Kazanan Avrupalı Olacak

Futbol
Ziraat Türkiye Kupası bu akşam sahibini buluyor. Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Kayseri’de karşı karşıya geleceği final maçı saat 20.00’de başlayacak. Şampiyon 1.6 ...
EMOJİLE

Ziraat Türkiye Kupası bu akşam sahibini buluyor. Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Kayseri’de karşı karşıya geleceği final maçı saat 20.00’de başlayacak.

Şampiyon 1.6 milyon dolarlık ödül dışında Avrupa Ligi’nden de gelir elde edecek.ZİRAAT Türkiye Kupası, bu akşam Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak final maçı ile sahibini bulacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı kazanan taraf, gelecek sezon Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edecek.

Kupa finali, büyük hedeflerle başladığı sezonda yarıştan erken kopan Beşiktaş açısından taraftarına kendini affettirme adına çok önemli. Siyah beyazlılar, kupa şampiyonluğu ile aynı zamanda önümüzdeki sezon Avrupa’da oynamayı da garanti altına almak istiyor.

2 maçı da Belediye kazandı

Diğer taraftan, kupada ilk kez final oynayacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor da kendi adına tarihi bir maça çıkacak. Turuncu lacivertliler, bu sezon ligde her iki maçta da yendiği Beşiktaş’ı bir kez daha mağlup ederse, tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nın şampiyonluk ödülü 1 milyon 600 bin dolar, ikincilik ödülü ise 1 milyon dolar olduğu için finalde sevinen takım rakibinden 600 bin dolar fazlasını kasasına koyacak. Ayrıca kupa şampiyonu olacak takım, gelecek sezon Avrupa Ligi’nde oynayacağı için de gelirlerini artırmış olacak.

Kupayı Cumhurbaşkanı Gül verecek

KUPA finalini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de çocukları ile izleyecek. Beşiktaşlılığı ile tanınan Gül, kendi memleketi Kayseri’deki karşılaşmanın ardından kazanacak tarafı kupayı verecek. Maçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da izlemesi bekleniyor. Ayrıca Beşiktaş Kulübü de siyasi liderlerden sanatçılara ve dernek başkanlarına kadar çok sayıda ismi finale davet etti.

Beşiktaş kupada bir başka

Son 5 sezonda 3 kez kupayı kazanan Kartal, bu akşam 6’da 4 yapmayı hedefliyor.

Beşiktaş, son 5 sezonda 3 kez Türkiye Kupası’nı kazanırken, siyah beyazlılar bugün de galip gelen taraf olduğu takdirde son 6 yılda 4. kupa şampiyonluğu ile önemli bir başarıya imza atacak. Beşiktaş’ın bu sezon kupadaki tüm gollerini ise yabancı futbolcular attı. 9 maçta 24 kez fileleri havalandıran siyah beyazlıların kupadaki en skorer isimleri 4’er golle Bobo ve Almeida. Belediye’nin oyun yapısı gereği çok mücadeleci geçmesi beklenen maçta siyah beyazlılar adına kötü haber ise İbrahim Toraman’ın kart cezası nedeni ile oynayamayacak olması.

Son 30 dakikaya dikkat

Beşiktaş’ın Türkiye liglerinde en çok top çalan oyuncular arasında 12. sırada bulunan Toraman dışında ilk 100’e giren bir başka futbolcusu yok. İstanbul BB, karşılaşmaların ilk 15 dakikasında bugüne kadar 10 gol yerken Beşiktaş bu dakikalarda rakip filelere 5 gol göndermiş. Siyah beyazlılar 61 ve 75. dakikalarda 12 gol yiyerek düşüş yaşamış. Bu dakikalar Belediye’nin ise rakip filelere en çok gol gönderdiği dakikalar. Turuncu lacivertliler bu dakikalarda rakip ağlara 12 gol göndermeyi başarmışlar. Beşiktaş maçların son 15 dakikalarında ise 9 gol yemiş. Yani siyah beyazlılar yediği 35 golün 21 tanesini son 30 dakikada kalesinde görerek, maçların sonlarında ciddi anlamda zorlanıyor.

Kartal’ın gizli golcüsü Q7

Beşİktaş’ın bu sezonki en önemli transferlerinden Quaresma son haftalarda attığı gollerle takımın en golcü 3. oyuncusu oldu. Q7 ligde 3, Avrupa’da 5 ve kupada da 2 gol olmak üzere toplam 10 kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş’ta İbrahim Toraman cezalı, Hakan Arıkan, Ferrari, Ernst, Nobre, Nihat, Ersan sakat.

Belediye’nin kozu eski bir Kartal

Beledİye’nİn en büyük yıldızı İbrahim Akın 8 gole sahip. Beşiktaş’ta da forma giyen İbrahim, sol ayaklı olmasına rağmen genellikle sağ kanatta oynuyor ve sert şutlarla etkili oluyor.

Belediye’de Ali Güzeldal sakat, Holosko alınan karar gereği oynamayacak.

Yenilgilerden dersimizi aldık

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, ligde bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediye’ye iki kez mağlup olduklarını anımsatarak, “Buraya gelirken bu maçları unutmadan geldik. Gereken dersleri de çıkardık. O maçlarda yaptığımız hataları çok iyi biliyoruz. Bunları tekrarlamak istemiyoruz” dedi. Kupa öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Havutçu, “Kupayı alma motivasyonumuzu sahaya yansıtıp, spor kalitemizi ortaya koyacağız ve arzuladığımız kupayı alacağız” ifadelerini kullandı.

Ligin anlamı yok önemli olan kupa

BELEDİYESPOR Teknik Direktörü Abdullah Avcı geçen yıl kupaya çeyrek finalde Trabzonspor karşısında veda ettiklerini hatırlatarak, “O gün, ‘neden biz final oynamayalım’ demiştim. Bugün bunu gerçekleştirdik. Ligdeki maçların hiçbir anlamı, değeri yok, ortada bir kupa var. Bunun konsantrasyonu farklı” dedi. Avcı, duygusal bir futbolcu olan Holosko’nun yerine kedini koyduğunda Beşiktaş’a karşı oynamamasının doğru bir karar olduğunu da sözlerine ekledi.

Hürriyet