Kartal, Transferde İkiye Bölündü

Futbol
Teknik Direktör Carlos Carvalhal’in de aralarında bulunduğu grup, mevcut kadronun yeterliliği olduğunu söylerken, Başkan Yıldırım Demirören işi şansa bırakmak istemiyor. Beşiktaş, büyük umutlarl...
EMOJİLE

Teknik Direktör Carlos Carvalhal’in de aralarında bulunduğu grup, mevcut kadronun yeterliliği olduğunu söylerken, Başkan Yıldırım Demirören işi şansa bırakmak istemiyor.

Beşiktaş, büyük umutlarla transfer ettiği Bebe’nin beklenmedik sakatlığıyla forvette sıkıntıya düştü. Siyah-Beyazlılar golcü arayışına başladı. Yönetimin bir bölümü, yeni bir transfer için UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 18 ve 25 Ağustos tarihlerinde oynanacak Alania Vladikavkaz maçlarının sonucunun beklenmesini istiyor. Olumsuz neticeyle karşılaşılması halinde mevcut durumla sezona başlanılmasını talep ediyor. Teknik Direktör Carlos Carvalhal de bu düşünceyi taşıyanlar arasında bulunuyor. Portekizli teknik adam, eldeki mevcut futbolcuların hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yeterli olacağını savunuyor.
 
Başkan Yıldırım Demir-ören’in de aralarında bulunduğu grup ise işi şansa bırakmaktan yana değil. Bebe’nin sakatlanıp 6 ay sahalardan uzak kalacağının açıklanmasıyla birlikte yeni bir forvet için kolları sıvayan Siyah-Beyazlı kulübün başkanı, menajer Jorge Mendes ile devamlı irtibat halinde bulunuyor. Kadro takibini Carvalhal ile yapan Demirören, Forlan konusunda da artık mesafeli. Takımın yaş ortalamasının düştüğünü belirten tecrübeli başkan, Bebe tarzında genç bir ismin Beşiktaş’a daha faydalı olacağı yorumunu yapıyor. Demirören’i transfere zorlayan bir başka sebep de taraftarların kombine biletlere fazla ilgi göstermemesi.

Demirören, aradığı golcüyü İspanya’da bulamayınca rotasını İngiltere ve Portekiz’e çevirdi. Braga’nın forveti Pizzi, Beşiktaş’ta liste başı olarak dikkat çekiyor. Atletico Madrid’li Costa ve Arsenal’li Vela da takipteki diğer isimler. Bu arada Siyah-Beyazlı kulüpte sıkıntılar yaşayan ve yıllık 2,5 milyon Euro garanti para alan İtalyan stoper Matteo Ferrari’nin Amerika’da bir takımla temasta olduğu öğrenildi. Öte yandan Siyah-Beyazlıların Brezilyalı futbolcusu Mehmet Aurelio’nun babası vefat etti. Beşiktaş resmî internet sitesi de Aurelio için başsağlığı mesajı yayınladı.

Zaman