’un 3-2 üstünlüğü ile sona erdi. Geçen sezon Fenerbahçe’nin kâbusu olan Trabzonspor, sarı-lacivertli ekibi bir kez daha eli boş gönderdi.

TRABZONSPOR: 3 – FENERBAHÇE: 2

STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Bünyamin Gezer, Erdinç Sezertam, Asım Yusuf Öz

TRABZONSPOR: Onur, Cale, Glowacki (Dk. 64 Giray), Ceyhun, Selçuk, Serkan, Egemen, Colman, Alanzinho (Dk. 46 Umut), Teofilo, Yattara (Dk. 85 Barış Ataş)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Dos Santos, Cristian (Dk. 75 Alex), Emre, Mehmet Topuz (Dk. 67 Selçuk), Özer, Niang, Semih (Dk. 39 Stoch)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 14 Mehmet Topuz (kendi kalesine), Dk. 16 Yattara, Dk. 29 Glowacki (Trabzonspor), Dk. 28 Lugano, Dk. 42 Mehmet Topuz (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 44 Egemen, Dk. 78 Ceyhun, Dk. 89 Onur, Dk. 90 Barış Ataş (Trabzonspor) Dk. 59 Cristian (Fenerbahçe)