Karara Fenerbahçe’den sert tepki

Futbol
Kulübün internet sitesinden, ”Türk futbolunu ateşe attılar” başlığıyla yapılan açıklamada, ”Hukuk tanımaz yaklaşımların sorumluluğu bu kararları alan ve aldırtanların omuzlarındadır&...
EMOJİLE

Kulübün internet sitesinden, ”Türk futbolunu ateşe attılar” başlığıyla yapılan açıklamada, ”Hukuk tanımaz yaklaşımların sorumluluğu bu kararları alan ve aldırtanların omuzlarındadır” denildi.

Futbol Federasyonunun şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili, UEFA’nın girişimi nedeniyle geri adım atmış olmasının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, ”TFF tarafından atılmış bu adım apaçık bir hukuk ihlalidir ve TFF’nin bizzat kendi kararını hiçe sayması anlamına gelmektedir. TFF’nin iddianamenin beklenilmesi ve savunma hakkının tanınması yönündeki kararı gerek iç hukukumuza gerekse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi uluslararası metinlerde yer alan genel hukuk normlara uygunken, TFF’nin bunun çiğnenmesine yol açan bu kararına karşı kulübümüz maddi manevi tüm yasal haklarını ulusal ve uluslararası tüm kurumlar nezdinde takipçisi olacağı” ifadeleri kullanıldı.

TFF’nin verdiği men kararıyla UEFA’nın hukuksuz yaklaşımına boyun eğdiği savunulan açıklamada şöyle denildi:

”TFF bu kararıyla UEFA’nın hukuksuz yaklaşımına boyun eğmiş, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve kendi yasal süreçlerini kendisinin yürütmeye muktedir konumda bulunduğunu söylemekten aciz kalmıştır. Hukuka dayanmayan bu adıma karşı gerek UEFA’ya gerekse TFF’ye karşı her türlü yasal haklarımızı kullanma yönündeki kanaatimizi Türk spor kamuoyu ile iş bu vesileyle paylaşmayı bir borç biliriz.”