Kartal’ın Tek Eksiği Moral

Futbol
Avusturya kampından döndükten sonra iki gün izin yapan Beşiktaşlı futbolcular, yeni sezon hazırlıklarını bugün Ümraniye Tesisleri’nde gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek. Yeni sezona büyük ...
EMOJİLE

Avusturya kampından döndükten sonra iki gün izin yapan Beşiktaşlı futbolcular, yeni sezon hazırlıklarını bugün Ümraniye Tesisleri’nde gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.

Yeni sezona büyük umutlarla hazırlanan ancak Asbaşkan Serdal Adalı ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu’nun tutuklanmasıyla şoke olan Beşiktaş’ta moraller bozuk.

Siyah-Beyazlılar, lig öncesi psikolojik olarak yıpranmış durumda.Avusturya kampı Beşiktaş açısından teknik ve çalışma temposu olarak oldukça iyi geçti.

Ancak Ersan Gülüm’ün sakatlığı ve Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile Teknik Direktör Tayfur Havutçu’nun şike soruşturmasından gözaltına alınması psikolojik açıdan Siyah-Beyazlıları yıprattı. Kartal, Avusturya’da iki hazırlık maçı ve 18 idman yaptı. Hazırlık maçlarında Beşiktaş geçen yıla göre daha bir takım havasındaydı.

Oyuncular arasındaki diyaloğun üst seviyede olması yardımcı antrenör Roland Koch’un takımı kaynaştırıcı antrenman metotları, sıkıntılı sürecin en az hasarla geçmesini sağladı. İlk hazırlık maçında Salzburg’u 3-1’le geçen Kartal, ikincisinde ise Pinzgau Saalfelden’i 8-0’la gole boğdu.

Yeni transferlerin hepsi oldukça hırslı ve formaya yakın olduklarını kanıtladılar. Bebe ve Sidnei, ilk 11’e şimdiden hazır gibiydiler. Guti’nin adale sertleşmesi yaşayana kadarki bölümde hiçbir çalışmayı aksatmaması, Simao ve İbrahim Toraman’ın üst düzey profesyonellikleri, Quaresma’nın kendine has stili, kampın dikkat çeken yönleriydi.

Beşiktaş iki hazırlık maçını da 45 dakika üzerinden düşünerek 4 farklı 11’le sahaya çıktı. Bu dört takımın da oynadığı futbol sistemi aynıydı. Oyunculara özellikle hücum ve savunmanın birlikte yapılma düşüncesi takıma aşılanmaya çalışıldı.

Zaman