Trabzonspor’la Kavgamız Olmayacak

Futbol
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, futbolculuk döneminin ardından teknik direktörlük görevi yaparak mesleki anlamda işinin zirvesine çıktığını düşündüğünü ifade etti. Genç hoca, TRT Spor’...
EMOJİLE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, futbolculuk döneminin ardından teknik direktörlük görevi yaparak mesleki anlamda işinin zirvesine çıktığını düşündüğünü ifade etti.

Genç hoca, TRT Spor’da yayınlanan ve Gökhan Dinç’in sunduğu Basın Tribünü programında gazetemiz Spor Editörü Serkan Akcan, Fanatik Gazetesi yazarı Hakan Can, Akşam Gazetesi Spor Editörü Hakan Yaşar, Sabah Gazetesi yazarı Fatih Doğan ve Habertürk Gazetesi Spor Koordinatörü Meriç Müldür’ün sorularını cevapladı.
 
"Boynumuzda iple dolaşıyoruz." ifadesi hatırlatılarak, ligde 5 haftanın sonunda lider durumda bulunmalarının kendilerini rahatlatıp rahatlatmadığı sorusu üzerine tecrübeli çalıştırıcı şu yorumda bulundu: "Bizim ortaya koyacağımız performans ve sonuçlar bence bu ipi gevşetecektir, gevşetmek zorunda." Takım savunmasını oturtmuş olmalarının kendisini iddialı konuşturduğunu anlatan Kocaman, şunları kaydetti: "Takımımda gözlemlediğim en önemli şeylerden birisi, kazanma alışkanlığı oluştu. Takım savunmasını oturtmuş takımlar lige her zaman ortaktırlar. İlerleyen dönemde ofansif kaliteyi biraz daha ortaya koyacağız." Ligin ilk 5 haftası itibarıyla Alex’ten beklediği performansı alıp almadığı konusuna da değinen Kocaman, Brezilyalı yıldızın olağanüstü olayların yaşandığı bu sezonki performansı için sağlıklı bir değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını dile getirdi. Trabzonsporlu futbolcu Burak’ın, Trabzon ile Fenerbahçe arasında bu sezon ligdeki maçların tarafsız sahada oynanması düşüncesine nasıl baktığı sorulan Kocaman, şöyle konuştu: "Bunu neye istinaden söylediğini bilmiyorum. Bence hiç gerek yok. Olaylar olacaksa eğer ertelemenin dışında bir çözüm sağlamaz. Olaylar olmayacak, neden olsun? Bu konuşmaları yaparak sürekli olayları çağırıyoruz. Bu sene tarafsız sahada oynanırsa seneye ne olacak? Bence olaylar daha da büyür.”
 
Kocaman, "Arda’yı takımınızda görmek ister miydiniz?" şeklindeki soruya, ”Futbolla ilgisi biraz olan, bırakın teknik direktörü, her futbolsever için Arda çok önemli oyuncudur.” şeklinde cevap verdi. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu’nun, Lig TV’de teknik adamların da katıldığı bir programda "Biz temiziz" şeklinde beyanatta bulunduğunun hatırlatılması üzerine Kocaman, "Sayın Namoğlu bence biraz düşünürse ne kadar şanssız bir beyanat olduğunu anlar. Ağzımızdan çıkan sözleri biraz tartarak düşünerek konuşmakta fayda var." değerlendirmesini yaptı.

Zaman