Aslan Lige Sırtını Döndü!

Futbol
Galatasaray, Ali Sami Yen’de Manisaspor’a 2-0 yenildi. Hagi’nin gelişiyle taraftarını güldüren Sarı-Kırmızılılar, Trabzon’un ardından Hikmet Karaman’ın öğrencilerine de b...
EMOJİLE

Galatasaray, Ali Sami Yen’de Manisaspor’a 2-0 yenildi. Hagi’nin gelişiyle taraftarını güldüren Sarı-Kırmızılılar, Trabzon’un ardından Hikmet Karaman’ın öğrencilerine de boyun eğdi. Ligde 10. sıraya gerileyen ve liderle arasındaki puan farkı 13’e çıkan Cim Bom’un yediği gollerden sonra tribünler sahaya sırtını döndü.
 

Ligde kan kaybını devam ettiren Galatasaray, dün de Ali Sami Yen’de Manisaspor’a yenilerek şampiyonluk umutlarını iyice kaybetti. Konuk takımın golleri Makukula ve penaltıdan Simpson’dan geldi. Bu sonuçla Sarı-Kırmızılılar, Süper Lig’in lideri Trabzon’un 13 puan gerisinde kaldı.

Geçen hafta Trabzonspor yenilgisinin ardından zirve yarışına ancak pamuk ipliğiyle tutunabilen G.Saray, Manisaspor karşısında galibiyet dışında hiçbir sonuç düşünmüyordu. Bir beraberlik bile Sarı-Kırmızılı takımın bütün şampiyonluk umutlarını Ali Sami Yen’in çimlerine gömecekti. Teknik Direktör Hagi, saha içinde koşmayan ve isteklerini yerine getirmeyen Misimoviç’i yine kulübeye çekerken, oyun kurma görevini Brezilyalı yıldız Elano’ya verdi. Kupada Denizlispor karşısında iyi bir oyun sergileyen Elano dün gece hiçbir varlık gösteremedi.

Elano’ya Kewell da eklenince Sarı-Kırmızılılar, ilk 45 dakika pozisyona girmekte çok zorlandı. Organize hiçbir atak geliştiremezken gol umutlarını Pino’nun uzaktan atacağı şutlara bağladı. Hikmet Karaman ile çok iyi bir çıkış yakalayan konuk takım ise orta sahada G.Saray’a geniş alan bırakmazken, Simpson ve Makukula ile de pozisyonlar buldu. 32. dakikada Murat’ın pasında Servet’in yanından çok iyi sıyrılan Makukula, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda Hagi, Kewell’ın yerine oyuna Mehmet Batdal’ı alarak hücumda takımının çoğalmasını planladı. Yenilginin verdiği psikolojiyle daha çok rakip kalede bulunan Sarı-Kırmızılılar, şuursuz ataklarla gol bulmaya çalıştı. Misimoviç’in de oyuna dahil olmasıyla G.Saray’ın orta sahadaki mücadele gücü iyice düştü. 75. dakikada Cana’nın İsaac’a yaptığı müdahalede hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Simpson meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-2. Karşılaşmanın kalan dakikalarında G.Saray’ın atakları sonuç vermeyince Manisaspor sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Hagi oyuncuları eleştirdi

Galatasaray Teknik Direktörü George Hagi, Manisaspor yenilgisi sonrası çarpıcı açıklamalar yaptı. Mücadele esnasında Servet Çetin’i uyaran Rumen hoca, "Bazı oyuncuların tavırları bana göre normal değil. Sahadaki disiplini kaybetmek kabul edilir değil. Buraya çalışmak için, her şeyi değiştirmek için geldim." dedi. "Bazı futbolcularla yolların ayrılacağını mı kastediyorsunuz?" sorusuna Hagi şu cevabı verdi: "Kadrodaki bütün oyuncuları tanıyacağım ve gerekli analizleri yapacağım."

G.Saray’da tarih değişiyor

Galatasaray, Manisaspor’a sahasında 2-0 mağlup olarak, bu sezon 6. kez üzüldü. Ligde 12 haftada 6 defa kaybeden Sarı-Kırmızılılar, bu yıl Bursaspor ve Ankaragücü maçlarından sonra Ali Sami Yen’de 3’üncü yenilgisine uğradı. 5 galibiyet alan Aslan’ın mağlubiyetleri galibiyet sayısını geçti. Cim Bom, daha önce ilk 12 haftada en fazla 4 yenilgiye (1964-65, 1969-70, 1979-80, 1980-81, 1989-90) uğramıştı. Manisa ise Trabzon’u 3-1, Beşiktaş’ı 3-2 ile geçerken G.Saray’ı da 2-0 yendi.

Yönetim acilen toplanıyor

Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, kötü gidiş üzerine yönetim kurulu olarak yarın (bugün) toplanıp, kararlar alacaklarını söyledi. Helvacı, "Galatasaray sahipsiz değil." dedi. Gerekirse yurtdışında bulunan kulüp başkanı Adnan Polat ile telefon bağlantısı kuracaklarını ifade eden Helvacı, "İstifayı düşünüyor musunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: "Şu anda konuşmak doğru değil. Biz hepimiz aynı gemideyiz. Bireysel karar veremeyiz. Bir karar verirsek, hep beraber vereceğiz."

Hagi’nin Misimoviç’e kızgınlığı geçmedi

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Trabzonspor maçında etkisiz görüntüsü nedeniyle Denizlispor ile hafta içinde yapılan kupa maçında yedek bıraktığı Misimoviç’i, dün de ilk 11’e almadı. Rumen çalıştırıcı, orta sahanın ortasını Cana, Ayhan, Elano üçlüsüne teslim etti. Hagi, kupada ilk 11’de şans verdiği Barış’ı da keserken, Ali Turan’ı sağ bekte oynattı. Hafta içinde Hollanda ile özel maç yapacak A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Guus Hiddink de karşılaşmayı takip etti. Hiddink ve yardımcısı Oğuz Çetin, Milli Takım İdari Koordinatörü Okan Buruk ile Protokol Tribünü’nde yerlerini alarak maçı büyük bir dikkatle izledi.

Metro, Cim Bom’dan sonra Seyrantepe’de

Galatasaray’ın inşaatı süren ve Ocak 2011’den itibaren maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena Stadı’na, metro ile yolcu taşıma işlemine dün başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda inşaatı tamamlanan Seyrantepe istasyonuna yolculu metro seferleri düzenlenirken, istasyonun da aynı zamanda stada bağlandığı bildirildi. Seyrantepe’ye metro ulaşımı, Seyrantepe tali bir hatta olduğundan, Sanayi-Seyrantepe arasında mekik çalışacak özel bir trenle sağlanacak.