Terim İkna Etti Arda Yuvada Kaldı

Futbol
Teknik Direktör Fatih Terim, idmanlarda kaptan Arda ile yakından ilgileniyor. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa’ya gitmek isteyen Arda Turan’ı bir sezon daha Sarı-Kırmızılı ...
EMOJİLE

Teknik Direktör Fatih Terim, idmanlarda kaptan Arda ile yakından ilgileniyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa’ya gitmek isteyen Arda Turan’ı bir sezon daha Sarı-Kırmızılı formayı giymesi konusunda ikna etti. Takımla birlikte Avusturya kampında bulunan yönetici Abdurrahim Albayrak, tecrübeli hocaya övgüler yağdırdı: "Fatih Terim’le birlikte Arda da dahil yerli futbolcuların yüzü güldü."Galatasaray’da kaptan Arda Turan krizi çözüldü.

Avrupa’ya gitmek isteyen yıldız futbolcuyu Teknik Direktör Fatih Terim, bir sezon daha Sarı-Kırmızılı takımda kalmaya ikna etti. Özellikle İspanya’dan Atletico Madrid ve İngiltere’den Chelsea’nin transfer gündeminde yer alan futbolcu ile Terim, önceki gün uzun bir görüşme gerçekleştirdi. Genç kaptan, Terim’den, "Hocam burada bana rahat vermiyorlar. Kötü gidişte fatura hemen bana kesiliyor. Taraftarlarla aram açılıyor. Bu yüzden istediğim performansı ortaya koyamıyorum." diyerek izin istedi.

Deneyimli hocanın ise, "Geçmişte yaşadığın kötü günleri unut ve geleceğe bak. Bu takımın hocası ben olduğum sürece seni yıpratacak hiçbir şeye müsaade etmeyeceğim. Bu sezon sen sadece oynayacağın futbolu düşüneceksin." dediği belirtildi. Bunun üzerine Arda, Avrupa’ya gitme hayallerini önümüzdeki sezona bıraktı.

Başarılı kaptanı ikna eden Fatih Terim daha sonra takımın geneliyle bir toplantı yaptı. Futbolculardan, üç sezon yaşanan sıkıntıları bir kenara bırakmalarını isteyen tecrübeli teknik adam, yeni bir başlangıcın kendilerini beklediğini anlattı.

Avusturya kampını yakından takip eden Abdurrahim Albayrak, Terim’in yaptığı toplantının ardından oyuncuların bir hayli rahatladığını söyledi. Albayrak, sıkıntı yaşayan birçok oyuncunun ilk kez yüzünün güldüğünü ifade ederek şu açıklamayı yaptı: "Yerli oyuncuların uzun zamandan sonra ilk kez yüzleri güldü. Bana dediler ki: ‘Biz ilk kez böyle bir hocayla çalışıyoruz. Meğer 3 yıldır biz hoca görmemişiz. Böyle bir teknik adamla çalıştığımız için çok mutluyuz.’ Bu da bizim Fatih Terim’i takımın başına getirerek ne kadar doğru tercih yaptığımızı gösteriyor. Zaten böyle kötü durumdaki G.Saray’ı sadece Fatih Terim gibi bir teknik adam ayağa kaldırabilir."

Otelde Fatih Terim’in yardımcıları Hasan Şaş, Ümit Davala ve Taffarel’le gece yarılarına kadar çalıştığını dile getiren Albayrak, "Fatih Hoca inanılmaz çalışkan bir insan. Her gece saat 2’lere kadar yardımcılarıyla durum değerlendirmesi yapıyor. Oyuncuların performanslarını günlük olarak değerlendiriyorlar, maç kasetleri izliyorlar ayrıca da transfer edilecek oyuncuların özelliklerini masaya yatırıyorlar. Hocamızın bütün amacı yeni sezonda çok iyi bir takım oluşturmak." ifadelerini kullandı.

Şu anda şike olayları sebebiyle çok fazla gündemde yer almadıklarını belirten Albayrak, sözlerini şu sözlerle tamamladı: "Şu anda gündem şike olayları ama ligler başladığında bir ay sonra herkes bizden bahsediyor olacak. Herkes sahada eski Galatasaray’ı izleyecek."

Sabri’den ‘şike’ yorumu

G.Saray’ın başarılı oyuncusu Sabri Sarıoğlu, Türk futbolunu sarsan şike olayları için şimdiden bir şey söylemenin doğru olmayacağını söyledi. Avusturya kampının çalışkan isimlerinden Sabri, "Son gelişmeler hakkında detaylı bilgiye sahip değiliz. İnternet üzerinden takip ediyoruz. Dava sonuçlanana kadar kimseyi suçlu bulamayız. Sonucunu beklemek lazım." diye konuştu.

Yapılan transferlerin kimseyi rahatsız etmediğini ifade eden milli futbolcu, "Zaman zaman sağ bek için de oyuncu transfer edileceği belirtiliyor. Ancak ben ve diğer arkadaşlarımız bu haberlerden etkilenmiyoruz. Yeni oyuncuların alınması takım içindeki rekabeti artırır." ifadesini kullandı.

Zaman