Futbolu Yeniden Yapılandıracağız

Futbol
A Milli Takım’ın yeni teknik patronu Abdullah Avcı, dün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı, ardından da eski kulübünü ziyaret etti. Başkan Topbaş, hocalarını Ay-Yıldı...
EMOJİLE

A Milli Takım’ın yeni teknik patronu Abdullah Avcı, dün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı, ardından da eski kulübünü ziyaret etti.

Başkan Topbaş, hocalarını Ay-Yıldızlı ekibin başına gönderdikleri için gururlu olduklarını belirtti. Avcı ise Türk futbolunun temellerini yeniden atacağı müjdesini verdi.

A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne getirilen Abdullah Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a veda ziyaretinde bulundu. Kadir Topbaş, Avcı’nın çok mütevazı, güzel ve yürekli bir insan olduğunu ve kendisine güvendiklerini söyledi. Başkan Topbaş, 5,5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da teknik direktörlük görevi yapan Avcı’nın A Milli Takım’ın başına getirilmesinin kendilerini de gururlandırdığını belirtti.

Başarılı hocanın, Türk sporuna ve Milli Takım’a önemli hizmetler yapacağına inandığını ifade eden Topbaş, "Çok sevdiğimiz Abdullah Avcı’nın 5,5 yıldan bu yana bizim takımımızda önemli görevler yaptığını, takımımızı başarıdan başarıya koşturduğunu tüm kamuoyu biliyor. Şundan da gururluyum ki, Belediyespor olarak biz kendi içimizden federasyona başkan vekili olarak Göksel Gümüşdağ’ı, A Milli Takım’a da Abdullah Avcı’yı vermekten gurur duyuyoruz." dedi.

Futbol Federasyonu ile masaya otururken, "Milli Takım için para konuşmam." diyerek kişiliğini de ortaya koyan Ay-Yıldızlı ekibin yeni hocası ise vakit geçirmeden çalışmalara başlayacağını kaydetti. Avcı, şöyle konuştu: "5,5 sene görev yaptığım İstanbul Büyükşehir Belediyespor ailesi, hayatımın çok önemli noktalarından bir tanesi. Kadir başkanımız, kulübün içinde çok olmasa da bize olan duygusunu her zaman dışarıdan hissettirdi. Zaman zaman aradı, bizi tebrik etti.

Bugün geldiğimiz nokta son derece önemli bir nokta. Türk futboluna bundan evvel nasıl hizmet ettiysem bugün itibarıyla da aynı hizmete devam edeceğim." Türk futbolunun dibe vurduğu yorumlarına katılmayan başarılı taktisyen, ilk etapta yapılanmayı sağlayıp temelleri atacağını, bunun için de önlerinde zaman bulunduğunu anlattı.

A Milli Takım’ın Hırvatistan ile yaptığı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turu ilk maçında bazı oyuncuların bilinçli sarı kart gördüğü iddialarına katılmadığını söyleyen Avcı, "Hepsi de benim beraber olduğum oyuncular. Sevgi ve iletişimle her türlü sorunu çözeceğimizi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Kamuoyundan Abdullah Avcı’ya tam destek

Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın A Milli Takım’ın başına getirilmesine meslektaşlarından ve spor adamlarından destek geldi.

Ankaragücü’nün tecrübeli hocası Ziya Doğan, Ay-Yıldızlı ekibin Avcı’ya teslim edilmesini, "Çok iyi bir karar." şeklinde yorumladı. Doğan, "Onu ilk olarak antrenörlüğe yanımda ben başlattım. Bazıları şimdiden eleştirmeye başladı. Ama sonradan ‘Neden yabancı antrenör göreve geliyor?’ diyorlar. Abdullah Avcı, çok iyi bir karar. Başarılı olacağına inanıyorum." dedi. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ise "Abdullah Avcı, istikrarlı bir isim. Her sene başarısını artıran bir futbol adamı. Onun başarısı Türk futbolunun başarısı olacak." ifadesini kullandı.

Büyükşehir’den gözyaşlarıyla uğurlandı

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 5,5 yıl görev yaptığı İstanbul Bş.Bld.’nin yöneticileri ve futbolcularına dün veda etti. Oyunculara ve yöneticilere, "Hakkınızı helal edin!" diyen ünlü çalıştırıcı, gözyaşlarına engel olamadı. Federasyon Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, "Abdullah Avcı ve ekibinin gelecekte futbolda çok önemli roller alacağını çok iyi biliyordum. Avcı, çok daha başarılı olacak." dedi.

Gümüşdağ’ın konuşmasının ardından Avcı, duygulandığı için hiçbir şey söyleyemedi. Abdullah Avcı’nın gidişiyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un yeni teknik direktörü olan Arif Erdem ise, "Gönlümüz, kalbimiz onunla beraber. Bizim de hatalarımız, kusurlarımız olmuştur. O nasıl hakkını helal ettiyse ben de hakkımı helal ediyorum." ifadesini kullandı.

Zaman