Trabzonspor Zirveye Umut’la Bağlı

Futbol
Hasan Demir’in haberi Bordo-Mavili ekip, Burak’ın güzel asistini iyi değerlendiren Umut’un golüyle 3 puana uzandı. Karadeniz ekibi, liderlik koltuğunda kalıcı olmak için Fenerbahçe&#...
EMOJİLE

Hasan Demir’in haberi

Bordo-Mavili ekip, Burak’ın güzel asistini iyi değerlendiren Umut’un golüyle 3 puana uzandı. Karadeniz ekibi, liderlik koltuğunda kalıcı olmak için Fenerbahçe’nin Bursaspor’la oynayacağı maçı beklemeye koyuldu.

Süper Lig’in 27. haftasında şampiyonluk adaylarından Trabzonspor, uzun süredir sahasında kazanamama hasretine son verdi. Bordo-Mavililer, özellikle son dakikaları heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta Konyaspor’u tek golle geçerek 3 puana ulaşmayı başardı. 3. dakikada Selçuk-Burak organizasyonunda Umut, zorlanacağının sinyalini verdi. 12’de maç boyunca yaşanacak Konyaspor kontralarından ilkini kaleci Tolga çıkardı. Robak’ın vuruşunda kaleye giden topa ayağıyla dokunan Tolga, böylece Onur’un yokluğunu aratmayacağını bir kere daha göstermiş oldu. İlk yarı boyunca saman alevi gibi zaman zaman parlayabilen Karadeniz temsilcisinde özellikle Jaja’nın formsuzluğu dikkat çekti. 41’de Giray’ın pasında Alanzinho direğe takıldı. 43’te günün çalışkan isimlerinden Burak, hem Umut’u 100. gol stresinden hem takımı iç saha stresinden kurtaracak golün pasını verdi: 1-0. Ancak aynı Burak golden iki dakika sonra mutlak bir pozisyonu kaçırarak takımının daha da rahatlamasını sağlayamadı.

İkinci yarıya Şenol Güneş, Jaja-Ceyhun değişikliğiyle başladı. Fakat sahadaki oyuncular bu kontrollü oyun mesajını abartınca Trabzonspor, taraftarına zor anlar yaşattı. 77’de Ertuğrul, 78’de Robak, Konyaspor adına gole yaklaşan isimlerdi. Son 10 dakikası sinir harbine dönüşen mücadelede 84’te Egemen ile Umut, boş kaleye giden topu çıkararak takımlarını ikinci golden ettiler. Şampiyonluk stresini yaşadığı çok açık belli olan Trabzonsporlu futbolcular, sakin olup topa sahip olamadıkları bu dakikalarda sıkıntıya düştü. Lakin uzatma dakikalarında da misafir Konyaspor, gol bulamayınca Karadeniz temsilcisi, maç fazlasıyla liderliğe yükselerek bugün Kadıköy’den gelecek ‘iyi’ haberi beklemeye başladı.

TRABZONSPOR: 1

KONYASPOR: 0

Trabzonspor: Tolga 8, Serkan 5 (Dk. 65 Cale 3), Giray 7, Egemen 7, Piotr Brozek 7, Selçuk 7, Colman 7, Burak 8 (Dk. 89 Pawel Brozek ?), Alanzinho 7, Jaja 4 (Dk. 45 Ceyhun 5), Umut 7

Konyaspor: Pawelek 5, Hakan 5, Zayetta 5, Perez 5, Basem Abbas 4, Gökhan 5, Ertuğrul 4, Adnan 5, Musa 5, Ali Dere 4 (Dk. 57 Grajciar 3), Robak 5.

Gol: Dk. 43 Umut

Sarı kartlar: Egemen, Burak / Adnan, Zayetta, Hakan

Hakemler: Cüneyt Çakır 8, Bahattin Duran 8, Tarık Ongun 8 Stat: Hüseyin Avni Aker

ŞENOL GÜNEŞ TAKIMININ YANINDA

Ligin 24. haftasındaki Beşiktaş maçında karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa tarafından tribünlere gönderilen ve PFDK’dan 2 maç ceza verilen Trabzon Teknik Direktörü Şenol Güneş, Konya maçıyla yedek kulübesindeki yerini aldı. Konya karşısında maça iyi başladıklarını belirten Güneş, 90 dakika boyunca oyunun kontrolünü ellerinde tuttuklarını söyledi. Yarışın devam ettiğini ifade eden başarılı hoca, her şeyin de mükemmel olmadığını vurguladı.

UMUT’UN 100’ÜNÜ BURAK GÜLDÜRDÜ

Trabzonspor’un forveti Umut Bulut, Konyaspor’a attığı golle Süper Lig tarihindeki 100. sayısını kaydetti. Umut, A.Gücü ve Trabzon forması giydiği toplam 245. maçında ‘100ler kulübü’ne girmeyi başardı. Başına darbe almasına rağmen oyunda kalmayı tercih eden Burak Yılmaz da, müsait pozisyonda topu kaleye göndermek yerine, takım arkadaşı Umut’a asist yaparak örnek bir davranış sergiledi. Umut, asist dolayısıyla Burak’a teşekkür etti.

Tolga’nın hasreti sona erdi

Kaleci Onur Recep Kıvrak’ın sezonu kapamasıyla birlikte geçen hafta Gençlerbirliği ile Ankara’da yapılan maçta forma giyen Trabzonspor file bekçisi Tolga Zengin, Avni Aker Stadı’nda uzun bir aradan sonra ilk kez ilk 11’de sahaya çıkmanın heyecanını yaşadı. En son 27 Eylül 2008’deki Antalyaspor maçında Avni Aker Stadı’nda Bordo-Mavili takımın kalesini koruyan Tolga, 916 gün sonra takımın kalesine geçti. Glowacki ise sürpriz şekilde kulübede oturdu.

TARAFTARLA KUTLAMA

Trabzonsporlu futbolcular, maçın bitiminin ardından galibiyeti taraftarlarıyla birlikte kutladı. Bordo-Mavili futbolcular, orta alanda toplanarak taraftarlara üçlü çektirdi. Trabzonspor’un savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, rakipleri karşısında oyuna hakim olan tarafın kendileri olduğunu kaydetti. Egemen, "Kazanmak hepsinden önemliydi." dedi. Ligde 7 hafta sonra oynadığı maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Egemen, G.Saray maçında görev alamayacak.

Zaman