Sistem Oturdu, Terim’in Yüzü Güldü

Futbol
Tecrübeli hoca, özellikle İnter ile oynanan hazırlık maçında 2000 yılındaki UEFA Kupası şampiyonu takımdan esintiler aldı. G.Saray’ı yeniden UEFA Kupası’nı kazandığı 2000 yılındaki başarıl...
EMOJİLE

Tecrübeli hoca, özellikle İnter ile oynanan hazırlık maçında 2000 yılındaki UEFA Kupası şampiyonu takımdan esintiler aldı.

G.Saray’ı yeniden UEFA Kupası’nı kazandığı 2000 yılındaki başarılı günlerine döndürmek için kolları sıvayan Teknik Direktör Fatih Terim’in Almanya kampında Sarı-Kırmızılı takımın ortaya koyduğu başarılı performans yüzünü güldürdü.

Avusturya kampında geçtiğimiz sezon yaşanan ağır travmanın izlerini silmeye çalışan tecrübeli teknik adam, Almanya’daki ikinci kampta 2000 yılındaki efsane takımdan esintiler sundu.

İlk etap çalışmaları sırasında bol paslı bir oyun anlayışını futbolcularına aşılamaya çalışan Terim, kafasındaki sistemin temellerini Almanya’da atmayı başardı.

İnter maçı öncesi oynadığı 3 hazırlık maçında da takımını çift santrforla sahaya süren tecrübeli çalıştırıcı, yeni sezonda nasıl bir G.Saray izleteceğini 0-0’lık İnter maçında gösterdi.
 
Sarı-Kırmızılı takımı İnter karşısında sahaya 4-1-4-1 dizilişiyle sahaya süren Terim, elindeki malzemeden en üst düzeyde nasıl verim alınacağını da gösterdi.

Yıllardır sağ beke hapsolan Sabri’yi enerjisinden faydalanmak için orta sahaya çeken başarılı çalıştırıcı, böylelikle takımın gizli lideri yaptığı Selçuk İnan’ın da yükünü hafifletti.

"Benim sistemimde herkes serbest ama referans bölgesine sadık kalmak şartıyla" diyen Terim, Arda ve Kazım’a yeteneklerini göstermesi için daha fazla fırsat verdi.
Son yıllarda büyük düşüşe giren Gökhan Zan ve Hakan Balta’nın özgüvenini yükselten başarılı teknik adam, sağ bekte görevlendirdiği Ujfalusi’den de en iyi randımanı almanın sevincini yaşadı.

Zaman