“Futbolu Hemen Bırakırım”

Futbol
Erhan Güven’in haberi Brezilyalı yıldız, işinin sadece futbol oynamak olduğunu belirterek, eğer saha dışı olaylarına katıldığına dair bir virgül bile ispatlanması halinde bugüne kadar futboldan ...
EMOJİLE

Erhan Güven’in haberi

Brezilyalı yıldız, işinin sadece futbol oynamak olduğunu belirterek, eğer saha dışı olaylarına katıldığına dair bir virgül bile ispatlanması halinde bugüne kadar futboldan kazandığı paraları iade edeceğini ve futbolu hemen bırakacağını söyledi.

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada kendisine yönelik yapılan şike iddialarına yanıt verdi. Brezilyalı yıldız, 10 günlük iznin ardından İstanbul’a döndüğünde, bir gazetede isminin savcı tarafından yürütülen futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın içine katıldığı yönündeki haberi gördüğünü belirterek, "Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım." dedi. Sarı-Lacivertli futbolcu, 2010-2011 sezonunun kariyerindeki en zor sezonu olduğunu, takım olarak sezona kötü başlangıç yaptıklarını, kulüp içinde performansının sorgulandığını ve 6 sezon geçirdiği kulüpte bir kez daha değerini kanıtlamak zorunda kaldığını söyledi. Brezilyalı futbolcu, hukuka aykırı hiçbir durumun içerisinde isminin geçmesine izin vermeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Deli gibi çalıştım, zamanımdan fedakarlık ettim, ağrılarla oynadım. Limitimi zorladım, bu yüzden 28 tane gol attım ve bir sürü gol pasında pay sahibiydim. Ben bunları yaparken takım arkadaşlarımın da aynısını yaptığını gördüm. Hukuka aykırı hiçbir durumun içerisinde ismimin geçmesine izin vermem, vermeyeceğim. Benim ismim ve karakterim, ortaya atılan bu aptal güvensizlik ortamının üstündedir. Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararının beklentisi içerisindeyim ve aynı zamanda Türk futbolunun ileriye gitmesinin destekçisiyim.”

Fenerbahçe yönetimi derhal istifa etsin

Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp, istifanın suçu kabullenmek olmayacağını belirterek, Sarı-Lacivertli yönetimin görevi acilen bırakmasını istedi. "Sağlıklı karar alma yetisini kaybetmiş Fenerbahçe yönetimi derhal istifa etmelidir." diyen Kutlualp, 3 Temmuz’dan bu yana yaşanan gelişmelerde kulübün haklarının layıkıyla ve kararlılıkla savunulamadığına dikkat çekti. Kutlualp, Çırağan Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’ı da eleştiren Hakan Bilal Kutlualp, Günay’ın, açıklamalarıyla Fenerbahçe’yi zor duruma düşürdüğünü dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘polis devleti’ olmakla suçlayan ve Sarı-Lacivertli kulübü tarikatların, İslam örgütlerinin ele geçirmeye çalıştığını ileri süren Günay’ı istifaya çağıran ünlü işadamı, "Tarikatların, cemaatlerin Fenerbahçe’yi ele geçirmeye çalıştığı ve bu amaçla operasyonun birtakım ihalelerle ilişkilendirilmesi veya siyasi amaç güttüğü iddiaları ise tam bir paranoyadan ibarettir." değerlendirmesini yaptı.

Zaman