Tarihi Kongreden Birlik Çıktı

Futbol
Fenerbahçe’de şike soruşturması sürecinde atılan adımların ve izlenen yolun kulüp üyeleriyle paylaşılması amacıyla düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında birlik ve beraberlik çağrısı ya...
EMOJİLE

Fenerbahçe’de şike soruşturması sürecinde atılan adımların ve izlenen yolun kulüp üyeleriyle paylaşılması amacıyla düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Başkan Vekili Nihat Özdemir ise bu sezon şampiyonluk değil, onur mücadelesi verdiklerini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü’nün, futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecinde yaşananlarla ilgili atılan adımların ve izlenen yolun kulüp üyeleriyle paylaşılması amacıyla düzenlediği olağanüstü genel kurul toplantısı dün gerçekleştirildi. Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki toplantıya 3 bin 114 üye katılırken, salona sığmayan üyeler için dışarıya dev ekranlar yerleştirildi. 30 kişinin söz aldığı kongrede, ilk olarak başkan vekili Nihat Özdemir konuştu. 3 Temmuz’dan bugüne kadar yaşanılanları ve yaptıklarını anlatan Özdemir, en büyük tepkiyi Şampiyonlar Ligi’nden men edilmelerine gösterdi. UEFA’nın çifte standart uyguladığını ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun da baskılara karşı direnç gösteremediğini kaydeden Özdemir, konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıdıklarını, davanın 6 ile 8 ay içinde kulüp lehine sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti. Bu süreçte bazı futbolcuların ayrıldığına dikkati çeken Fenerbahçe Başkan Vekili, yine de yapılan transferlerle Sarı-Lacivertli kulübün yine şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söyledi.

Nihat Özdemir, futbolcularının çıktıkları her maçta üzerlerine atılmaya çalışılan lekeleri, terleri ve inançları ile temizlemeye çalıştıklarını dile getirerek, "Bizler bu yıl aslında bir şampiyonluk değil onur mücadelesi vermekteyiz." dedi. Özdemir’in ardından kürsüye gelen kongre üyeleri de görüşlerini paylaşırken eski yöneticisi Vefa Küçük’ün sözleri alkış topladı. Camianın yaşadıklarını 10 şiddetinde bir depreme benzeten Küçük, mevcut yönetimin 2012 seçimli kongre değil, 2015 kongresine kadar görevde kalması gerektiğini savunarak ilginç bir çıkış sergiledi. Vefa Küçük, camiada Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a verilen tepkiyi de anlamsız buldu.
 
Birlik ve beraberlik mesajları veren eski Başkan Ali Şen ise UEFA nezdinde yaşanabileceklerle ilgili yönetim kuruluna ve kongre üyelerine uyarılarda bulundu. Şen de Küçük gibi Mehmet Ali Aydınlar’a destek istedi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de "Avrupa’ya mektup yazanlar unutmasınlar ki İlahi adalet tecelli eder." şeklinde konuştu. Bu arada, avukat olan yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil’in, Metris Cezaevi’ne giderek kongredeki duyguları başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilere ileteceği bildirildi.
 
Berk’in ihracı istenmedi

Fenerbahçe’nin olağanüstü genel kurul toplantısında şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın ihracının isteneceği şeklindeki haberler de gündeme geldi. Ancak Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz, böyle bir şeyin söz konusu bile olmadığını söyledi. Yönetim kurulunun böyle bir bilgiyi gündeme dahi almayacağını belirten Yılmaz, tüm üyelerden kulübe zarar verecek sözlerden ve davranışlardan kaçınmalarını istedi.

Zaman