“Mücadelem FB markası için”

Futbol
Lig TV’de Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtlayan Demirören, şike soruşturmasından, "Portekiz çetesi" iddialarına, Serdal Adalı ile aralarında sorun olduğu iddilarından, Aziz Yıl...
EMOJİLE

Lig TV’de Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtlayan Demirören, şike soruşturmasından, "Portekiz çetesi" iddialarına, Serdal Adalı ile aralarında sorun olduğu iddilarından, Aziz Yıldırım’a, Tayfur Havutçu’nun durumundan Carvalhal ile yola devam edip etmeyeceklerine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

İşte Demirören’in açıklamalarından derlediklerimiz:

"YILDIZ OYUNCULARIMIZ BÜYÜK FEDAKARLIK YAPTI"

Şu an oluşturduğumuz kadronun verimini tam olarak alamıyoruz. Herkesin suçladığı oyuncular çok büyük fedakarlık altına girerek takımda kaldı. Hocaları içeride, çok sevdikleri ağabeyleri içerde. Hocamız Tayfur hocanın yerine emaneten geldi. O da onun baskısı altında. Bu yaşadığımız olay takımımızı tam istediğimiz seviyeye getirmedi. Takımdan yüzde 60 memnunum. Türk futbolunun yaşadığı süreç takımı olumsuz etkiledi.

"CARVALHAL, TAYFUR HOCA ÇIKANA KADAR TAKIMIN BAŞINDA"

Beşiktaş’ın sezon başından bu yana inişli çıkışlı grafiğinden dolayı "Carlos hoca gitsin" diye haberler çıktı. Carlos hocayı Tayfur hoca çıkana kadar göndermeyeceğim. Yeni hoca transferini bana teklif edenler içerideki Tayfur hocanın psikolojisini düşünüyor mu? Bu teklifle gelen yönetici arkadaşlarım da oldu. Futbolcuların Carvalhal’i sevdiğine inanıyorum.

"QUARESMA’NIN YILDIZLIĞI DA BİR YERE KADAR"

Portekizliler var, bunlara çete lakabı takıldı, o da var. Ama bunların hiçbiri takıma karışmıyor. Beşiktaş’ta kalmayı her şartta kabul eden insanlar Beşiktaş’ı niye karıştırmak istesinler ki? Quaresma tek başına bir yıldız ama yıldızlık bir yere kadar gider. Hem yıldız hareketlerini eskisi gibi yapamazsan hem de bu hareketle maç kazandırmıyorsan taraftardan tepki gelmesi normaldir. Seyirciye "sen gel oyna" demesi de Quaresma’nın istediklerini yapamamasının sonucudur. Bu arada oyuncularımıza ödemelerde gecikme var ama bu yıldızlar sesini çıkartmıyor. Bunu da göz ardı etmemek lazım.

"GUTI BURADAN OLUMLU DÜŞÜNCELERLE AYRILMALI"

Guti konusunda karar verme lüksümüz yok çünkü kontratımız var. Sezon sonu bitiyor kontratımız. Oynamaması hocanın kararı. Tek düşüncem Guti’nin Türkiye’den ayrılırken olumlu düşüncelerle ayrılması. Real Madrid-Betis maçındaydım geçen gün. Hala insanlar Guti formasıyla maça gidiyorlar.

"FERNANDES’İ 2 MİLYON EURO’YA ALDIK"

Fernandes’i 18 milyon Euro’ya satın almıştı Valencia. Biz ise Valencia’ya 2 miyon Euro bedel ödedik ve satın aldık Fernandes’i. Bu iyi şeyler konuşulmuyor maalesef Türkiye’de.

"ALMEIDA’YI DA QUARESMA’YI DA SATABİLİRİZ"

Futbol 200 milyar euroluk bir ekonomik. Bu ekonomide. Kombine, forma satışı, tv gelirleri ve futbolcu satışlarıyla ayakta kalıyorsunuz. Bu sene Almeida’nın yüzde 100’ünü aldık fondan. İyi bir teklif gelirse tabiki satabiliriz. Bu Quaresma için de diğer oyuncular için de geçerli.

"TUTUKLU ARKADAŞLARIMI KULLANMAYA BAŞLADILAR, HERKES HADDİNİ BİLECEK!"

Maalesef laf söyleniyor ama arkasını kimse getirmiyor. Artık gerçekleri konuşulmanın zamanı geldi. Sebebi de benim içeride tutuklu bulunan arkadaşlarımı kullanmaya başladılar. Herkes haddini bilecek! Bu benim ikinci başkanım da olsa, yönetici olsa istifa edecek ya da görevini yapacak.

"3 OYUNCUMUZUN BONSERVİSİNİN YÜZDE 50’SİNİ FONO SATACAĞIZ"

Mendes’in sadece Türkiye’den Beşiktaş ile çalışırım diyerek reddettiği Türk takımları olduğunu çok iyi biliyorum. Mendes fonun sahibi değil, danışmanı. Fonun başında Peter Kenyon var. Beşiktaş altyapısından çıkan oyuncularımızın satışı için fonla anlaşmak istiyoruz. 3 oyuncumuzun yarısını toplam 16 milyon Euro’ya anlaşmak üzereyiz. Bu oyuncular Beşiktaş’ta kalacak. Yüzde 50’sini fon alacak. Quaresma geldiği zaman herkes Mendes’i alkışlıyordu. "Deron Williams’ı da mı Mendes getirdi?" diye bir espri yaptı bir yönetici arkadaşım. Aslında bir espriydi ama üzüldüm. İlk iki maçta kötü oynadı diye böyle
eleştiriler yapılmamalı. Beşiktaş markasının değerini Deron Williams gibi biriyle artırıyorsam bu takdir edilmeli.Mendes dünyayı gezen bir insan. Mendes’in Beşiktaş’ı yönettiği iddiası komik. Edu’yu Mendes aldırdı diyorlar ama Edu onun oyuncusu değil. Edu, Ernst ve Hilbert’in menajeriyle çalışan bir oyuncu. Edu gündemimizde yoktu. Sakatlıklar nedeniyle transferin bitimine iki gün kala yaptığımız bir transfer. Transferin yüzde 70’i tutarsa başarıdır. Diğer kulüplere de bakalım ve kaç transfer tutmuş bakalım.

"BEBE’Yİ SATIN ALIR MIYIZ BİLMİYORUM"

Bebe’yi biz kiralamıştık satın alma opsiyonuyla. Şubatta ancak oynayabilecek. Mayıs sonuna kadar bize ne kadar faydası olur, opsiyonu kullanır mıyız bilemiyorum.

"ALVES’İ İLK 11 İÇİN ALMADIK"

Alves’i ilk 11 için almadık biz. Alalım yetiştirelim, faydası olursa satar ve para kazanırız diyerek aldığımız bir oyuncu. Simao’nun kişiliği, profesyonelliği ve takımdaki ağabeyliğinden memnunum. Kaleciler hata yapar, hele iyi kaleciler çok basit hatalar yapabilir. ama Cenk’in çok başarılı olacağına inanıyorum.Egemen hem futbolculuğu hem kişiliğiyle takımın abisi konumundu. Mustafa Pektemek de iyi olacaktır. Uzun bir sakatlıktan çıktı. O da başarılı olacaktır.

"ADALI TUTUKLANDIKTAN SONRA BAZI YÖNETİCİLER ‘İSTİFA EDELİM’ DEDİ"

Ersan da sanırım ocakta devreye girecek. Şanssızlıklarımıza bakın: Hocamız içeri girdi. Ersan, Bebe, Almeida sakatlandı. Guti formsuz. 3 Temmuz sabahı uyandığımızda kimse Türkiye’de bunların olacağını beklemiyordu. Arkadaşlarımız tutuklandı. Ertesi sabah bana bir yönetici geldi, (bugün maalesef Serdal Adalı’yı benim aleyhimde dolduran kişiler) dediler ki "istifa edelim." Bu ne demekti biliyor musunuz? "Arkadaşlarımız böyle bir şey yaptı biz de istifa edelim." demekti, suçu kabullenmek demekti. Ben "Siz ne dediğinizin farkında mısınız?" dedim. Serdal Adalı benim kardeşimdir. Onun psikolojisini anlıyorum.

"FENERBAHÇE GİBİ AGRESİF DAVRANMADIK"

Bu konuda Fenerbahçe’nin ilk başta yaptığı agresifliği hiçbir zaman yapmadık. Fenerbahçe de bunun yanlış olduğunu anladı ve vazgeçti. Aldığımız duyumlara göre iddianame kasım ayı sonunda bitecek. Federasyon da disiplin talimatına göre kararı bir an önce vermelidir.

"AZİZ YILDIRIM İLE BENDEN BAŞKA MÜCADELE EDEN VAR MIYDI?"

3 Temmuz öncesine gidin. Aziz Başkan’ın kulakları çınlasın! Aziz Yıldırım ile benden başka mücadele eden kulüp başkanı var mıydı? Kulüpler Birliği toplantısına katılmıyordum o başkanken. Aziz Başkan ne yaptıysa hukukta her şey çıkar. Biri çıksın af olsun diye uğraşmıyorum ben. Benim mücadelem Fenerbahçe markasını korumak içindi.

"KUPAYI ALAMASAK HAVUTÇU’YU GÖNDERECEKTİM DEMEDİM"

Ben savcılığa bilgi verdim. Tayfur hocayı kupayı alamasak yollayacaktık diye bir ifadem olmadı savcılıkta. Bu zaten iddianame açıklanınca ortaya çıkacaktır. Eski divan kurulu başkanımız olan avukatımız çıkıyor ve iddianame hakkında konuşuyor. En büyük suçu kendisi işliyor. Bunlar hiç kimseye fayda getirmiyor.

"ARKADAŞLARIMIZI ÜZDÜYSEK ÖZÜR DİLERİM"

Bu süreçte kulübü, tutuklu arkadaşları ve camiayı düşünerek kararlar aldım. Arkadaşlarımızı üzdüysek özür dilerim. F.Bahçe’de avukatların ilk bir ay yaptıklarını gördük. Hiçbir şey değişmedi, hala içerdeler maalesef.

"İNSANLAR FUTBOLDA SOĞUDU"

Kombineler biraz pahalıydı. Seyircimizin geleceğinden şüphemiz yoktu. İnsanlar bu süreçten ötürü futboldan soğudu. TFF’nin kararını bir an evvel açıklaması lazım. Süreç uzadıkça bu kambur sırtımızda kalacak. Çok fazla maç oynadık. 3 maç arka arkaya bile almak bir seyirciye pahalı geldiği için gelmemiş olabilirler. Kiev maçında bir indirim yapıldı. Bu konuda kombine alanları da mağdur etmeden bir dengeleme yapacağız.

"YANLIŞ ANLAŞILIR DİYE STAT İÇİN ANKARA’YA GİTMEDİM"

İnönü Stadı’yla ilgili Ankara’ya bu süreçte hiç gitmedim. Bu süreç sırasında gidip konuşmanın doğru olmayacağını düşündüm. Kanunla ilgili gitti konuştu diyebilirlerdi.

"DEMİRÖREN SOYADINDAN RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN SPONSOR OLMAYANLAR ‘BİZ BEŞİKTAŞLIYIZ’ DEMESİN"

Fazla personelimiz vardır, doğrudur. Bir komisyon kurduk işten çıkarmalar için. İşin üzücü yanı divanda fazla personelden dert yananlar şu elemanı işten çıkarmayın diyenlerdir. Bu ekonomik süreçte amatör branşlara verilen paralar 15-20 milyon dolardır. Buradan de 1 lira geri dönüş olmuyor. Benim kulübe para vermem sınırsız değil, bunun bir limit var. Beşiktaşlı iş adamlarımız var. Camia olmak kolay değil. Beşiktaş camiası Beşiktaş’ı düşünmelidir. Ben sponsor arayışlarını yaptım. Hentbolda senelerce şampiyon olduk. Kız basketbol ve voleybol takımlarımız var. Maalesef sahip çıkmadılar. Eğer diyorlarsa ki Demirören soyadından rahatsızız ondan dolayı sponsor olmuyoruz, o vakit biz Beşiktaşlıyız demesinler! Bu süreçte içerde bize göre haksız şekilde duran arkadaşlarımızı ortaya getiren insanlardan da yardım bekliyoruz! Ama Beşiktaş bu süreçten de geçecektir.

"BENDEN SONRA GELEN BAŞKANLA KONUŞURUM VE PARAMI GERİ ALIRIM"

UEFA kulüplerin borcunun ödenebilir olması gerekiyor diyor. Hep aynı şeyi söyledim. Benden sonra gelen başkanla konuşurum ve ödeme vadesi yaparak paramı geri alırım. Beşiktaş başkanı olmak kolay değil! Camia olmak farklı bir şeydir. Biri çözüm getirsin. Çözüm yok ortada sadece konuşma var. Bu Beşiktaş’a zarar veriyor.

"1 AY GERİDEN ÖDEME YAPIYORUZ"

BJK TV istediğimiz noktada değil. Bu süreç bizi ekonomik olarak zora soktu. 1 ay geriden ödemeleri yapıyoruz. Ben iddia ediyorum ki hepsi 1 ay, 20 gün geriden ödeme yapıyordur. Mühim olan bu nakit akışını en iyi şekilde uygulamaktır.

"1907 FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ ÇOK FARKLI"

20 milyon Beşiktaş taraftarı varsa senede 10 dolarlık Beşiktaş ürünü alsalar 200 milyon dolar eder. Taraftarımız almış olmak için bile ürün alması lazım. 1907 F.Bahçeliler derneği çok farklı bir dernek. Oradaki işadamlarına bakarsak Türkiye’deki ilk 500’de olanların 300’ünün o dernekte olduğunu görüyorsunuz. Beşiktaş dernekleri öyle değil maalesef.

"FENERBAHÇE ÇOK GÜZEL BİR CAMİA ÖRNEĞİ VERİYOR"

Fenerbahçe çok güzel bir camia örneği veriyor bu süreçte. Ancak bu süreç daha bitmedi biz fırtına öncesi çok büyük bir sessizlik yaşıyoruz.

"ADALI VE HAVUTÇU BEŞİKTAŞ’A UZUN SENELER HİZMET EDECEK İNSANLAR"

Benim her arkadaşım Serdal kardeşim, Tayfur ve Ahmet’le her zaman görüşmesi lazım. Beni üzen birkaç kişinin yanlış laf taşımasıyla Beşiktaş’a uzun seneler hizmet edecek kişilere sanki bizim aramızda olumsuz bir şey varmış gibi göstermeleridir. Ben ne Tayfur hocanın resminin konulduğunu biliyordum stada, ne de öteki resmin indirildiğini.

"MİLLİ TAKIMDAKİ OYUNCU TERCİHİ NE KADAR DOĞRU ORTADA!"

Avrupa’da altyapıya 10 milyon euro harcanıyor yılda. Ben o parayı a takıma harcayabiliyorum ancak. İyi bir oyuncuyu ailesiyle beraber getireceksiniz. Futbol sadece ayakta değil, ayak, beyin ve kalpte bitiyor. Takımımızda ne kadar kaliteli oyuncu olursa o kadar iyidir. Milli takımdaki oyuncu tercihi milli takımın hocalarının tercihidir. Bu tercihin ne kadar doğru ya da ne kadar yanlış olduğu da alınan sonuçlarla ortaya çıkıyor!

"TAYFUR HOCA İÇERİDE OLDUĞU SÜRECEK CARVALHAL İLE DEVAM EDECEĞİZ"

93. dakikada golü yedik ama Kiev’deki maç rakibin hakkıydı. Yarınki maça kazanmak için çıkmak zorundayız. Allah korusun mağlubiyet alırsak Avrupa’da devam etme ihtimalimiz yüzde 30’lara düşüyor. Ancak yenilsek bile Tayfur hoca içeride olduğu sürece Carvalhal ile yola devam edeceğiz. Bana hiçbir güç Tayfur hocanın oradaki psikolojisini bozacak bir karar aldıramaz.

"VAN İÇİN SAHAYA ATILAN ATKILAR NEDENİYLE PFDK’YA SEVK EDİLDİK"

Taksim’deki AVM’de bütün yerler kiralanmıştı. O işle erkek kardeşim ilgileniyor. Kartal Yuvası açabileceğimiz ebatlarda bir mağaza boşalırsa Demirören AVM’de de açacağız. Açmak da bir şey ifade etmiyor aslında. Gidip ürünleri satın almak lazım. Kaşkolleri sahaya atmak çok hoş bir hareketti ama PFDK’ya sevk edildik bu nedenle. Biz Beşiktaş Kulübü olarak Van’da okul yaptıracaktık ama okul yaptırmak isteyen çok olduğu için YÖK Başkanı’yla konuştuk ve erkek ve kız yurtlarını Beşiktaş Kulübü ve Demirören Holding yapacaktır.

"CARVALHAL’İN O KONUŞMASINDA SORUN YOK"

Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Diyin ki hocamız sezon başında futbolcuları motive etmek için böyle bir konuşma yaptı. Acısını unutmak için böyle bir konuşma yapmasında bir sorun yok ki.

"İDDİANAME AÇIKLANDIKTAN SONRA TFF KARAR VERMELİ"

Partilere 45 gün evvel ziyarete gittiğimizde Kulüpler Birliği toplantısı yaptık. Ben o zaman başkan değildim. Sözcülük görevini benim yapmamı istediler. Ben de yaparım ama özür dileyerek başlarım konuşmaya dedim. Kulakları çınlasın Aziz Başkan, Şekip Bey ve TFF’den Yunus Egemenoğlu bu kanunun çıkmasında görevli oldular bizler adına verilen yetkiyle. 3 Temmuz’a kadar bunun boyutlarını bilmiyorduk. Aziz Başkan’a Metris’e ziyaretimde de sordum o da "ben de bilmiyordum" dedi. Kanunda değişiklik istememizin sebebi bir kişiyi kurtarmak değil. 1 maç için 18 yıl ceza öngörülüyor. Deplasmana giden taraftar bile olay çıkarsa başkan ve yöneticilere hapse veren cezaları öngörülüyor. Sayın Bıçakçı bu kanunla ilgili yeni taslağı gönderdik partilere. Partiler de olumlu yaklaştı buna. Tahminimizden hızlı olarak değişeceğini düşünüyorum. Kesinlikle bizim talebimiz şike yapanın çıkması yönünde değil. Zaten kanun teklifini Levent Bıçakçı ve arkadaşları hazırladı. Bu sürecin bir an evvel bitmesi lazım. Bir de TFF’nin Etik Kurulu raporuna göre karar vermesi gereken zaman gelmiştir ve geçiyordur. Adı iddianame ama içinde kesin deliller de olacaktır. Futbolu büyük bir kaos bekliyor. Eğer kararlarını açıklamazlarsa sezon sonu açıklarlarsa 7 ay boyunca kimse bu baskıyı kaldıramaz. Yayıncı kuruluşa da zarar verecek bir durum bu.

"HAKEM HATALARIYLA İLGİLİ TFF İLE KONUŞACAĞIZ"

Futbolcuların, rakiplerinin de ekmeğini bu oyundan çıkardığını unutmaması lazım. Aşırı sert futbolla ilgili başkanlarla konuşuyoruz. 15 günde bir hakem hatalarını TFF ile kulüp başkanları bir araya gelerek konuşacak. Diyelim ki bir kulüp hakem hatasıyla kazandı, diğeri kaybetti. Özellikle o başkanları da o toplantıya davet edeceğiz ve aramızda konuşacağız bunları.

"TELEVİZYON VE 3. GAZETEYİ DE ALMAK İSTİYORUZ"

Allah kısmet ederse Demirören Grubu olarak televizyon sahibi de olacağız. Gazete patronlarının dostu olmaz derlerdi onu gördüm. Sanki her haberi siz yaptırmışsınız gibi düşünüyorlar. Vatan ve Milliyet’in spor müdürleri İbrahim ve Cem beyler çok başarılı. Demirören ailesi olarak hem 3. gazete hem de televizyon için girişimlerimiz var. Yeni binamız da yapılıyor ve bir süre sonra o binaya geçeceğiz.

"FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK YAŞIYORUZ"

Televizyonlardaki spor programlarında da futbolun marka değerini düşürecek yayınlar yapılmamalı. Bu süreç bu değere zarar verecek. Fırtına öncesi sessizlik yaşıyoruz. İddianame açıklandığı vakit 3 Temmuz’dan daha zor günler bizi bekliyor. Etik Kurulu’nun raporuyla TFF karar vermeli iddianame çıktıktan sonra. 7 ay iddianamenin basında tartışılması hepimize çok zarar verir.

"DERBİDE DEPLASMAN TAKIMI TARAFTARI OLMAMASI İÇİN HEMFİKİRDİK"

Nihat Özdemir ile yaptığımız görüşmede derbilerde taraftar gelmemesi konusunda hemfikirdik. Fakat sonra bilet satıldığı için karar değişti. Bu süreci olumlu hale getirirsek seyirciler elbette derbilerde deplasmana gelmeli. Ama şu anda insanlar zaten gergin bir haldeler.

"BAŞKANLIĞI SEÇİMİ KAYBETTİĞİM GÜN BIRAKIRIM"

Transfer döneminde yüzde 30 başarısız transfer oluyor her kulüpte. Yayıncı kuruluştan para artınca yapılan transferler de yüksek maliyetli oluyor. Bu yatırımları yaptıktan sonra galibiyet gelmeyince gelirinizin yarısını kaybediyorsunuz. Maalesef yabancı futbolcular yüzde yüz garanti parayla geliyorlar.

Ben başkanlığı seçimi kaybettiğim gün bırakırım.

Beşiktaş’ta transfer bitmez. Tayfur hocamızdan ya da Carlos hocamızdan bir talep gelirse oturup düşünürüz.

"FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK VAR DİYORUM ÇÜNKÜ…"

Fırtına öncesi sessizlik var diyorum çünkü bildiğim değil gördüğüm bir şey var. İddianame açıklanınca kesin delillerin ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. Adı bu kadar iddianamede geçen takımlardan biri şampiyon olursa ve TFF de o takımlardan birini küme düşürürse ne olacak? Etik Kurulu raporu ağustos ayında verildi. Son hafta verilse bu rapor tamam da rapordan 8 ay sonra karar vermek doğru olmaz. 18 kulüp başkanının da tek dileği bu sürecin olumlu şekilde sonuçlanması. "Kaos geliyor" düşüncem de 18 başkanın düşüncesidir. Kulüpler Birliği’nde bir başkan bana sordu "Adı bu kadar iddianamede geçen bir kulüple benim maç yapmam ne kadar kolay olabilir?" diye.

"MAÇLARIN ÖZET GÖRÜNTÜLERİ DİĞER KANALLARA DA VERİLMELİ"

Bu süreç ekonomik problemleri arttırdı. Bir ara Digiturk’ten avans da istedik ama Rekabet Kurulu’nda sıkıntı oldu. TFF’yi bizim banka olarak kullanabilme imkanımız olmalı. Kulüpler bankalara değil TFF’ye giderek borç alışverişi yaratabilirse rahat edeceğiz. Federasyonumuz belli miktarlarda kimine göre küçük kimine göre büyük yardımlar yaptı. Spor Bakanımız da gece gündüz Türk futbolu için çalışıyor. Spor Toto’yu devreye soktu sağolsun.

Digitürk’e gelin görüntüleri diğer kanallara verin diyoruz. Bu sorunda daha çok TRT’nin onay vermesi gerekiyor. Diğer spor kanallarına da bu özet görüntüler verilmeli. O günkü mukavele şartlarıyla bugünkü şartlar çok değişti. Futbolun marka değeri açısından diğer kanallarda da görüntü olmalı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’den futbol gündemini sarsacak bomba açıklamalar!..

Lig TV’de Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtlayan Demirören, şike soruşturmasından, "Portekiz çetesi" iddialarına, Serdal Adalı ile aralarında sorun olduğu iddilarından, Aziz Yıldırım’a, Tayfur Havutçu’nun durumundan Carvalhal ile yola devam edip etmeyeceklerine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

İşte Demirören’in açıklamalarından derlediklerimiz:

"YILDIZ OYUNCULARIMIZ BÜYÜK FEDAKARLIK YAPTI"

Şu an oluşturduğumuz kadronun verimini tam olarak alamıyoruz. Herkesin suçladığı oyuncular çok büyük fedakarlık altına girerek takımda kaldı. Hocaları içeride, çok sevdikleri ağabeyleri içerde. Hocamız Tayfur hocanın yerine emaneten geldi. O da onun baskısı altında. Bu yaşadığımız olay takımımızı tam istediğimiz seviyeye getirmedi. Takımdan yüzde 60 memnunum. Türk futbolunun yaşadığı süreç takımı olumsuz etkiledi.

"CARVALHAL, TAYFUR HOCA ÇIKANA KADAR TAKIMIN BAŞINDA"

Beşiktaş’ın sezon başından bu yana inişli çıkışlı grafiğinden dolayı "Carlos hoca gitsin" diye haberler çıktı. Carlos hocayı Tayfur hoca çıkana kadar göndermeyeceğim. Yeni hoca transferini bana teklif edenler içerideki Tayfur hocanın psikolojisini düşünüyor mu? Bu teklifle gelen yönetici arkadaşlarım da oldu. Futbolcuların Carvalhal’i sevdiğine inanıyorum.

"QUARESMA’NIN YILDIZLIĞI DA BİR YERE KADAR"

Portekizliler var, bunlara çete lakabı takıldı, o da var. Ama bunların hiçbiri takıma karışmıyor. Beşiktaş’ta kalmayı her şartta kabul eden insanlar Beşiktaş’ı niye karıştırmak istesinler ki? Quaresma tek başına bir yıldız ama yıldızlık bir yere kadar gider. Hem yıldız hareketlerini eskisi gibi yapamazsan hem de bu hareketle maç kazandırmıyorsan taraftardan tepki gelmesi normaldir. Seyirciye "sen gel oyna" demesi de Quaresma’nın istediklerini yapamamasının sonucudur. Bu arada oyuncularımıza ödemelerde gecikme var ama bu yıldızlar sesini çıkartmıyor. Bunu da göz ardı etmemek lazım.

"GUTI BURADAN OLUMLU DÜŞÜNCELERLE AYRILMALI"

Guti konusunda karar verme lüksümüz yok çünkü kontratımız var. Sezon sonu bitiyor kontratımız. Oynamaması hocanın kararı. Tek düşüncem Guti’nin Türkiye’den ayrılırken olumlu düşüncelerle ayrılması. Real Madrid-Betis maçındaydım geçen gün. Hala insanlar Guti formasıyla maça gidiyorlar.

"FERNANDES’İ 2 MİLYON EURO’YA ALDIK"

Fernandes’i 18 milyon Euro’ya satın almıştı Valencia. Biz ise Valencia’ya 2 miyon Euro bedel ödedik ve satın aldık Fernandes’i. Bu iyi şeyler konuşulmuyor maalesef Türkiye’de.

"ALMEIDA’YI DA QUARESMA’YI DA SATABİLİRİZ"

Futbol 200 milyar euroluk bir ekonomik. Bu ekonomide. Kombine, forma satışı, tv gelirleri ve futbolcu satışlarıyla ayakta kalıyorsunuz. Bu sene Almeida’nın yüzde 100’ünü aldık fondan. İyi bir teklif gelirse tabiki satabiliriz. Bu Quaresma için de diğer oyuncular için de geçerli.

"TUTUKLU ARKADAŞLARIMI KULLANMAYA BAŞLADILAR, HERKES HADDİNİ BİLECEK!"

Maalesef laf söyleniyor ama arkasını kimse getirmiyor. Artık gerçekleri konuşulmanın zamanı geldi. Sebebi de benim içeride tutuklu bulunan arkadaşlarımı kullanmaya başladılar. Herkes haddini bilecek! Bu benim ikinci başkanım da olsa, yönetici olsa istifa edecek ya da görevini yapacak.

Sabah