Forlan’a Bonservis Vermeyiz

Futbol
Beşiktaş’ta futbolun patronu Serdal Adalı, TRT Spor’da Basın Tribünü programında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Takımın durumundan, transfer çalışmalarına kadar birçok konuya deği...
EMOJİLE

Beşiktaş’ta futbolun patronu Serdal Adalı, TRT Spor’da Basın Tribünü programında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Takımın durumundan, transfer çalışmalarına kadar birçok konuya değinen Adalı, taraftarın merakla beklediği Diego Forlan hakkında da bilgi verdi. İşte Adalı’nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Tottenham, Forlan için 9 Milyon Euro’luk bir teklif verdi. Şu an 31 yaşında. Ben yaşı gerekçisiyle bonservis bedeli ödenerek böyle bir transferin yapılmasını mantıklı bulmuyorum. A.Madrid’e bunu ifade ettik. Forlan’ın maaşını veririz. Bonservis bedeli ödemezsek bu transfer olur. Ayrıca maaşının bir bölümünü sponsor ile ödersek olur.

GELECEK YIL ŞAMPİYONUZ
Adroyu kurarken uyum süreci yaşanacağını biliyordum. Ama biraz uzun sürdü. Son 7-8 haftadır puan durumuna bakmıyorum. Bu farkı beklemiyordum.

Önümüzdeki sezon bu takım iç etken, dış etken ne olursa şampiyon olacak. Bu kadar da iddialı konuşuyorum.

Transfere kupa finalinden sonra bakacağız. Ağırlıklı olarak defansa takviye olacak. Eğer santrforumuz giderse o bölgeye de birini alacağız.

Kupa finalinde İstanbul BŞB için 9 bin bilet ayırmışlar. O kadar taraftar gelecek mi bilmiyoruz. Biz Belediye’ye ayrılan biletlerden 4 bin tane daha istedik.

Schuster’de hata yaptık
Schuster’in kariyerine bakıp aldık. Avrupa’da dostlarımızdan ‘Schuster’den uzak durun’ diyen olmadı. Hata yapmış olabiliriz. Ama neticede kızımıza damat almıyoruz. Daha fazla araştıramazdık. Schuster aslında 13. haftada taraftar protesto edince ayrılmak istedi. Maalesef Türkiye’de teknik direktöre sabır gösteremiyoruz. İbrahim Üzülmez kavgayı 2. kez tekrarladığı için gönderildi. Nihat da Quaresma ile tartıştı. Olaydan 15 gün önce ayrılmak istediğini söylemişti zaten. Yönetim kurulu gündemimizde Nihat olacak. Eğer ‘Kalmak istiyorum, eskisi gisi olacağım’ derse bunu göz önünde bulundurabilirim.

Quaresma’yı satmayız
Bu saatten sonra Beşiktaş’a kötü isimler gelmez. Quaresma bu sene dört dörtlük oynamıyor. Önümüzdeki sezon daha iyi olacak, sahada daha da iyi bir Quaresma izleyeceğiz. Onu satmayacağımız için fiyat hiç düşünmedim ama 20 milyon Euro civarında teklif var.

Guti’nin gece hayatından bahsediyorlar. Guti izin günü haricinde dışarı çıkmaz. 1 sene daha mukavelesi var ve bir yere gitmek istemiyor. Kendisi bana gelip sözleşme uzatmak istediğini söyledi. Guti’ye ve menajerlerine ‘Teklif varsa söyleyin’ dedik. Bu seneyi alnının akı ile bitirecek ve önümüzdeki sene oturup konuşacağız.

Ersan polemiği
Serdal Adalı’nın Beşiktaş’ta kiralık olarak oynayan Ersan hakkında konuştuğu sırada yayına Adanaspor Başkanı Bayram Akgül bağlandı. İkili arasında kısa bir polemik yaşandı. Adalı, "Ersan için sezon başı opsiyon olarak 2 milyon Euro konuşmuştuk. Adanaspor Başkanı 4 milyon Euro ile geldi. Bayram Başkan’ın fiyatı iki katına çıkaracağını düşünmemiştim" derken, Akgül, "Adalı’nın bu yaptığı etik değil. Bizi Beşiktaş’ın üzerinden para kazanıyormuşuz durumuna sokuyorlar. Kendisi ile 4 milyon Euro konuşup, kontratı koymuştuk. Protokolün neden imzalanmadığını Serdal Adalı açıklasın. Ersan için bize gelen bir teklif yok. Adalı teklif var diyor, buyursun açıklasın" şeklinde karşılık verdi.

Yine ceza mı alayım!
(TFF ve kurullarından memnun musunuz? sorusuna) Bu soruyu sorarak 30 gün daha mı ceza almamı istiyorsunuz? Ben memnun değilim. Bizim gibi mutsuz olan birçok kulüp var. Daha önce, ‘Soyunma odası basılacaksa onun da kralını yaparız’ sözüme ceza verildi. Ben söyleyince 30 gün ceza aldım, basınca değil!

EGEMEN’LE KONUŞURUZ
Lig devam ederken başka bir takımın futbolcusu ile görüşmek istemiyoruz. Bu bizim için doğru değil. Trabzonspor’da Egemen’in sezon sonunda bonservisi bitiyor. Egemen bizim ihtiyacımız olan bölgede oynayan bir futbolcu. Sezon sonunda takımı ile anlaşamazsa oturur konuşuruz. Bobo ile de kupa finali sonrası görüşeceğiz. Benim ve camianın sevdiği bir futbolcu.

Milliyet