Taraftar, Destek İçin Saracoğlu’nu Bastı!

Futbol
Haberin Foto Galerisi İçin Tıklayınız… Saha içinde maçı görüntülerken taraftarların tepkilerine maruz kalan foto muhabirleri zor anlar yaşadı. 67. dakikada çok sayıda taraftar sahaya girince müc...
EMOJİLE

Haberin Foto Galerisi İçin Tıklayınız…

Saha içinde maçı görüntülerken taraftarların tepkilerine maruz kalan foto muhabirleri zor anlar yaşadı. 67. dakikada çok sayıda taraftar sahaya girince mücadele yarıda kaldı.

Fenerbahçe’nin, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynadığı maç, taraftarların 67. dakikada sahaya girmesi sebebiyle yarıda kaldı.

Basın mensupları da yoğun tepki ve atılan yabancı maddelerden ötürü karşılaşma esnasında tribünden çıkarıldı. Mücadeleden önce ortam sakindi. Tribün girişlerinde, şike soruşturmasında tutuklanan Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın maskeleri dağıtıldı.

Kale arkasının çatı sistemine Aziz Yıldırım’ın büyük boyutlu fotoğrafları asıldı. Hemen altında Yıldırım’ın sıkça kullandığı, ‘Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe’ sözü yer aldı. Aziz Yıldırım tişörtleri ilgi çekerken çok sayıda taraftar, bu tişörtleri üzerlerine giyerek karşılaşmayı izledi.

Sarı-Lacivertli futbolcular da müsabaka öncesi alkışlar arasında havaya beyaz balon saldı. 90 dakikanın başlamasıyla İslam Çupi Basın Tribünü’nün çevresindekiler medya mensuplarına ‘Stadı terk edin’ şeklinde bağırdı ve küfürler etti. Bir süre sonra tribüne doğru dolu su bardak ve şişesi, çakmak ve para gibi yabancı maddeler atıldı.

Öfke artarken basın tribününe çıkan F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, gazetecilere içeri geçmeleri konusunda ricada bulundu. Çok sayıda Ukraynalı gazeteci, olayı şaşkınlık ve korkuyla izledi. Basın tribününe ve saha içinde görev yapan foto muhabirlerine yönelik tepkilerin ardından, kendileri için tehlikenin daha da büyük boyutlara varacağından endişe edenlerin büyük bölümü stattan hemen ayrıldı.

Basın tribününden gazetecilerin çıkarılmasının ardından, tribüne dev boyutta Aziz Yıldırım’ın fotoğrafı yer alan pankart serildi. 58. dakikada Aziz Yıldırım’ın fotoğrafları bulunan tişörtle 2 taraftar sahaya girdi ve oyun kısa bir süreliğine durdu.

Dakikalar 67’yi gösterdiğinde ve skor 0-0 iken saha bir anda Fenerbahçelilerle çevrilirken, hakem Fırat Aydınus ve ekibi ile S.Donetsk’li futbolcular soyunma odasına kaçtı. Teknik Direktör Aykut Kocaman ve oyuncular, yoğun sevgi gösterisi karşısında zor anlar yaşadı. Saracoğlu’nda zemin taraftarlarla doldu.

Zaman