Kartal, Avrupa’da Moral Arıyor

Futbol
 Spor Toto Süper Lig’e deplasmandaki 2-1’lik Eskişehirspor yenilgisiyle giren Kara Kartal, İsrailli rakibini mağlup ederek yeniden yükselişe geçmek istiyor. İnönü Stadı’nda saat...
EMOJİLE

 Spor Toto Süper Lig’e deplasmandaki 2-1’lik Eskişehirspor yenilgisiyle giren Kara Kartal, İsrailli rakibini mağlup ederek yeniden yükselişe geçmek istiyor. İnönü Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak mücadelede Rusya Federasyonu’ndan Bezborodov düdük çalacak.

Süper Lig’e 2-1’lik Eskişehirspor mağlubiyetiyle başlayan Beşiktaş, bugün UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımını konuk edecek. Fiyapı İnönü Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonu’ndan Vladislav Bezborodov yönetecek. İsrail’le yaşanan siyasi gerilim sebebiyle mücadele için geniş güvenlik önlemleri alınırken Siyah-Beyazlılarda hedef 3 puan.
 
E Grubu’na galibiyetle girmek isteyen Kartal’da, Rusya’nın Alania ekibiyle oynanan rövanşta kırmızı kart gören İbrahim Toraman forma giyemeyecek. Teknik Direktör Carlos Carvalhal’in ilk 11’de oynatmayı düşündüğü Fabian Ernst ile Guti Hernandez’in bu hafta hiçbir idmana katılmaması, Portekizli çalıştırıcının da planlarını altüst etti. İbrahim Toraman’ın yerine Ekrem, Guti’nin yerine de Veli’nin ter dökmesi bekleniyor. Alania maçlarında ismi UEFA’ya bildirilmediği için sahaya çıkamayan Sidnei ile yeni transferler Edu ve Alves, Carvalhal’in görev vermesi halinde oynayabilecek. Maccabi Tel Aviv’de ise kırmızı kart cezalısı Senegalli Moussa Konate yok. Panathinaikos’u eleyen İsrail temsilcisi, İstanbul’dan puan çıkarmak istiyor.
 
Beşiktaş taraftarı, Maccabi Tel Aviv karşılaşmasına özel önem veriyor. Futbolseverler, zorlu 90 dakikada atkı şov yaparak futbolculara destek vermeyi planlıyor. Çarşı Grubu da internet sitesinden çağrıda bulunarak, herkesin İnönü Stadı’na atkılarıyla gelmesini istedi ve tribünlerde maç boyunca atkı şov yapılacağını duyurdu. Müsabakada, üst düzey güvenlik önlemi alınacağı ve yaklaşık 150 İsrail destekçisinin de tribünde olacağı belirtildi.
 
Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’la beraber E Grubu’nda mücadele eden İngiltere’nin Stoke City kulübünün menajeri Tony Pulis, sık sık sakatlanan Jonathan Woodgate’i ilginç bir gerekçeyle kadroya almadığını açıkladı. Galli menajer, "Oynadığımız takımlara bakarsanız Avrupa’da olduğumuzu düşünmüyorum. Avrupalılarla oynamıyoruz, Türkiye, Ukrayna ve İsrail’de maç yapacağız. Otele yerleşene kadar 5-6 saat geçiyor. Eğer Paris, Bilbao gibi yerlere gitseydik Woodgate’i takıma alırdım." dedi.
 

Carvalhal: Hedefimiz her zaman üç puan

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Eskişehir maçıyla bozulan moralleri Maccabi galibiyetiyle düzeltmek istediklerini söyledi. İsrail ile yaşanan gerginliğin müsabakaya yansımayacağını düşünen Portekizli çalıştırıcı, "Biz taraftarımızın önünde güzel bir gece yaşamak istiyoruz. Futbolcularıma, oynadıkları oyundan keyif almalarını ve taraftarın beklediği galibiyeti hediye etmelerini söyledim. Takımda eksikler bulunsa da güçlü bir takımız ve her zaman galibiyet için oynarız." dedi. Guti ve Ernst’in durumunun maç günü netleşeceğini belirten Carvalhal, "İki oyuncu da bizim için çok değerli. Onlar oynamasa da yerlerine görev yapacak arkadaşlarımız sahada en iyisini verecektir. Takım olarak bir galibiyete ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
 
Yönetimden taraftara mesaj var

Beşiktaş’ta kombine biletlerin çok fazla rağbet görmemesi, Siyah-Beyazlı yönetimi sıkıntıya soktu. Yönetim, taraftarı Maccabi maçına davet ederken güvenlik önlemlerini de elden bırakmıyor. Resmî internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "UEFA ve dünya futbol kamuoyu tarafından son derece centilmen ve fair-play ruhuna sahip olarak bilinen taraftarlarımız, bir kez daha aynı misafirperverliği göstermeli. Ülkemizin değerlerine yakışmayacak hem de kulübümüzün UEFA nezdinde cezalar alabileceğinden endişe duyulan bazı oluşumlardan kaçınılması önemlidir. Fair-play ruhunu ön planda tutarak sadece takımımızı coşkulu bir şekilde desteklemeleri, UEFA Avrupa Ligi’nde grup müsabakalarına galibiyetle başlamamız tek dileğimizdir." Futbolseverlerin müsabakayı şölen havasına çevirmesi, misafirperverliği tüm dünyaya göstermesi ve camianın bu sınavdan yüzünün akıyla çıkmasına destek verilmesi gerektiği kaydedildi.
 
‘Futbol oynamaya geldik’ Beşiktaş’ın

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’ndaki rakibi İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı, geniş güvenlik önlemleri altında THY’ye ait tarifeli uçakla Türkiye’ye geldi. Atatürk Havalimanı’nda çok sayıda sivil polis görev yaptı. Dışarıda da Çevik Kuvvet ekipleri bulunduruldu. Kafilenin ayrılışı sırasında trafik kısa süreli de olsa kapatıldı. Konuk ekibin Teknik Direktörü Mordehay Iwanir, daha önce de Türkiye’ye geldiklerini vurguladı. Iwanir, "Politika ile futbol birbirine karıştırılmamalı. Buraya gelmemizle ilgili bir endişemiz yok. Hiçbir şeyden korkumuz yok. Futbol futboldur, politika da politika. Sahada bazı tezahüratlar olabilir ama biz buraya futbol oynamaya geldik." ifadelerini kullandı.

Zaman