Arda’ya Yeni Teklif

Futbol
İstanbul’a gelen Galatasaray’ın yeni transferi Uruguaylı kaleci Nestor Fernando Muslera, teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla tanışmak için Florya Metin Oktay Tesisleri’ne geldi. G.S...
EMOJİLE

İstanbul’a gelen Galatasaray’ın yeni transferi Uruguaylı kaleci Nestor Fernando Muslera, teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla tanışmak için Florya Metin Oktay Tesisleri’ne geldi.

G.Saray, bir yandan kaliteli bir golcü ile kadrosunu güçlendirmenin, diğer taraftan genç kaptanı Arda’yı takımda tutmanın planlarını yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde A.Madrid’in yıldız futbolcuya 13 milyon Euro bonservis bedeli teklif etmesi üzerine yönetim, 2013 yılında sözleşmesi bitecek olan Arda’ya uzun süreli mukavele önerdi.Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Arda Turan, geçen yıl üzerinde oluşan baskı ve taraftar tepkisi yüzünden Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılmayı kafasına koymuş ve hangi takıma gideceğine dair planlar yapıyordu.

Son anda Başkan Ünal Aysal’ın Teknik Direktör Fatih Terim’i göreve getirmesinin ardından Arda da Avrupa hayallerini önümüzdeki sezona bıraktı. İspanyol kulübü Atletico Madrid’in yetenekli oyuncuyu ısrarla transfer etmek istemesi üzerine Sarı-Kırmızılı yönetim, Terim’in de isteği doğrultusunda yıldız futbolcuya uzun süreli mukavele teklifinde bulundu.

Tecrübeli hocanın, oyun planında önemli rolü bulunan genç kaptanı önümüzdeki sezon da bırakmak istemediğini bildirmesi üzerine yönetim, Arda’ya "Mukaveleni 2017 yılına kadar uzatalım." teklifinde bulundu. Gelen tekliflerden dolayı oyuncunun kafasının karışmasını önlemek isteyen yönetim, yılda 2 milyon 400 bin Euro alan genç yıldıza, 800 bin Euro’luk zamla 5 yıllık mukavele teklifinde bulundu.

Bu cazip öneriyi kabul etmesi beklenen milli oyuncunun, henüz Sarı-Kırmızılı yönetime olumlu cevap vermediği ifade edildi. Her fırsatta, "Galatasaray’da ve Türkiye’de çok mutluyum. Ancak en büyük hayalim bir gün Avrupa’da oynamak." diyen süper yetenek, "Biraz düşünmek istiyorum." diyerek yönetimden süre talep etti.

Arda Turan’ın, ailesi ve yakın çevresine danıştıktan sonra Sarı-Kırmızılı yönetimin yeni teklifine büyük ihtimalle olumlu cevap vereceği dile getirildi.

Muslera taraftarı mutlu edecek

Galatasaray’ın yeni transferi Uruguaylı kaleci Nestor Fernando Muslera, İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda A Takım İdari Menajeri Cenk Ergün’ün karşıladığı Muslera, daha sonra teknik heyet ve arkadaşlarıyla tanışmak için Florya Metin Oktay Tesisleri’ne hareket etti.

İdminan son bölümde takımdan ayrı kısa bir çalışma gerçekleştiren Muslera, çok büyük bir takıma geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Teknik Direktör Fatih Terim ve kaleci antrenörü Taffarel’le önceden tanışıp konuştuğunu belirten başarılı fele bekçisi, "Daha önce Lazio’da ve milli takımla kupa kazandım. Burada da gerek ligde, gerekse Avrupa kupalarında sonuna kadar kazanmak için mücadele edeceğim. Kazanmak için, ailemi, takım arkadaşlarımı, kendimi ve taraftarlarımızı mutlu etmek için her şeyimi vereceğim." dedi.

Zaman