Terim 3. Operasyona Hazırlanıyor

Futbol
Fatih Terim’in, Almanya’da güçlü takımlarla yapılacak hazırlık maçlarından sonra kadrosunu kesin olarak netleştireceği ve gönderilecek diğer isimleri yönetime bildireceği belirtildi. Avust...
EMOJİLE

Fatih Terim’in, Almanya’da güçlü takımlarla yapılacak hazırlık maçlarından sonra kadrosunu kesin olarak netleştireceği ve gönderilecek diğer isimleri yönetime bildireceği belirtildi.

Avusturya kampı sonrası 7 oyuncuyu daha kadro dışı bırakan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Almanya’daki hazırlık maçlarından sonra da kıyıma devam edeceği öğrenildi.

Tecrübeli hocanın, en az 3 oyuncuya daha neşter vurması bekleniyor.Kâbus gibi geçen bir sezonun ardından göreve getirilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sarı-Kırmızılı takımın çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Göreve gelir gelmez Kewell, Neill, Zapata, İnsua, Barış Özbek ve Cem Sultan’ı gönderen tecrübeli teknik adam, Avusturya kampı sonrası da 7 isimle daha yolları ayırdı. Terim, kamp boyunca performanslarından memnun kalmadığı Mustafa Sarp, Pino, Serkan Kurtuluş, Mehmet Batdal, Musa Çağıran, Okan Derici ve Serdar Eylik’i dün başlayan Almanya kampının kadrosuna dahil etmedi.

Terim’in kamp kadrosunda yer vermediği futbolcularla özel bir toplantı yaptığı ve oyunculara konuyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Avusturya kampına 30 futbolcu ile giden tecrübeli teknik adam, bu sayıyı 23’e düşürdü. Terim’in, İstanbul’da bıraktığı 7 futbolcu için ayrı bir antrenman programı vererek bu oyuncuların rutin çalışmalarına devam etmesini istediği öğrenildi.

Buna karşılık Copa America’dan sonra Sarı-Kırmızılı takıma katılacak Uruguay Milli Takımı’nın başarılı kalecisi Fernando Muslera’nın yanı sıra en az 3 transferin daha kampa yetişmesini bekleyen Terim, en az 3 oyuncuya daha neşter vuracak.

Avusturya kampında beklenen performansı gösteremeyen Aydın Yılmaz, Stancu ve Culio’ya ikinci bir şans vererek Almanya’ya götüren Terim, Twente ve İnter karşısında oynanacak hazırlık maçlarında sergileyeceği performansa göre bu oyuncular hakkındaki son kararını verecek.

Sezona 3 kaleci ve 22 oyuncudan oluşan 25 kilişik bir kadro ile girmek isteyen Fatih Terim, Sarı-Kırmızılı yönetimden sağ bek, orta saha ve forvet transferlerinin bir an önce sonuçlandırılmasını istiyor.

Liglerin geç başlamasını bekleyen Sarı-Kırmızılı yönetimin transferi ağırdan alması ve transfer bütçesi olarak 6 milyon Euro ayırması Fatih Terim’in tepkisini çekti. Terim’in, "Son üç sezondur takımın durumu ortada.

Bu sezon başarılı olmak için transferlerin hemen bitirilmesi gerekiyor. Özellikle yabancı oyuncuların uyumu için kampa mutlaka katılmaları gerekiyor. Geç transfer edilen oyuncular sezon içinde uyum sorunu yaşar." diyerek, yönetimden bu oyuncuların Almanya kampına yetişmesini istedi.

Aslan, özel maçlar için Almanya’ya uçtu

Galatasaray, ikinci etap kamp çalışmaları için dün özel uçakla Almanya’ya gitti. Kamp süresince iki de hazırlık maçı oynayacak Sarı-Kırmızılı takım, ilk olarak 20 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da HTwente ile ardından 24 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de İtalyan ekibi İnter ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, 27 Temmuz Çarşamba günü İstanbul’a dönecek ve 28 Temmuz Perşembe günü Türk Telekom Arena’da İngiliz ekibi Liverpool ile karşılaşacak.

Zaman