Emenike’nin Gerçek Yaşını Kim Biliyor?

Futbol
  Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, bugün basında yer alan Emenike iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, golcü fu...
EMOJİLE

 
Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, bugün basında yer alan Emenike iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, golcü futbolcuları Emenike’nin, resmi kayıtlarda 24 yaşında görüldüğü ancak gerçek yaşının 31 olduğuna dair basında çıkan haberlere ilişkin, ”Bu haberler kulübümüzün yanı sıra futbolcumuzun moral ve motivasyonunu bozmak için çıkartılıyor, doğru değildir” dedi.

Hikmet Ferudun Tankut, Emenike’nin yaşıyla ilgili haberi gazetede okuyunca morallerinin bozulduğunu, söz konusu haberin de bu amaç doğrultusunda yapıldığını söyledi.

İki yıldır Türkiye’de bulunan Emenike’nin 31 yaşında olduğunun şimdiye kadar kimsenin aklına gelmediğini, durumun çok manidar olduğunu anlatan Tankut, şöyle devam etti:

”Bunları doğru bulmuyoruz, kaldı ki bizim için geçerli resmi yaşıdır. Kimin ne zaman nüfusa yazıldığını, ne zaman yazılmadığını bilemeyiz. Bütün dünyadaki insanların DNA testinden, kemik taramasından geçirilip yaş tespiti yapılması mı gerekir? Bu tip haberler asılsız ve gereksiz, ne amaca hizmet ettiği belli olmayan haberlerdir. Ben haberi yapanı kınıyorum. Yalan beyanlarda bulunan, haberi yapanlarla da avukatımız aracılığıyla menfaatlerimiz gereği hukuksal açıdan hakkımızı arayacağız.”

EMENİKE’NİN TRANSFERİ

Tankut, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynayacakları maçlarda özellikle Emenike ile ilgili haberlerin basında yer aldığını savunarak, şunları söyledi:

”Bütün haberler güzide takımlarımızın ilgisi ve bilgisi dışında yapılan haberlerdir. Onların kesinlikle böyle bir talebi söz konusu değildir. Yalnız bize devre arası Adnan Sezgin tarafından bir talepte bulunulmuştu. Biz de Galatasaray’a devre arası satmayacağımızı bildirmiştik. Sezon sonu da bir talep gelirse ve daha önceden belirlediğimiz rakam olan 10 milyon avroyu verirlerse oturup konuşuruz. Futbolcumuz da uygun görürse profesyonel kulübüz, gereği yapılır. Şu ana kadar ne Fenerbahçe ne Beşiktaş ne de Galatasaray olmak üzere hiçbir yerden bize resmi teklif gelmemiştir”

“ŞAMPİYONLUĞA OYNAYAN TAKIMLARLA MAÇLAR”

Tankut, şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe ve Tranzonspor ile sahalarında maçları olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

”Ligde sona gelindi, 3 maç kaldı. 73 puanlı iki takımımız Fenerbahçe ve Trabzonspor çekişiyor. Biz onların bu yarıştaki mücadelelerine saygı duyuyoruz. Ama bizim de Fenerbahçe ve Trabzonspor maçını muhakkak puan ya da puanlarla kapatmak istediğimiz bilinmelidir. Lig bitmedi, biz de bulunduğumuz yer itibarıyla alacağımız puanlarla ligi daha iyi yerde tamamlamak istiyoruz. O bakımdan şampiyonun kim olacağı bizi ilgilendirmiyor, çıkıp futbolumuzu oynayacağız. Ama en son maçın 90 dakikası bittiğinde kim şampiyon olursa şampiyon takımı da kutlamak isteriz. Bu yarış Türk futbolu adına güzel bir yarıştır. Kardemir Karabükspor, kurum takımıdır. Spekülasyonlara fırsat vermeden, üzerine ne düşüyorsa yapacaktır. Her iki takıma da eşit mesafedeyiz, hiçbirine uzak ya da yakın değiliz. Kendi futbolumuzu oynayıp sezon sonundaki yerimizi belirlemek istiyoruz.”

AA