Yaralı Kanarya’ya Taraftarı Sahip Çıktı

Futbol
 Gecenin ilerleyen saatine rağmen çok sayıda taraftar, kafileyi havalimanında tezahüratlarla karşılarken teknik heyet ve futbolcular duygulu anlar yaşadı. 2010-2011 sezonu 17. haftasında 1-0̵...
EMOJİLE

 Gecenin ilerleyen saatine rağmen çok sayıda taraftar, kafileyi havalimanında tezahüratlarla karşılarken teknik heyet ve futbolcular duygulu anlar yaşadı.

2010-2011 sezonu 17. haftasında 1-0’lık Sivasspor galibiyetinin ardından ligde 27 maçtır kaybetmeyen ve bu müthiş seriye önceki akşam Sivas’ta son veren Fenerbahçe’ye en büyük morali yine 12. adamı verdi. Sivasspor karşısında takım halinde adeta dökülen ve spor otoritelerini şaşırtan Sarı-Lacivertli takıma taraftarı sahip çıktı. Maçın ardından gece geç saatlerde İstanbul’a dönen Fenerbahçe kafilesi, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir grup taraftarınca coşkulu biçimde karşılandı. Meşaleler yakarak tezahüratlar yapan taraftarların teknik heyet ve futbolculara moral vermesi kafileyi duygulandırdı. Bayram öncesi camiayı üzen Sarı-Lacivertli futbolcular da taraftarlara milli maç nedeniyle verilen arayı en iyi şekilde değerlendirip toparlanma sözü verdiler.
 
Futbolcularını Sivas deplasmanında adeta tanıyamayan Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın ise İstanbul’a hareket etmeden önce takımla toplantı yaparak oyuncularını sert bir dille uyardığı ifade edildi. Futbolcuların fiziksel yorgunluktan çok zihinsel olarak yıprandığına inanan Kocaman’ın, "Siz bu değilsiniz. Üç dört gün önce Karabükspor’a karşı 10 kişi ile kendi oyununu rakibe kabul ettirmek için mücadele eden takımın yerinde yeller esiyordu. Her tarafta top kaybı yaptık. Kolektif oynamadınız. Mücadele etmeden hiçbir maç kazanılmaz." dediği öğrenildi. Uzun zamandan bu yana ilk kez seviyelerinin altında oynadıklarını dile getiren tecrübeli teknik adamın, "Milli maçlar için verilen ara bizim için çok büyük bir fırsat oldu. Sivasspor karşılaşmasını hep birlikte birkaç kez izleyip tek tek hatalarımızı tespit edeceğiz. Bu maç bize ders olsun." şeklinde oyuncularını son kez ikaz ettiği belirtildi.
 
Aykut Kocaman’ın özellikle cezalı olan kaptan Alex’in yokluğunda kendini gösterme fırsatı yakalayan Sezer Öztürk ile Reto Ziegler’in sakatlanmasından sonra oyuna giren Miroslav Stoch’un performansından memnun olmadığı ve bu iki oyuncuyla özel olarak bir toplantı yaptığı öğrenildi.
 
Kanarya’da Ziegler ve Baroni şoku

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de önceki akşam Sivasspor ile yaptığı karşılaşmada sakatlanan İsviçreli sol bek Reto Ziegler’in sağ arka üst adalesinde 2. derece yırtık tespit edilirken, Brezilyalı orta saha futbolcusu Cristian Baroni’nin ise sol bacak arka üst adalesinde zorlanmaya bağlı ödem oluştu. Sarı-Lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Ziegler’in tedavisine başlandığı, Cristian’ın ise kendisi için hazırlanan tedavi programını uygulayacağı belirtildi. Bu arada ligde 27 maçlık yenilmezlik unvanını yitiren Fenerbahçe’de futbolculara 3 gün izin verildi.

Zaman