UEFA’ya ‘F.Bahçe Şike Yaptı’ Dedi

Futbol
Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilince UEFA ve Futbol Federasyonu aleyhinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) dava açan Fenerbahçe, TFF’ye sert çıktı. UEFA’nın, Başmüfe...
EMOJİLE

Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilince UEFA ve Futbol Federasyonu aleyhinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) dava açan Fenerbahçe, TFF’ye sert çıktı.

UEFA’nın, Başmüfettiş Pierre Cornu’nun kaleme aldığı metinle CAS’a yaptığı savunmaya dikkat çekildi. Cornu’nun kanaatinde etkili olduğu iddia edilen TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ve yöneticisi İlhan Helvacı, ağır dille eleştirildi.

Fenerbahçe Kulübü, Şampiyonlar Ligi’nden men edilmelerinin gerekçesini açıkladı. Yöneticiler Abdullah Kiğılı, Ali Yıldırım ve kulübün avukatı Emin Özkurt’la birlikte basının karşısına çıkan Asbaşkan Ali Koç, Futbol Federasyonu (TFF) başkan vekillerinden Lutfi Arıboğan ve baş hukuk müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne alınmak ve 45 milyon Euro tazminat talebiyle CAS’a açtığı davada, UEFA’nın savunması da ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.

UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu’nun CAS’a verdiği savunmada, TFF’den alınan bilgilerle Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edildiğini belirttiği bildirildi.

Ali Koç ve Avukat Emin Özkurt’un açıklamalarından satır başları şöyleydi:

Fenerbahçe’nin Avrupa’daki hakları bir kurguyla gasp edildi.

3 Ağustos ile birlikte başlayan süreçte sadece Fenerbahçe’yi de ön plana çıkarmak doğru değildir.

UEFA, TFF’den gelen belgeyi gerekçe göstererek Şampiyonlar Ligi’ne bizi almadı. Sıfır tolerans olgusunun da tamamen bir çifte standart olduğunu da yaşadıklarımızdan çıkartabiliriz.

Şampiyonlar Ligi’ne alınmadığımız günlerin ardından büyük sıkıntılar çektik. Oyuncu kadromuzdan bir kısım ismi mecburen, bazılarını ise tercihen göndermek zorunda kaldık. Yine mecburen geçen seneye oranla bu yıl daha zayıf bir takım kurmak zorunda kaldık.

UEFA’nın aldığı kararın ardından bizi 5. takım olarak Şampiyonlar Ligi’ne almalarını istedik, kimseyi bizim yerimize Avrupa’ya alın demedik.

Men kararı TFF ve UEFA’nın ortaklaşa aldığı bir karardır.

UEFA, TFF’yi kararı konusunda serbest bırakmıştır. TFF’nin de kulübün Şampiyonlar Ligi’ne gidebilme konusunda aldığı karar da ortadadır.

F.bahçe’nin ceza alması için eksik olan etik kurulu raporundan hareket edilmiştir.

Türkiye’yi bu kadar komik ve küçük duruma düşürmek ülkemize yakışmayan bir durum. Milyonlarca Fenerbahçelinin onuruyla oynandı.

İki kişi Fenerbahçe’nin geleceğiyle oynadı. Aksi kanıtlanıncaya kadar herkes masumdur. Kulübümüz, bir kum torbasına çevrilmeye çalışılmaktadır. Hiçbir disiplin soruşturması olmadan yargılama çabası nedir?

Arıboğan ve Helvacı, UEFA Disiplin Müfettişi Cornu’ya Fenerbahçe’yi suçlu gösterecek bilgiler verdi. Bu iki isim gereğini yapmalı veya bunlar hakkında gereği yapılmalıdır.

Biz kabul edilemeyecek bir şekilde Şampiyonlar Ligi’nden men edildik.

Zamanı geldiğinde TFF, UEFA’ya ‘muhattabınız biziz, biz yargıdan çıkacak gizlilik kararının kalkıp karar verildikten sonra konuyu içimizde çözeriz. Bize baskı yapmayın’ diyebilmeliydi.

TFF, UEFA’nın karşısında dik duramadı. İçimiz yanıyor. Kamuoyundan da Türk futboluna yapılan bu olayın ardından herkesin desteğini bekliyoruz.

Halen 16 Ağustos sonrası açıklamaları yayınlanmadı. 16 Ağustos’tan sonra TFF ile UEFA arasında yapılan yazışmaları biz de görmek istiyoruz. SPOR SERVİSİ

Taraftardan siyah çelenkli protesto

Fenerbahçe Kulübü’nün TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ve TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı’nın görevlerinden istifa etmesini istemesinin ardından, yaklaşık 20 kişilik Sarı-Lacivertli taraftar, İstinye’deki Futbol Federasyonu binasına gelerek, üzerinde ‘GS lobisi federasyondan defol’ yazılı bir siyah çelenk koydu. Fenerbahçe marşları söyleyip, TFF aleyhine tezahürat yapanlar, ayrıca üzerinde ‘Her şeyin farkındayız, sonuna kadar yanındayız’ yazan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın dev bir posterini de açtı.

Federasyon, UEFA’yla ters düştü

Fenerbahçe’nin sert açıklamaları karşısında ne yapacağı merak edilen Futbol Federasyonu, Sarı-Lacivertli kulübe daha sonra cevap verileceğini duyurdu. TFF’nin internet sitesinde yapılan açıklamada, UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu’nun beyanından 18 Kasım tarihinde haberdar olunduğu ve 21 Kasım’da da UEFA’ya itiraz yazısı gönderildiği bildirildi. UEFA’ya yollanan resmi yazıda, Müfettiş Cornu’nun beyanlarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığının, detaylarıyla ve kronolojik sırayla anlatıldığı vurgulandı.

Zaman