Terim, Yıldızları Vitrin Maçına İstiyor

Futbol
Yarın başlayacak yurtdışı kampı öncesinde yönetime rapor veren Teknik Direktör Fatih Terim, transferlerin 24 Ağustos’ta Bernabeu Kupası’nda Real Madrid ile oynanacak maça yetiştirilmesini ...
EMOJİLE

Yarın başlayacak yurtdışı kampı öncesinde yönetime rapor veren Teknik Direktör Fatih Terim, transferlerin 24 Ağustos’ta Bernabeu Kupası’nda Real Madrid ile oynanacak maça yetiştirilmesini talep etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transfer çalışmalarının Real Madrid maçına kadar sonuçlandırılmasını istiyor. Kaptan Arda Turan’ın İspanyol temsilcisi Atletico Madrid’e satılmasıyla planları altüst olan başarılı hoca, 24 Ağustos’ta deplasmanda Real Madrid’le oynanacak hazırlık karşılaşmasına tam kadro çıkmayı planlıyor. Başkan Ünal Aysal ve kurmayları da Terim’in listesinde yer alanları transfer emek için düğmeye bastı.
 
Özel maçlarda İnter’le 0-0 berabere kalan, Liverpool’u Türk Telekom Arena’da 3-0 yenerek kalitesini kanıtlayan Aslan, bu kez Real Madrid’e sürpriz yapmayı amaçlıyor. Fatih Terim, 9 Eylül’de başlayacak Spor Toto Süper Lig öncesi 33’üncüsü düzenlenecek olan Santiago Bernabeu Kupası’nda Real’le karşı mücadele edecekleri 90 dakikaya büyük önem veriyor. Terim’in, Sarı-Kırmızılı idarecilere sunduğu raporda şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: "İnter ve Liverpool maçları oyunculara inanılmaz bir özgüven kazandırdı. Bu yüzden Real Madrid müsabakasında alacağımız sonuç bizim için çok önemli olacak. Bütün dünyanın yakından takip ettiği bu maçta iyi bir sonuç alırsak, lige çok iyi başlarız. Bu maçtan önce bütün transferleri bitirin ve bu vitrin maçında sahaya tam kadro çıkalım."
 
Bu talep üzerine orta alanda Arda’nın boşluğunun doldurulması için arayışlara hız verildi. Arda’nın gitmesiyle birlikte Fatih Terim, bu mevkide hem liderlik görevini üstlenecek hem de oyunu yönlendirecek bir yıldız alınmasını istemişti. Listenin ilk sırasında yer alan Arsenal’in Rus yeteneği Andrei Arshavin’in yüksek maliyeti sebebiyle bu transfer şimdilik askıya alındı. Başkan Ünal Aysal’ın, Fatih Terim’in onay verdiği; ancak ismi saklanan dünya çapında bir orta saha futbolcusunu Sarı-Kırmızılı renklere bağlamak için harekete geçtiği ortaya çıktı. Terim’in yaklaşık bir aydır ekibinde görmek istediği Emmanuel Eboue’nin transferi ise hafta içi resmiyete dökülecek. Terim, defansta ve ortada forma giyebilen Fildişi Sahilli starı maçların gidişatına göre farklı bölgelerde görevlendirebilecek.
 
Adnan Polat yönetiminin disiplinsiz olduğu gerekçesiyle Katar’ın Al Sad kulübüne verdiği Fildişi Sahilli Abdul Kader Keita da dönmek için nabız yokluyor. Fatih Terim de taraftarların çok sevdiği Keita’nın alınması için ‘olur’ dedi. "Türkiye’de sadece Galatasaray’da oynarım." diyen Keita’nın bir yıllığına kiralanması için son pürüzler giderilmeye çalışılıyor. Terim, hızlı ve çabuk olan Keita’yı biraz da savunma yapmasını sağlayarak ortanın sağı ve solunda kullanabilecek. Fatih Hoca’nın istediği Trabzonsporlu Engin Baytar ile Manisasporlu Yiğit Gökoğlan için de temaslar devam ediyor. Hafta içinde hem Engin hem de Yiğit’in transferinde olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Schalke 04’ten Kazım teklifi

Kaptan Arda Turan’ın Atletico Madrid’e satılmasının ardından Rusya 1. Lig takımlarından Anzhi, Çek forvet Milan Baros’u kadrosuna katmak için harekete geçmişti. Sarı-Kırmızılıların bir başka yeteneği Colin Kazım’a da Almanya’nın güçlü ekiplerinden Schalke 04’ün talip olduğu belirtildi. Baros’un ardından Kazım’ın da takımda kalmasını isteyen Fatih Terim’in talebi doğrultusunda yönetim, bu iki teklifi geri çevirdi.

Terim, gazetecilere iftar verdi

Sarı-Kırmızılı takımın Teknik Direktörü Fatih Terim, dün G.Saray muhabirlerine iftar yemeği verdi. Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki idmanın ardından Terim ile yardımcıları Hasan Şaş, Ümit Davala ve kaleci antrenörü Cladio Taffarel, gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Bu arada Galatasaray’ın Trabzonspor’dan transfer ettiği genç orta saha oyuncusu Ceyhun Gülselam, takım kaptanı Arda Turan’ın Atletico Madrid’e transfer olmasına üzüldüğünü söyledi.