Kartal’ın Uykusu Kaçtı

Futbol
Kayserispor’a sahasında 2-0 yenilerek Dinamo Kiev ile oynanacak Avrupa Ligi maçı öncesi moral kaybeden Beşiktaş’ta İkinci Başkan Metin Keçeli, özeleştiri yaptı. Mağlubiyetin üstüne İbrahim...
EMOJİLE

Kayserispor’a sahasında 2-0 yenilerek Dinamo Kiev ile oynanacak Avrupa Ligi maçı öncesi moral kaybeden Beşiktaş’ta İkinci Başkan Metin Keçeli, özeleştiri yaptı. Mağlubiyetin üstüne İbrahim Toraman ve Rüştü Reçber’in sakatlanmasıyla adeta kanatlarının kırıldığını vurgulayan Keçeli, sitemkâr sözleriyle de yönetimdeki çatlağa dikkat çekti.

Süper Lig’in 6. haftasında Kayserispor’a İnönü’de 2-0 mağlup olmaktan kurtulamayan Beşiktaş, perşembe günü UEFA Ligi’nde Dinamo Kiev ile deplasmanda oynayacağı maç öncesi demoralize oldu. Uğradıkları yenilgiyi değerlendiren Siyah-Beyazlı kulübün ikinci başkanı Metin Keçeli, "Kayserispor bize maç nasıl kazanılır dersi verdi. Koşmadan galip gelinmediği bir kere daha ortaya çıktı. Sanki Almanya-Türkiye milli maçı tekrarlandı.” dedi. Dinamo Kiev maçı öncesi takımın tecrübeli isimleri Rüştü Reçber ile İbrahim Toraman’ın sakatlıklarının uykularını kaçırdığını anlatan Metin Keçeli, "Zaten formsuz çok oyuncumuz varken iki oyuncumuz, kolu kanadı kırdı.” ifadelerini kullandı.
 
Beşiktaş taraftarının çok öfkeli ve kızgın olduğunu dile getiren Keçeli şöyle devam etti: "Güzel futbol sonucunda başarı istemek hakları. Bazıları ise neye öfkeli olduklarını bilmiyorlar. Birçok yıldızın bulunduğu geniş bir kadroya sahibiz. Fakat sadece yıldızlar topluluğu, iyi futbol için yetmiyor. Takım bir bütün halinde olmalı." Günümüz futbolunda mücadele olmazsa başarının gelemeyeceğini vurgulayan Keçeli, "Her futbolcu bu mücadelenin içinde 90 dakika boyunca olmalı. Bu olduğu zaman devreye yetenekli yıldızlar girer ve sonuç alınır. Seyirci ve taraftarın oyunculara sevgisi aynı zamanda da sorumluluk verir. Herkes bu gerçekleri bilmeli ve gerektiği gibi olmalı." açıklamasını yaptı. Altyapı sorumlusu Ulvi Güveneroğlu’nun görevden alındığını basın yoluyla öğrendiğine dikkati çeken İkinci Başkan, sitem etti: "Ulvi hoca ile ilgili yönetim kurulu karar almamıştır. Beşiktaş’ın tarihine damga vuran isimlerden biri olan Ulvi Güveneroğlu’nun bu şekilde gönderilmesi ve benim bunu basından öğrenmem şaşırtıcı."
 
Demirören protesto edildi

Süper Lig’de uğranılan kötü sonuçların ardından Beşiktaşlı taraftarlar isyan etti. Bir grup futbolsever, dün Başkan Yıldırım Demirören’i protesto etti. Maçka Parkı’nda yağmura rağmen bir araya gelen grup, "Ne, borç 368 milyon mu?", "Bu ne (Mendez) sevgi ah!", "Şşş! Divan Kurulu oturduğu koltukta uyuyor." şeklinde pankart açtı. Kulübün Demirören ailesine bağımlı hale getirildiğini ileri süren taraftarlar, tepkilerinin kulüp başkanı ve yönetimine olduğunu dile getirdi.
 
‘Süper Lig, Avrupa’dan zor’

Beşiktaş’ın hocası Carlos Carvalhal, Avrupa’da defans ile forvet arasındaki mesafenin 20-25 metre olduğunu, Türkiye’de aynı hatların birbirinden çok kopuk olduğunu söyledi. Kaliteli oyunculara sahip takımların bu şekilde oynamasının zorluğuna işaret eden Portekizli çalıştırıcı, Kayseri’ye 2-0 kaybetmelerinin sebebini de açıkladı: "Atak yaparken açık verirseniz kazanamazsınız. Devre arasında oyuncuları uyardım; ama olmadı."