Fener’in Şampiyonlukları Gözyaşı Kadar Temizdir

Futbol
Sarı-Lacivertli kulüp gibi büyük bir camianın saha dışındaki olaylara tenezzül etmeyeceğini savunan Veselinoviç, "Türk halkı şunu iyi bilsin ki Fenerbahçe’nin kazandığı bütün kupalarda hiçb...
EMOJİLE

Sarı-Lacivertli kulüp gibi büyük bir camianın saha dışındaki olaylara tenezzül etmeyeceğini savunan Veselinoviç, "Türk halkı şunu iyi bilsin ki Fenerbahçe’nin kazandığı bütün kupalarda hiçbir leke yoktur." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’yi 1988-89 sezonunda 103 golle şampiyon yaparak rekor kıran unutulmaz teknik adam Todor Veselinoviç, Sarı-Lacivertli kulübün hiçbir zaman şaibeye karışmadığını söyledi. Atina’da yaşayan ve Zaman’ın sorularına telefon aracılığı ile cevap veren Veselinoviç, F.Bahçe’nin şike yaptığına inanmadığını ifade etti. Sarı-Lacivertlilerin her sezon şampiyonluğa oynadığını dile getiren 81 yaşındaki hoca, "F.Bahçe’nin şampiyon olması kadar doğal bir şey olamaz. Türkiye’nin en büyük kulübü. Şike ve teşvik primi gibi futbol dışı olaylara asla tenezzül etmez." dedi.
 
Sarı-Lacivertlilerin şike soruşturmasından dolayı sorgulandığını duyduğunda adeta kahrolduğunu dile getiren Veselinoviç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle benim gönlümde ayrı bir yer tutan F.Bahçe taraftarının yanı sıra eski öğrencilerim Aykut Kocaman ve İsmail Kartal’ın hak ettikleri şampiyonluğu doyasıya kutlayamadıklarına üzülüyorum. Yine tanıdığım kadarıyla F.Bahçe için büyük fedakarlıklar yapan Başkan Aziz Yıldırım’ın durumuna da üzülmemek elde değil. Fakat Türk halkı şunu iyi bilsin ki F.Bahçe’nin tüm şampiyonlukları gözyaşı kadar temizdir."
 
Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında 17’de 16 galibiyet almasının son derece normal olduğunu vurgulayan ünlü teknik adam, "Biz sadece tek bir yabancı futbolcu ile o da kaleci Toni Schumacher’le 1988-89 sezonunda 103 golle rekor bir şampiyonluğa imza attık. O rekor hâlâ Avrupa’da bile kırılamadı. Aynı sezon G.Saray’ı kupada 3-0’dan 4-3 mağlup etmiştik. F.Bahçe daima ilklerin takımı olmuştur. Bu nedenle 17’de 16 galibiyet F.Bahçe için abartılacak bir durum değil." diye konuştu. Gücü yettiği sürece F.Bahçe’nin emrinde olduğunu hatırlatan Veselinoviç, sözlerini "Ben kendimi Türk halkının ve F.Bahçe’nin askeri gibi görüyorum. Ne zaman ihtiyaç duyarlarsa gelmeye hazırım." şeklinde tamamladı.
 
Taraftar Taksim’de korsan gösteri yaptı

Şike operasyonunu protesto etmek için Taksim’de yürüyüş düzenlemek isteyen ancak güvenlik gerekçesiyle valilikten izin alamayan F.Bahçe taraftarları dün korsan gösteri yaptı. Gizlice tünel tarafına gelen yaklaşık 50 kişilik Sarı-Lacivertli taraftar grubu bir anda meşale yakıp slogan atmaya başladı. Daha sonra Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen taraftarlar Federasyon ve G.Saray aleyhine sloganlar attı. Bu sırada polisin müdahalesiyle karşılaşan taraftarlar tünele ve ara sokaklara kaçıştı. 34 ise gözaltına alındı. Bu arada F.Bahçe, bugün 10 günlük kamp yapmak ve hazırlık maçları oynamak için Münih’e gidecek.