Vitrine Değil Sahaya Transfer

Futbol
Diario As gazetesinden Moises Llorens, İspanyol ekibinin artık sadece vitrin için oyuncu almadığına dikkat çekti. Marca’dan Juan Castro ise milli yıldızların çok çalışmak zorunda olduklarına dik...
EMOJİLE

Diario As gazetesinden Moises Llorens, İspanyol ekibinin artık sadece vitrin için oyuncu almadığına dikkat çekti. Marca’dan Juan Castro ise milli yıldızların çok çalışmak zorunda olduklarına dikkat çekti.
İşte İspanyol gözüyle Nuri ve Hamit…

MOISES LLORENS
(Diario As Yazarı)
Nuri Şahin ve Hamit Altıntop transferleri, İspanya’da bütün spor yazarlarını şaşırttı. Açıkçası kimse Real Madrid gibi bir kulüpte üç Türk futbolcunun yer alabileceğini hesaplamamıştı. Madrid hem sahaya hem de vitrine uyan transfer yapar. Fakat bu kez böyle yapmadılar. Bu sözlerimden Şahin ve Altıntop’un iyi futbolcu olmadıkları anlamı çıkarılmamalı. Real Madrid’te bir düşünce değişikliği başlıyor. Şahin ve Altıntop transferleri bunun ilk adımları oldu.
Özetle Real Madrid artık sadece forma satmak ve reklam gelirleri için transfer yapmıyor. Türk oyunculardan ilk etapta bu gelirleri elde edemezler. Fakat sahada savaşacak futbolcular aldıklarını söyleyebilirim. Şahin ve Altıntop takımları için savaşan futbolcular, vitrin yıldızları değiller. Benim Şahin konusunda hiç kuşkum yok. Altıntop da daha fazla mücadele ederek kadroya girebilir. Kısaca Real Madrid, Türk oyuncularla ya devrim yapacak ya da batacak…

JUAN CASTRO
(Marca Dış Haberler Müdürü)
Real Madrid’in, Nuri Şahin’i alarak en akıllı transferi yaptığını düşünüyorum. Şahin kesinlikle başarılı olur. Hem çok genç hem de çok zeki bir futbolcu. Şahin, Real Madrid’de, Almanya’da gösterdiği performansın da üzerine çıkacaktır. İspanya’da yılın en iyi transferine aday olabilecek bir isim. Orta sahada Xabi Alonso ile birlikte mükemmel bir ikili oluştururlar. İlk 11’in değişmez isimlerinden biri olacağına inanıyorum. Ancak Altıntop için aynı şeyleri söylemekte zorlanıyorum.
Altıntop‘u, Real Madrid’in sıradan bir transferi olarak görüyorum. Kendisine ilk 11’de yer bulması zor. Ancak savaşçı ve mücadeleci bir oyuncu. Zaman zaman kadroda yer alacaktır.

JORDI ARCHS
 (El Mundo Deportivo Yazarı)
Türk futbolu bu transferlerle Avrupa vitrinine en üst duzeyde çıkmıştır. Sadece Real Madrid taraftarlarının değil tüm dünyanın gözü yeni sezonda Türk futbolcuların üzerinde olacak. Real Madrid ve Mourinho, Türk futbolcusunun önünü açtı. Benim kafamda iki oyuncuyla ilgili de kuşkular var, ama yine de başarılı olabileceklerine inanıyorum. Şahin ve Altıntop’un, Alman ekolünden gelmeleri Real Madrid’i tatmin etti.
Bir de unutmamak gerekir ki Şahin ve Altıntop, Mourinho’nun bizzat istediği transferler. Eğer başarılı olurlarsa Real Madrid kazanır. Başarısız olurlarsa fatura Mourinho’ya kesilir. Türklerin savaşçı özelliklerini göz önünde tutarsak hem Şahin’in hem de Altıntop’un forma için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyebilirim.
Sezon başında Mesut Özil’le ilgili de kuşkular vardı, ama Özil iyi futboluyla bütün olumsuz düşünceleri ortadan kaldırdı.
Milliyet