Trabzonspor Umudunu Son Haftaya Taşıdı

Futbol
Trabzonspor yüzdü yüzdü, kuyruğuna geldi… İlk yarıdaki müthiş oyunuyla Türkiye Kupası finalisti İBB’yi de rahat geçen Karadeniz Fırtınası, 27 yıllık hasreti bitirmeye çok yaklaştı. Ancak F...
EMOJİLE

Trabzonspor yüzdü yüzdü, kuyruğuna geldi… İlk yarıdaki müthiş oyunuyla Türkiye Kupası finalisti İBB’yi de rahat geçen Karadeniz Fırtınası, 27 yıllık hasreti bitirmeye çok yaklaştı. Ancak F.Bahçe’nin kazanmasıyla her şey son 90 dakikaya kaldı…

Ligin 19. haftasındaki Fenerbahçe maçını 2-0 kaybettikten sonra, 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, İstanbul BŞB’yi de 3-1 mağlup etti.
 
Maça fırtına gibi başlayan Trabzonspor, henüz 5. dakikaya girilirken aradığı golü buldu. Umut Bulut’un pasıyla boş kaleye topu gönderen Pawel Brozek, Karadeniz Fırtınası’nı 1-0 öne geçirdi.
 
Bu golden 1 dakika geçmeden Burak’la pozisyon yakalayan bordo mavililler, kaleci Oğuzhan’a takılsa da 8. dakikada sahne alan Burak Yılmaz, bu kez affetmedi: 2-0. Öte yandan Burak bu golle, gol sayısını da 19’a çıkardı.

İlerleyen dakikalarda zaman zaman Holosko’yla etkili olmaya çalışan İstanbul BŞB, farkı azaltacak sayıyı bulamazken ilk yarının son saniyelerinde bu kez Jaja sahne aldı ve çok sert bir vuruşla İBB kalesini 3. kez sarstı.
 
İKİNCİ YARIDA VİTES DÜŞTÜ
İlk yarı ev sahibi ekibin 3-0’lık üstünlüğüyle geçilirken ikinci 45 dakikada oyunu biraz daha dengeleyen İstanbul BŞB, güçlü rakibinin taarruzunu durdurdu. Dakikalar 58’i gösterirken ceza sahası çizgisinden çok sert vuran Holmen, Tolga’yı gafil avladı ve skoru 3-1’e getirdi.

Takımdaki düşüşe hemen müdahele eden Şenol Güneş, Jaja ve Umut’un yerine Alanzinho ve Engin’in oyuna sürdü. Maçın son çeyreğinde yeniden ipleri ele alan Karadeniz Fırtınası’nda 83. dakikada Giray’ın bir kafa şutu direkten döndü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 3-1 sona erdi.
 
BURAK SON HAFTA YOK
Bu arada 45. dakikada topu elle kestiği için sarı kart gören Burak Yılmaz, cezası nedeniyle ligin son haftasındaki Karabükspor maçında forma giyemeyecek. Trabzon’un gol makinası, böylece ligi 19 golle tamamladı.

AA – internetspor