Başarının Mimarı Güneş

Futbol
En büyük mutluluğu ise Giuseppe Meazza Stadı’nda Gasperini’nin ekibini deviren golü atan Ondrej Celustka yaşadı. Taraftarların bağrına bastığı Çek oyuncu, mütavazı konuşurken hocası Şenol ...
EMOJİLE

En büyük mutluluğu ise Giuseppe Meazza Stadı’nda Gasperini’nin ekibini deviren golü atan Ondrej Celustka yaşadı. Taraftarların bağrına bastığı Çek oyuncu, mütavazı konuşurken hocası Şenol Güneş’i yere göğe sığdıramadı.

Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda, deplasmanda İnter’i 1-0 yendiği maçta golü atan Ondrej Celustka, Bordo-Mavili takımın kendisi için büyük bir şans ve sıçrama noktası olduğunu söyledi. Şenol Güneş’in büyük bir teknik adam olduğunu ifade eden Çek futbolcu, "Kariyerinde önemli başarıları var. 2002 Dünya Kupası’nda üçüncülük elde ettiğini hatırlıyorum. Bu, gerçekten harika bir kartvizit. Kendisine büyük bir saygı duyuyorum." dedi.
 
Şenol Güneş’in pozitif bir insan olduğunu vurgulayan yetenekli oyuncu, "Hocamız bunu her yerde gösteriyor. Onun güvenini kazandım ve çok mutluyum. Elimden gelenin en iyisini yaparak Trabzonspor’un başarılarında pay sahibi olmak istiyorum." açıklamasını yaptı. Türkiye’nin en önde kulüplerinden biri olarak gösterdiği Trabzonspor’un hedeflerinin her zaman yüksek olduğuna dikkat çeken Celustka, "Benim içimde taşıdığım, büyüklerimden öğrendiğim bir sloganım var; ‘İkinci sıradan saldırmak, birinci sıradan saldırmaktan daha iyidir’. Kim bilir, Avrupa’da daha olumlu ve yeni sürprizler yapmak için gayretli olmamız lazım." diye konuştu. Celustka, Trabzonsporlu taraftarlarını da övdü: "Korksaydım evde kalırdım. Taraftarımız harika, her yerdeler ve inanılmaz bir coşkuya sahipler."
 
Türkiye’nin, kendisi için büyük bir okul olduğunu ve Trabzon’un küçük, mütevazı ve güzel bir şehir olduğunu anlatan Celustka şöyle devam etti: "Türkçe kelimeler de öğrendim. Neredeyse ekipteki herkes yeterli derecede İngilizce biliyor. Burada Polonyalı ve Slovak oyuncularla Lehçe konuşabilen tercüman var. Dillerimiz birbirine yakın olduğu için Polonyalılarla anlaşmakta bir sıkıntı yaşamıyorum. Diğer takım arkadaşlarım da çok iyi ve bana her konuda yardımcı oluyor. Gerçekten burada sağlıklı, verimli ve iyi işleyen bir ekiple karşılaştım." Çek temsilcisi Slavia Prag’da gösterdiği performansın ardından Almanya’nın Stuttgart ve Werder Bremen ekiplerinin kendisiyle ilgilendiğine işaret eden Celustka, Karadeniz takımına transfer sürecine de değindi: "Bundesliga’nın iki güçlü ekibinin benimle ilgilenmesine memnun oldum ama somut bir şekilde hareket eden kulüp Trabzonspor’du. Ben de artık ülke dışına çıkmam gerektiğini hissettim. Trabzonspor’un ilgisi ve takımın başında Şenol Güneş’in olması, transferimde önemli rol oynadı."

Burak Yılmaz’a bir maç ceza

PFDK, Trabzonspor’un deplasmanda Manisaspor’la 1-1 berabere kaldığı maça ilişkin kararını açıkladı. Bordo-Mavililerin forveti Burak Yılmaz’a, rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle 1 resmî müsabakadan men cezası verildi. PFDK, ayrıca iki karşılaşmayı sahasında seyircisiz oynama cezası hakkında başvururan Fenerbahçe’nin talebini reddetti. Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç’a verilen 21 gün hak mahrumiyeti cezası ise kaldırıldı.

Zaman