G. Saray’da Seçim Kaosu Sürüyor

Futbol
G.Saray Derneği’ne dava açan Adnan Polat, dün ‘müşteki’ (mağdur) sıfatıyla savcılığa ifade verdi. İçişleri Dernekler Masası da “Mahkeme kararı kesinleşene kadar seçim yapılamaz...
EMOJİLE

G.Saray Derneği’ne dava açan Adnan Polat, dün ‘müşteki’ (mağdur) sıfatıyla savcılığa ifade verdi. İçişleri Dernekler Masası da “Mahkeme kararı kesinleşene kadar seçim yapılamaz” uyarısı yaptı.

Sarı-Kırmızılı kulüpteki belirsizlik ortamı devam ederken, her gün kafaları karıştıran yeni bir sıcak gelişme yaşanıyor. 27 Mart’taki mali genel kurulda Adnan Polat ve yönetiminin idari yönden ibra edilmemesiyle başlayan süreçte mahkeme kararları nedeniyle 14 Mayıs olarak açıklanan seçimin bu tarihte yapılıp yapılmayacağı bile tartışılır hale gelmişti. Polat ve yönetiminin Galatasaray Kulübü Derneği’ni mahkemeye vermesinin ardından dün de ilginç gelişmeler yaşandı.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Mali Genel Kurul Divanı’nda yer alan Begüm Özkan’ın “Mali Kongre” ile ilgili “Oylamanın usulüne uygun olmadığı” yönünde Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu üzerine dün ifade verdi. Özkan, “Dernekler Kanunu’na Muhalefet” suçu kapsamında başlatılan soruşturmada da ifade vermişti. Başkan Adnan Polat da geçtiğimiz günlerde Şişli Adliyesi’ne gelmiş ancak ifade vermeden ayrılmıştı.

“SAĞLIKSIZ YAPILDI”
Dün “Müşteki” sıfatıyla dinlenen Polat’ın Mali ve İdari Genel Kurul ile ilgili olarak “İdari ibra ile yapılan oylamanın sağlıklı yapılmadığı” yönünde ifade verdiği öğrenildi. Genel kurulda başkanlık yapan Türker Arslan ise Şişli Adliyesi’ne istenildiği takdirde ifade vermeye hazır olduğu yönünde dilekçe sunmuştu.

DOSYA İSTENDİ
Mali ve İdari Genel Kurul’un iptali için açılan davaya bakan Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’ndan “Dernekler Kanunu’na Muhalefet” suçundan yürütülen soruşturma dosyasının bir örneğini istemişti. Gün içinde de Dernekler Masası’ndan gelen uyarı işleri arapsaçına döndürdü.

SEÇİM YAPILIRSA AĞIR CEZA GELEBİLİR
Dernekler Masası, mali gelen kurulla ilgili yargı süreci bitmeden seçim kararı alınırsa yöneticileri ağır cezalar beklediği ikazını yaptı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Dernekler Masası, G.Saray’a bir uyarı göndererek, Mali Genel Kurul’da usulsuzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili hukuki süreç kesinleşinceye kadar seçime gidemeyeceğini belirtti. Dernekler Masası, seçim yapıldığı takdirde yönetim kuruluna ağır cezalar gelebileceğini ifade etti.

Dernekler Masası’nın Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na 27 Mart’taki kongre ile ilgili yaptığı suç duyurusunda, büyük usulsüzlükler olduğu ileri sürülmüştü. Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aldığı tedbir kararı 3 Mayıs’taki duruşmada kaldırılsa bile seçime gidilemeyecek, yargı sürecinin kesinleşmesi beklenecek. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise, “Söz konusu yazıyı gördüm ve böyle bir şey yok. Dernekler Masası, kulübün buraya başvurusuna yanıt olarak bir yazı göndermiş. Bu yazıda da ‘olayın mahkemede olduğu ve kendilerinin müdahalesinin olamayacağı’ yer alıyor’’ iddiasını ortaya attı.

Habertürk