Play-Off’ta Büyük Çekişme Yaşanacak

Futbol
Ay-Yıldızlılar, play-off’a kalırsa Ukrayna ile Polonya’nın ev sahipliğini üstleneceği şölene gidebilmek için baraj maçları oynayacak. Türkiye’nin yer aldığı A Grubu ikincisini, güçlü...
EMOJİLE

Ay-Yıldızlılar, play-off’a kalırsa Ukrayna ile Polonya’nın ev sahipliğini üstleneceği şölene gidebilmek için baraj maçları oynayacak. Türkiye’nin yer aldığı A Grubu ikincisini, güçlü rakipler bekliyor.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na 16 takım katılacak. Ev sahibi iki ülkenin doğrudan iştirak edeceği şölene, 9 eleme grubunu lider bitirenler ve ikinciler arasında en iyi puan ve averaja sahip ekip doğrudan gidecek. En iyi ikinci belirlenirken, bu takımın birinci, üçüncü, dördüncü ve beşincilerle oynadığı maçlar değerlendirilecek ve 6 takımlı grupları son sırada tamamlayanla yapılan müsabakalar baz alınmayacak. Ukrayna ve Polonya’nın ev sahipliğini üstlendiği Euro 2012’de boy gösterecek son 4 takım, 8 grubun ikincisinin play-off oynamasıyla belirlenecek ve ikincilerden 4’ü daha finallerin biletini alacak. A Grubu’nda 9’da 9 yapan ve 10’uncu karşılaşmasını da kazanmayı hedefleyen Almanya’nın Belçika’ya yenilmemesi ve A Milli Takım’ımızın Azerbaycan’ı devirmesi halinde Ay-Yıldızlılar puanını 17’ye yükseltecek ve ‘en iyi ikinciler’ sıralamasına 11 puanla girerek play-off’a hak kazanacak. Bu durumda çok büyük ihtimalle 9 gruptaki ‘en kötü ikinci’ takım olacak Millilerin, grup sonuncusu Kazakistan ile yaptığı maçlar devre dışı kalacağı için şu an 8 puanı bulunuyor. Türkiye, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finallerine gidebilmek için daha önce 4 kez play-off oynarken, 2 defa final bileti aldı, 2 sefer de finallerden uzak kaldı. Kırmızı-Beyazlıları, Euro 2012 yolunda da güçlü rakipler bekliyor. Grup maçları bugün tamamlanacak ve perşembe günü TSİ 14.00’te Polonya’nın Krakov kentinde play-off kuraları çekilecek.


 

Zaman