Henüz Gol Atamadı Ama Yedi

Futbol
Sivasspor’un transfer döneminin son dakikalarında kadrosuna kattığı Danimarkalı golcü oyuncu Rasmussen, henüz golle tanışamazken mecburi kalecilik yaptığı maçta kalesinde gol gördü. Sivassporİsk...
EMOJİLE

Sivasspor’un transfer döneminin son dakikalarında kadrosuna kattığı Danimarkalı golcü oyuncu Rasmussen, henüz golle tanışamazken mecburi kalecilik yaptığı maçta kalesinde gol gördü.

Sivassporİskoçya’nın Celtic takımından transfer edilen 26 yaşındaki gol umudu Morten Rasmussen, Süper Lig’in ilk 2 haftasında takımının formasını ikinci yarılarda giydi.
 
Karabük maçının son bölümünde oyuna giren ve etkili görünen Rasmussen golle buluşamadı.
 
Sivasspor’un pazar günü Eskişehirspor ile oynadığı ve ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçın ikinci yarısında Cerny’nin yerine oyuna giren Rasmussen takımın gol umudu oldu. Ancak 67’inci dakikada Eskişehirspor’un attığı 3’üncü gol sonrası kaleci Milan Borjan’ın itirazları sonrası üst üste 2 sarı kart ve sonrasında kırmızı kartla oyun dışı kalmasından sonra son 23 dakika kalecilik görevini golcü Rasmussen üslendi.
 
Profesyonel kariyerinde ilk kez bir maçta kaleye geçen Rasmussen, son dakikalarda rakip takımdan Batuhan’ın ceza alanında düşürünce penaltıya neden oldu. Gol atmak için sahaya giren ancak kaleci olarak devam eden Rasmussen, Batuhan’ın vuruşuna engel olamadı ve Eskişehirspor maçı 4-0 kazandı.
 
İkinci maçında golle tanışamayan Rasmussen, golcü kimliği ile henüz gol atamadan gol yiyen forvet olarak ilginç bir istetistiğe imza attı.
 
Sivasspor tepkili
 
Öte yandan 4-0 kaybedilen Eskişehirspor maçı sonrası Sivasspor caimasının hakem Barış Şimşek’e tepkisi büyüyor. Hakemin maçı katlettiğini ileri süren teknik direktör Rıza Çalımbay, ilk yıarıda sonucu etkileyebilecek net penaltılarının verilmediğini rakibin 3’üncü golünün net şekilde ofsayt olduğunu, son penaltı pozisyonunun da yüzde yüz yanlış karar olduğunu belirterek hakemin sonuca tesir ettiğini söyledi. Bu kadar yaşadıkları sıkıntı sonrası sadece alkışladığı için kendisini tribüne göndermesine ise anlam veremediğini vurguladı. Yaşanan hatalar nedeni ile Sivasspor yönetiminin de Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu nezdinde girişimlerde bulunacakları kaydedildi.