Milliler, İşi Hırvatistan’a Bırakmadı!

Futbol
Sahada heyecanını ve coşkusunu kaybeden, tel tel dökülen Ay-Yıldızlılar, Türk Telekom Arena’da büyük hezimet yaşadı: 0-3. Gol dahi atamayan Türkiye, 15 Kasım Salı günü oynanacak rövanş öncesi hi...
EMOJİLE

Sahada heyecanını ve coşkusunu kaybeden, tel tel dökülen Ay-Yıldızlılar, Türk Telekom Arena’da büyük hezimet yaşadı: 0-3.

Gol dahi atamayan Türkiye, 15 Kasım Salı günü oynanacak rövanş öncesi hiç umut vermedi.

Müsabaka sonrası, tribünlerle futbolcular arasında da gerginlik hakimdi.2012 Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek için Hırvatistan ile play-off oynayan A Milli Takım’ımız, daha ilk maçta havlu attı.

15 Kasım’daki rövanş öncesi avantajlı bir sonuç elde etmesi beklenen Ay-Yıldızlı ekibimiz, rakibine 3-0 yenilerek herkesi hayal kırıklığına uğrattı.

Açıkçası dün gece Türk Telekom Arena’da unutulmaz bir gece yaşanacağını ümit edenlerin sayısı epey fazlaydı. Birçok futbolsevere göre 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde inanılmaz şekilde elediğimiz Hırvatlar önünde yine aynı başarıyı tekrarlayabilirdik.

Teknik Direktör Guus Hiddink de basın toplantılarında futbolcuların gözünde kazanma ışığını gördüğünden bahsediyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Sadece savunma hattındakilerin değil, tüm oyuncularımızın sahada ne yaptığını bilmeden gezindiği bir mücadele izlendi.

Henüz 2. dakikada sağ kanadımızdan çalımlarla giren Corluka’nın pasında Olic ağları havalandırdı: 0-1.

Golün ardından Milliler biraz toparlanır gibi oldu ama bu durum fazla uzun sürmedi. 32. dakikada Hırvatların tecrübeli futbolcusu Srna ortaladı, Mandzukic skoru 0-2’ye getirdi.

Arena’da hava buz keserken ikinci yarıda Ay-Yıldızlıların en azından biraz toparlanacağı düşünülüyordu. Ne var ki 51’de Srna’nın kullandığı serbest vuruşta Corluka kafayla golü attı: 0-3.

Özellikle gecenin yıldızlarından Srna ve Corluka ile kanatlardan etkili ataklar geliştiren Hırvatistan, İstanbul’da istediği sonucu aldı.

2008’den sonra Türkiye ile karşılaşmayı bekleyen Bilic’in öğrencileri, sözde bu müsabakayı intikam maçı olarak görmeseler bile tur kapısını sonuna kadar açtı.

Karşılaşmanın son bölümlerinde ise tatsız olaylar yaşandı. Tribünlerden milli futbolculara ve teknik heyete büyük tepki vardı.

Teknik Direktör Guus Hiddink’in istifası istenirken Hırvat oyuncuların alkışlanması dikkat çekti.

BİLİÇ DE SKORA ŞAŞIRDI

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Slaven Biliç, maçın ardından yaptığı açıklamada rövanşın önemine dikkat çekti. Henüz her şeyin bitmediğini belirten genç teknik adam, "Böyle bir stadyuma geliyorsanız kimse bu skoru bekleyemezdi." ifadelerini kullandı. Erken golün kendilerini rahatlattığını söyleyen başarılı hoca, Futbol asla düdük çalmadan bitmez. Maç yine de bitmedi. Türkiye ilk yarıda pas yapmaya çalıştı ancak ikinci golü biz bulduk." dedi.

UĞUR’DAN VOLKAN’A DESTEK

Fenerbahçeli futbolcu Uğur, dün gece Türk Telekom Arena’da protesto edilen takım arkadaşı Volkan’a sahip çıktı. Uğur Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı: "Volkan’ı yuhalayanlara yazıklar olsun! Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olay olmaz." "Volkan Türkiye’nin en iyi kalecisidir. Hiçbir golde hatası yok. Bu taraftarlara acıyorum. Böyle milli takım desteklenmez. Çok ayıp!" "G.Saraylı oyuncular da Saraçoğlu’na gelmesinler o zaman. Bu ne saçma anlayış."

HİDDİNK: ELENDİK!

Maçtan önce "Hırvatlar’a sorun yaşatacağız." diyen Teknik Direktör Guus Hiddink, 3-0’lık mağlubiyetin ardından rakibi övdü, iki takım arasındaki farklardan bahsetti. İstifa beklentilerine karşın, "Duygusalsınız." yorumunu yapan Hollandalı, gerçekçi konuştuğunu belirtip elendiğimizi söyledi. 15 Kasım’daki rövanşta futbolcuların onurlarıyla mücadele edeceğini vurgulayan Hiddink, "Euro 2012 finallerine gitmemiz neredeyse imkansız gibi." ifadelerini kullandı.

4 İSİM HIRVATİSTAN’DA YOK

A Milli Futbol Takımı’mızın dünkü maçı öncesi aday kadroya çağırılan futbolcularından 9’u sarı kart sınırında bulunuyordu. Ay-Yıldızlıların 4 ismi rövanş öncesi cezalı duruma düştü. Hakan Balta, Sabri, Emre Belözoğlu ve Arda Turan gördükleri sarı kartlarla 15 Kasım’da oynanacak rövanş müsabakasında forma giyme şanslarını kaçırdı. Arda Turan’ın bilerek kart gördüğü de iddia edildi. Zagreb’in Miskimir Stadı’nda oynanacak mücadele TSİ 21.00’de başlayacak.

Van’daki depremzedeler sevinemedi

A Milli Futbol Takımı’mızın 2012 Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek için Hırvatistan ile Türk Telekom Arena’da yaptığı play-off turu ilk maçı Van ve Erciş’te de heyecanla takip edildi. Depremzedeler ve kamu görevlileri karşılaşmayı çadırlarda, Türk Kızılayı tarafından kurulan televizyonlardan izledi. Kızılay görevlileri vatandaşlara lokum ikramında bulundu. Depremzedeler, Türkiye’nin yenilgisinden büyük üzüntü duydu.

BİLİÇ DEĞİŞMEDİĞİNİ GÖSTERDİ!

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Fatih Terim’le tartışmasıyla gündeme gelen Hırvatistan Teknik Direktörü Biliç, eski alışkanlıklarından vazgeçmediğini dün Türk Telekom Arena’da da ispatladı. Futbolcuların pozisyonlar sonrası yaşadığı her tartışmanın içinde yer alan Hırvat teknik adam, Sabri’ye yapılan bir faul sonrası çıldırmışçasına hakemlere milli futbolcuları hedef göstermeye çalıştı. Biliç’in adeta kendinden geçmiş hali, tribünlerin de büyük tepkisini çekti.

Eski yıldızlardan ülkelerine destek

Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcusu Milan Rapaiç, Beşiktaş’ın eski file bekçisi Vedran Runje ve Fenerbahçe ile Galatasaray’dan tanıdığımız Stajipan Tomas, Türkiye-Hırvatistan karşılaşmasını tribünden izledi. Hırvatların efsane yıldızlarından Davor Suker de mücadeleyi takip etti. Fenerbahçe Ülker’in Hırvat antrenörü Neven Spahija, basketbolculardan Roko Ukic ve Bojan Bogdanovic’in, yanlış anlaşılmalara sebep olmamak için maça gelmediği öğrenildi.

Maçın adamı BAŞROLDE KAPTAN SRNA

Hırvatistan’ın kaptanı Darijo Srna, dün gece oynadığı futbolla takımının kazandığı gollerde büyük pay sahibi oldu.

Hırvat futbolcu, Türkiye’den iki isme sarı kart göstertmesi, millilerin oyundan düşmesine sebep oldu. Hırvatistan’ın kaptanı arkadaşlarını maestro gibi yönetti.

Hayal kırıklığı GÖKHAN HERKESE ÖRNEK OLDU!

Hırvatistan’ın attığı ilk iki golde Gökhan Gönül’ün büyük hatası vardı. Fenerbahçeli futbolcu ilk golde kayınca rakibine asist yaptı. İkinci golde ise markajda başarılı olamayınca arka direkte kafayı vurdurarak gol yaptırdı. Milli Takım’ın hepsi dün Gökhan Gönül ayarındaydı.

Kırılma noktası HIRVATLAR KENARDAN GELDİ

Dakika 32. Maçın başında 1-0 öne geçen Hırvatlar, bu dakikalarda ikinci sayıyı bulduklarında daha da rahatladı. Bu rahatlama üçüncü golü bulmalarına zemin hazırladı. Ay-Yıldızlı ekibin filelerinde bulduğu topların geliş şekli birbirinin kopyasıydı. Hepsi kenar bölgelerden geldi.

Zaman