Tayfur’un Önceliği Fernandes

Futbol
Temel Yirmibeşoğlu’nun haberi  Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Beşiktaş, gözünü yeni yıldızlara çevirdi. Teknik Direktör Tayfur Havutçu, Guti’nin bütün sezonu tek başı...
EMOJİLE

Temel Yirmibeşoğlu’nun haberi 

Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Beşiktaş, gözünü yeni yıldızlara çevirdi. Teknik Direktör Tayfur Havutçu, Guti’nin bütün sezonu tek başına sırtlayamayacağını düşünerek önceliğin Manuel Fernandes transferine verilmesini istedi. Siyah-Beyazlı bazı yöneticilerin de Ferdinand’ı hatırlatarak, "Bu kez Fernandes’i alalım, arkasından üzülmeyelim." dedikleri belirtildi.İspanya’da bulunan Beşiktaş Futbol Komitesi, Diego Forlan ile Manuel Fernandes’in transferini bitirmeye çalışıyor. Yöneticilerden Serdal Adalı ile Cengiz Zülfikaoğlu Dublin’de Porto-Braga finalini izledikten sonra Madrid’e geçti. İkili, ardından başkan Yıldırım Demirören’le bir araya geldi. Menajer Ahmet Bulut aracılığıyla transfer işlerini yürüten ekibe, Teknik Direktör Tayfur Havutçu’dan Manuel Fernandes mesajı gitti.

Genç teknik adam, Başkan Demir-ören’e takımın orta sahasını bozmak istemediğini iletti. Futbol Komitesi bu talep üzerine Forlan transferini geri plana attı ve önceliği Fernandes’e verdi. Havutçu, İspanyol yıldız Guti’nin yaşı ve düşük temposu sebebiyle tüm sezonu tek başına götürmesinin zor olduğunu vurguladı. Genç çalıştırıcı, "Fernandes gibi bir oyuncuyu bulmamız kolay değil. Bir de takım arkadaşlarıyla uyumlu. Kiralık olarak bizde yaptığı işler ortada. Eğer bonservisini alırsak çok daha iyi olacaktır. Kendisi de bu takımın bir parçası olmak istiyor." dedi.

Yönetim de bu doğrultuda Valen-cia’nın kapısını çaldı. İspanyol kulübü, Portekizli yetenek için 8 milyon Euro istedi. Siyah-Beyazlı idareciler ise 4 milyon Euro’luk bir teklif sundu. Beşiktaş’ın 5,5 milyon Euro’ya kadar çıkabileceği belirtiliyor. Kartal’da bazı eski yöneticiler de Futbol Komitesi’ni uyardı: "Kaçan balık hep büyük oluyor. Biz bir dönem Ferdinand’ı kiralık aldık. Sonra takımda tutamadık. Tüm Beşiktaşlılar çok üzüldü. Fernandes’te de aynı durum söz konusu olmasın. Bir milyon fazla verelim, bizde kalsın." Diego Forlan konusunda ise ‘bekle-gör’ taktiği uygulayan Siyah-Beyazlı kulüp, golcü oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor. Atletico Madrid’le her konuda anlaşan Siyah-Beyazlılar, Forlan’a 4 milyon Euro öneriyor.

Kartal’ın Guardiola’sı olacak

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, TRT Spor’da Basın Tribünü programına telefonla bağlandı. Genç çalıştırıcı, kendisinin Barcelona’nın hocası Guardiola’ya benzetilmesiyle ilgili olarak şöyle dedi: "Guardiola ‘Barcelonalı Guardiola’, ben de Beşiktaşlı Tayfur Havutçu’yum. Bizim de hedeflerimiz büyük, umarım biz de onun kadar başarılı oluruz." Beşiktaş’la Avrupa’da başarılı olmak istediklerini vurgulayan Havutçu "Yönetime ‘Tereddüdünüz varsa başlamayalım.’ dedim. Başkan Yıldırım Demirören güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Taraftarın gururla izleyeceği bir takım olacağız." ifadelerini kullandı. Yıldızlarla dolu bir kadroyu nasıl idare edeceği sorusuna Havutçu’nun cevabı şöyle oldu: "Oyuncuyken de uzun yıllar bu takımın kaptanlığını yaptım. İlk göreve geldiğimde de oyuncularıma giydikleri formanın ağırlığını belirttim. 100. yıldaki kadromuzda daha fazla sorunlu arkadaşlarımız vardı." Havutçu transferlere de değindi: "Forlan ve İbrahim Akın çok önemli oyuncular. Mümkün olursa kadromuzda görmeyi arzularız."

Zaman