Fener’in Eksiği Yok Fazlası Var

Futbol
Her iki takımın vasat bir futbol sergilediği maçta Sarı-Lacivertliler, 6. dakikada Caner Erkin’in attığı golle 3 puanı aldı ve zirve yolculuğunu sürdürdü. Süper Lig’in sıkışık takviminde ü...
EMOJİLE

Her iki takımın vasat bir futbol sergilediği maçta Sarı-Lacivertliler, 6. dakikada Caner Erkin’in attığı golle 3 puanı aldı ve zirve yolculuğunu sürdürdü.

Süper Lig’in sıkışık takviminde üst üste zorlu maçlar oynayan Fenerbahçe, dün gece Kayserispor’un konuğuydu. Sarı-Lacivertli ekip, geçmiş sezonlarda hep sıkıntı çektiği Gaziantep deplasmanının ardından Kayseri’den de 3 puanla dönmeyi başardı.
 
Sakat futbolcular yüzünden ideal 11’ini oluşturamayan Teknik Direktör Aykut Kocaman, Kayseri önünde sürpriz isimlere şans verdi. Özer Hurmacı, Gökay İravul, Orhan Şam ve Bienvenu ile sahaya çıkan Fenerbahçe, maçın hemen başında gelen golle öne geçti. Alex’le başlayan atakta Baroni topa dokundu, Caner de gelişine harika vurdu: 0-1. Kanarya’nın rakibi ligin kalburüstü takımların Kayseri olunca gol sonrası oyunun hareketlenmesi bekleniyordu. Ancak ilk 45 dakikada ev sahibi ekip sadece Amrabat’ın uzaktan attığı şutlarla etkili olmaya çalıştı. Sarı-Lacivertliler ise yarı alanı geçmekte bile zorlandı.
 
Özer Hurmacı, Gökay ve Bienvenu vasatı aşamazken Orhan, sağ bekte Gökhan Gönül’ün yokluğunu aratmayacağını gösterdi. Fenerbahçe’nin her zaman gol umudu olan kaptan Alex’te de bu maçta yorgunluk belirtileri vardı. Kayserispor, ikinci yarıda Fenerbahçe’ye oranla daha diriydi. Birkaç pozisyon yakaladılar, ama golü bulamadılar. Temposu düşük ve oldukça keyifsiz mücadelede Sarı-Lacivertliler istediğini aldı, fakat oyun anlamında Manisa maçının dahi gerisindeydi. 6. dakikada attığı golün üzerine yatan Fenerbahçe, adeta ‘hakem son düdüğü çalsa da gitsek’ havasındaydı. Müsabakanın geneli böyle geçerken açıkçası Kayserispor da Fenerbahçe’yi zor duruma düşürecek bir performans sergileyemedi. Kayseri’de gelecek adına iyi sinyaller vermeyen Sarı-Lacivertliler, 90 dakika sonunda gülen taraf oldu. Ligin ilk 4 haftasını 10 puanla kapatan Kanarya, tüm olumsuzluklara rağmen henüz mağlubiyet yüzü de görmedi.

Kanarya, deplasman rekorunu geliştirdi

Üç sezon aradan sonra Kayserispor deplasmanında kazanarak Süper Lig’de üst üste 11. deplasman galibiyetini alan F.Bahçe, böylece kendine ait rekoru geliştirdi. Kanarya, geçen sezon 17. hafta ile 34. hafta arasında üst üste 9 deplasman maçını ve bu sezonda ilk 2 deplasmandan 3 puan çıkarmayı başardı. Bu arada Kayserisporlu Nordin Amrabat, dün 9 şut girişiminde bulunarak maç boyunca 6 şut atan F.Bahçe’yi tek başına geçti.
 
Caner Erkin, yerlilerin prestijini kurtardı

F.Bahçe, Kayserispor maçına kadar bu sezon ligde oynadığı 3 maçta 5 gol atarken tüm sayılar yabancılardan gelmişti. Maçın 6. dakikasında Kayserispor filelerini havalandıran Caner, Sarı-Lacivertlilerde gol atan ilk yerli oyuncu oldu. Kanarya’nın ligde kaydettiği diğer gollere ise Alex (2), Bienvenu, Cristian ve Dia imza attı. Bu arada dünkü maça taraftarlar ilgi göstermezken tribünlerde 12 bin seyirci vardı.

Kayserispor-Fenerbahçe: 0 – 1

kayserispor: Navarro 3, Hasan Ali 4, Eren 3, Zurab 3, Amrabat 6, Santana 3, Nunez 3, Sefa 4 (Dk. 86 Nadir Çiftçi ?), Ömer Şişmanoğlu 3 (Dk. 66 Gökhan Ünal 3), Engin 3 (Dk. 66 Abdullah 3), Pekarik 4
 
fenerbahçe: Volkan Demirel 5, Ziegler 6, Bilica 4, Yobo 7, Orhan Şam 4 (Dk. 84 Bekir ?), Caner 7 (Dk. 89 Uğur Boral ?) Alex 4 (Dk. 78 Sezer Öztürk ?), Cristian Baroni 6, Gökay 4, Bienvenu 4, Özer Hurmacı 3
 
GOL: Dk. 6 Caner Erkin

SARI KARTLAR: Eren, Zurab, Santana / Orhan Şam, Volkan Demirel

HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu 4, İsmail Şencan 4, Serdar Akçer 4

STAT: Kayseri Kadir Ha