Dolmabahçe’de Prestij Derbisi

Futbol
Beşiktaş ile Galatasaray ligde bugün 159. kez karşı karşıya geliyor. Bu sezon hedeflerinden erken kopan iki takım, taraftarına galibiyet hediye edebilmek için sahaya çıkıyor. Saat 19.00’da başla...
EMOJİLE

Beşiktaş ile Galatasaray ligde bugün 159. kez karşı karşıya geliyor. Bu sezon hedeflerinden erken kopan iki takım, taraftarına galibiyet hediye edebilmek için sahaya çıkıyor. Saat 19.00’da başlayacak maçın hakemi Yunus Yıldırım.Spor Toto Süper Lig’de 2010-2011 sezonunun son derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray prestij mücadelesi verecek.

Fiyapı İnönü Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Son 30 yılın en başarısız dönemini geçiren 44 puanla 5. sıradaki Beşiktaş ile lig tarihinin en başarısız performansını sergileyen 37 puanla 12. sıradaki Galatasaray, sezon boyunca üzdükleri taraftarlarını derbi galibiyeti ile sevindirmenin hesaplarını yapıyor.

Beşiktaş’ta sakatlıkları süren Ferrari, Almeida, Ernst, Nobre ve Nihat Kahveci ile kırmızı kart cezalısı Necip Uysal, Sarı-Kırmızılı takıma karşı forma giyemeyecek. Sakatlığı geçen Bobo’nun ise ilk 11’de oynaması bekleniyor. Galatasaray’da ise sakatlıkları bulunan Yekta Kurtuluş, Neill ve Kewell ile sarı kart cezalısı Sabri Sarıoğlu, kadroda olmayacak. Sakatlığı henüz tam olarak geçmeyen Romen oyuncu Stancu’nun durumu henüz netlik kazanmadı.

İnönü Stadı’nda oynanacak bu karşılaşmada Siyah-Beyazlı takımın az da olsa 4. sıraya yükselerek UEFA Kupası’na gitme şansı bulunuyor. Galatasaray ise derbiyi kazanarak üst sıralara çıkmak istiyor.

Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de bugün yapacakları maçla birlikte İnönü Stadı’nda 159. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında, geçmişte değişik adlarla anılan, bugünkü ismiyle Fiyapı İnönü Stadı’nda şimdiye dek 158 maç yapılırken, Galatasaray 56, Beşiktaş 46 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 56 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Sarı-Kırmızılılar, İnönü Stadı’nda Siyah-Beyazlı fileleri 208 kez havalandırırken, Beşiktaş ise 177 gol attı.

Zaman