Galatasaray’da şok istifa!

Futbol
Galatasaray Kulübü’nde Manisaspor maçı sonrası yaşananların ardından yönetim kurulu üyelerinden Cemal Özgörkey’in istifa ettiği öğrenildi. Manisaspor maçı sonrası 2. başkan Mehmet Helvacı,...
EMOJİLE

Galatasaray Kulübü’nde Manisaspor maçı sonrası yaşananların ardından yönetim kurulu üyelerinden Cemal Özgörkey’in istifa ettiği öğrenildi.

Manisaspor maçı sonrası 2. başkan Mehmet Helvacı, 5 yöneticiyle beraber olağanüstü toplanmıştı. Toplantıya Yalçın Orhon, İbrahim Çağlar, Hakan Üstünberk, Vedat Eşkinat ile birlikte Cemal Özgörkey de katılmıştı.

Toplantı sonrası Helvacı, "Görevimizin başındayız. Herhangi bir istifa söz konusu değil" demişti.

Helvacı ve toplantıya katılan isimlerin Kayserispor maçına gitmemesi dikkatlerden kaçmamıştı.

CEMAL ÖZGÖRKEY KİMDİR?
1959 yılında İzmir’de doğan Cemal Özgörkey, lise öğrenimini 1979 yılında Galatasaray Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ABD Atlanta’da Oglethorpe Üniversitesi International Finans bölümünde tamamlamıştır. İş hayatına; Türkiye’de 1984 yılında Özgörkey Grubu Coca – Cola İzmir Pre-Mix Müdürlüğü’nde başlayan Cemal Özgörkey, 1987 yılında da Coca – Cola Kemalpaşa Fabrika Müdürlüğü görevini yürüttü. 1990-1996 yıllarında grubun fabrikalar ve idari işler koordinatörlüğü görevinde bulundu. Özgörkey, 1997 yılından bu yana plastik, ambalaj, ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Etap Endüstri ve Yatırım Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Özgörkey Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmektedir. Brezilya Antalya Fahri Konsolosu, Oglethorpe Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi, Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) üyesi ve Ege Genç İş Adamları Derneği kurucu üyesi olan Cemal Özgörkey, 1991-1996 tarihleri arasında da İzmir Atlıspor Kulübü Başkanlığını yürütmüştür, halen de İstanbul Atlıspor Kulüpleri üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilen Özgörkey, bekardır.