Arda, Sezon Sonunda İspanya Yolcusu

Futbol
Hacı Hasdemir’in haberi Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat ile masaya oturan Cerezo, yıldız futbolcu için fiyatı 14 milyon Euro’ya kadar çıkardı. Milli oyuncunun menajeri Ahmet Bul...
EMOJİLE

Hacı Hasdemir’in haberi

Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat ile masaya oturan Cerezo, yıldız futbolcu için fiyatı 14 milyon Euro’ya kadar çıkardı. Milli oyuncunun menajeri Ahmet Bulut, "Yönetim onay verirse bu transfer gerçekleşecek." dedi.

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Arda Turan, sezon sonunda yuvadan uçmaya hazırlanıyor. Arda’yı kadrosuna katmak isteyen İspanyol ekibi Atletico Madrid’in Başkanı Enrique Cerezo, dün Çırağan Sarayı’nda Başkan Adnan Polat ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Polat’tan Arda’yı resmen isteyen Cerezo, yıldız futbolcunun menajeri Ahmet Bulut’un da katıldığı transfer pazarlığında kapıyı 12,5 milyon Euro’dan açtı. Uzun süren görüşmelerin ardından İspanyol başkan, Polat’ı ikna etmek için teklifini 14 milyon Euro’ya kadar yükseltti. Görev süresi 1 ay sonra sona erecek Başkan Adnan Polat’ın bu rakamı hemen kabul etmediği ve düşünmek için süre istediği öğrenildi.

Bu teklifin ardından Polat’ın telefonda Arda ile görüşerek A.Madrid’in teklifini ilettiği ve fikrini aldığı öğrenildi. Son iki sezondur Sarı-Kırmızılı taraftarlarla arası açık olan genç kaptanın, Polat’a, "Türkiye’de ve Galatasaray’da yaşadığım sorunları en iyi siz biliyorsunuz. Başarısızlıklar hep bana fatura ediliyor. Bu yüzden artık Avrupa’da oynamak istiyorum. Lütfen beni bırakın gideyim." dediği ifade edildi. Arda’dan olumlu görüş alan Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı, transfer için yine de kararsız kaldı. Mali kongrede ibra edilmediği için büyük kırgınlık yaşayan Adnan Polat, Arda’yı satması durumunda elde edilecek gelirin, gelecek yılın mali tablosuna yansıyacak olmasından rahatsız.

Futbolcunun menajeri Ahmet Bulut ise, G.Saray yönetiminin izin vermesi durumunda Arda’nın temmuz ayından itibaren La Liga’da forma giyeceğini duyurdu. Atletico Madrid’in bir yıldır Arda Turan ile ilgilendiğini kaydeden Bulut, "Her futbolcunun olduğu gibi Arda’nın da hayalinde Avrupa’da oynamak var. Buradaki son karar Galatasaray camiasına kalmıştır. Adnan Polat ve yönetim onay verirse bu transfer gerçekleşecek." ifadelerini kullandı.

Helvacı: İnan Kıraç’ın adamı değilim

Galatasaray’da başkan adayı olmayı planlayan eski yönetici Mehmet Helvacı, İnan Kıraç’ın adamı olduğu şeklindeki iddiaları kabul etmedi. Sarı-Kırmızılı yönetici Taner Aşkın’ın, "Helvacı, İnan Kıraç’ın adamı gibi çalıştı." ifadelerine cevap veren Helvacı, "Taner Aşkın’ın yaptığı açıklamalar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Ben kimsenin adamı değilim. Sadece G.Saray’ın menfaatleri doğrultusunda çalışıyorum. Eğer İnan Kıraç’ın adamı olsaydım, onun kurduğu ekipte yer alırdım." diye konuştu.

‘Kazanmak için her şeyi yapacağız’

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, yarın sahalarında lider Trabzon ile yapacakları maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ünder, yapacakları karşılaşmanın önemine değinerek, "İçinde bulunduğumuz durum, bizi puan almaya zorluyor. Üst üste iki galibiyet alsak gerisi gelecek." açıklamasında bulundu. Bu arada Galatasaray başkan adaylarından Ünal Aysal’ın seçim yarışındaki en önemli kozu Ali Dürüst, yeni yönetimlerde yer almayacağını bildirdi.

Zaman